Autor |
Wiadomość |
 |
Sneak
|
Wysłany: 2020-04-19, 21:45 DobĂłr koloru do projektu.
|
0
|
|
|
|
Witam. Jako i¿ realizuje projekt samochodu i jestem w trakcie doboru lakieru mam do was tak¹ proœbê. Otó¿ znalaz³em lakier docelowy (za³¹cznik poni¿ej) i w³aœnie chodzi mi o dok³adnie ten odcieù. W przegl¹darce znalaz³em go jako soul red 41v z palety mazdy, ale jak tak patrzê na inne zdjêcia w³aœnie na mazdach to wchodzi on w s³oùcu w pomaraùcz. i teraz proœba do was czy jest jakiœ patent lub ogólnie inny lakier jak ten który w³aœnie jest taki czerwono-bordowy wchodz¹cy wrêcz w czarny i posiada tak¹ g³êbie? Jakby ktoœ móg³ to podaÌ bo czytam i czytam i ju¿ siê gubiê. Jedni mówi¹ ¿e to zas³uga t³a, drudzy ¿e dodatek do bezbarwnego robi taki odcieù jak na zdjêciu, a jak to jest naprawdê?
f502yynmyy501.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 79 raz(y) 153.57 KB |
|
|
|
|
 |
kzychu
|
Wysłany: 2020-04-19, 22:26
|
0
|
|
|
|
Co do pow³ok mog¹ byÌ ró¿nie w zale¿noœci z jakiej firmy lakier u¿yjesz, najlepiej zrób test.Takie
lakiery inaczej wyglÂądajÂą w sÂłoĂącu a inaczej jak pochmurno. |
|
|
|
 |
klapek
|
Wysłany: 2020-04-20, 10:08
|
0
|
|
|
|
BMW C06 Xyralic, a na tym 4 - 7 warstw topowego bezbarwnego. |
|
|
|
 |
kzychu
|
Wysłany: 2020-04-20, 14:05
|
0
|
|
|
|
System 2 warstwowy czy 3? |
|
|
|
 |
Sneak
|
Wysłany: 2020-04-20, 19:06
|
0
|
|
|
|
A jest jakaÂś metoda Âżeby zachowaĂŚ chociaÂż trochĂŞ ten odcieĂą w sÂłoĂącu? ÂŻeby nie robiÂł siĂŞ kompletnie pomaraĂączowy. NaczytaÂłem siĂŞ Âże tak jak np pod candy daje siĂŞ tÂło przewaÂżnie srebrne, ale moÂżna teÂż ciemniejsze odcienie i to zmienia docelowo kolor, a jak to wyglÂąda ma xyralicu?
4-7 warstw, ale miêdzy nimi bezbarwny ma wyschn¹Ì czy mokro na mokro?
Jest to system 3 warstwowy. |
|
|
|