Autor |
Wiadomo¶æ |
|
konkam10
|
Wys³any: 2008-10-19, 13:00 Malowanie zderzaka pocz±tkuj±cy.
|
0
|
|
|
|
Witam Wszystkich.
Mam problem bo muszê pomalowaæ zderzak od Skody który by³ spawany i szpachlowane (rysy). spolerowa³em warstwê starego lakieru papierem wodnym 600 i pomalowa³em podk³adem akrylowy. Po wyschniêciu podk³adu widaæ szpachle ale to pewnie dla tego, ¿e za ma³o po³o¿y³em podk³adu w tamte miejsce, ale bardziej martwi± mnie spawy które s± mocno chropowate. I tu jest pytanie czy k³a¶æ jeszcze raz podk³ad na te miejsca czy od razu po spolerowaniu lakier.
Proszê o pomoc.
2.jpg Oto ten zderzak |
|
Plik ¶ci±gniêto 104 raz(y) 255.28 KB |
|
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2008-10-19, 13:17
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
kolego, chyba Ci siê podk³ady pomyli³y!!! co to za podk³ad? reaktywny?? :P
[ Dodano: 2008-10-19, 14:19 ]
nic siê nie poleruje tylko matuje jak ju¿!!! a co to s± te sprawy chropowate?? |
|
|
jacklack
|
Wys³any: 2008-10-19, 13:26 Re: Malowanie zderzaka pocz±tkuj±cy.
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 352
|
konkam10 napisa³/a: | Witam Wszystkich.
Mam problem bo muszê pomalowaæ zderzak od Skody który by³ spawany i szpachlowane (rysy). spolerowa³em warstwê starego lakieru papierem wodnym 600 i pomalowa³em podk³adem akrylowy. Po wyschniêciu podk³adu widaæ szpachle ale to pewnie dla tego, ¿e za ma³o po³o¿y³em podk³adu w tamte miejsce, ale bardziej martwi± mnie spawy które s± mocno chropowate. I tu jest pytanie czy k³a¶æ jeszcze raz podk³ad na te miejsca czy od razu po spolerowaniu lakier.
Proszê o pomoc. |
Mówisz:spolerowa³em warstwê starego lakieru papierem wodnym 600...To chyba masz na my¶li szlifowanie
A skoro widaæ szpachlê jeszcze po³ó¿ podk³ad jeszcze raz
Co¶ dziwny ten podk³ad
A te miejsca chropowate to pewnie postawiony plastik (takie stercz±ce w³oski)..jak przy szlifujesz podk³ad to ich nie bêdzie |
|
|
|
|
konkam10
|
Wys³any: 2008-10-19, 14:57
|
0
|
|
|
|
Aha Dziêki za rade i macie racje nie spolerowaæ a zmatowiæ. Przepraszam za pomy³kê |
|
|
|
|
marikk
|
Wys³any: 2008-10-19, 19:27
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 249
|
Mia³em do czynienia z czerwonym podk³adem akrylowym ca³kiem fajnie sie szlifuje chyba novol nawet ma czerwony podk³ad akrylowy |
|
|
|