Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-25, 05:39 |
Autor |
Wiadomość |
 |
bart
|
Wysłany: 2008-10-31, 19:36 lakier wodny dyna
|
0
|
|
|
|
Witam.RobiÂł ktoÂś wodnÂą bazÂą dyny?Ciekawi mnie jak wychodzi malowanie tym towarem.RozmawiaÂłem z jednym czÂłowiekiem,ktĂłry ma ich mieszalnik i jest zadowolony.Kolory podobno wchodzÂą na ostro bez cieniowania,schniĂŞcie tez bez problemĂłw,krycie 2 warstwy plus pylenie.ChĂŞtnie poznam opinie innych lakiernikĂłw. |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-11-01, 00:52
|
0
|
|
|
|
bart napisał/a: | Kolory podobno wchodzÂą na ostro bez cieniowa | chciaÂłbym zobaczyĂŚ jego robotĂŞ |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-11-01, 09:23
|
0
|
|
|
|
Nic nie wchodzi na ostro... no moze 1 na 10 chyba ze pada deszcz to sie wydaje klientowi. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
ÂŁukasz79
|
Wysłany: 2008-11-04, 21:59
|
0
|
|
|
|
Ja od nie dawna pracuje na Lesonalu a to pĂłlÂłka wyÂżej w koncernie Akzo Nobel. Zero problemu z kryciem schniĂŞciem i kolorystykÂą. 100% z numeru bez Âżadnego stresu. WczeÂśniej lakierowaÂłem DeBeerem wodÂą, co za szajs, maÂło co nie osiwiaÂłem. NawiÂązujÂąc do Dynki, tutaj teÂż wszystko idzie z numeru chyba ,Âże to jakiÂś wynalazek, ale warunek cieniowaĂŚ. |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-11-04, 22:50
|
0
|
|
|
|
OD kiedy Lesonal jest dobry jesli Akzo Nobel to to samo co sikkens..a Lesonal sie umywa do Sikkensa. Zreszta bazy Lesonala maja gwniane krycie. MĂłwimy o NAPISACH na puszcce czy o LAKIERACH bo to BAAAAAAARDZO duza rozbieÂżnosc. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
zed
|
Wysłany: 2008-11-04, 22:59
|
0
|
|
|
|
ÂŁukasz79 napisał/a: | 100% z numeru bez Âżadnego stresu. |
niewydaje mnie sie wez np 147 z opla porownaj czy 42u z dajewo jest wiele nr-w ktore
na jeden samochod pasuja a na drugi (tez nie malowany )nie wejdzie takze z kolorystyka w lesonalu mysle ze jest jak w innych sytemach.samochody wychodzace z fabryki w odstepach czasowych mimo tego samego nr mialy inne odcienie.inna sprawa np z autami fiat lancia wez tam z numeru zrob czerwony ciekawe czy ci wejdzie na 100% powodzenia |
_________________ Inteligentni ludzie sÂą czĂŞsto zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spĂŞdzaĂŚ czas z idiotami |
|
|
|
 |
jacklack
|
Wysłany: 2008-11-04, 23:37
|
0
|
|
|

|
[samochody wychodzace z fabryki w odstepach czasowych mimo tego samego nr
Tak praktycznie co tydzieĂą samochody fabryczne majÂą inny odcieĂą ..wiĂŞc za kaÂżdÂą naprawÂą jest konieczne cieniowanie el. przylegÂłych
miaÂłem przypadek Âże do mnie trafiÂły dwie cordoby z servisu w jednym roczniku i w jednym kolorze ..jedna miaÂła zarysowane drzwi prawe..a druga lewe..myÂślĂŞ sobie ..pozamieniam i jedno auto pojedzie bez lakierowania ale przy przekÂładce okazaÂł sie wielki odlot koloru darma przekÂładka i cieniowanie obu aut samo Âżycie |
|
|
|
 |
ÂŁukasz79
|
Wysłany: 2008-11-05, 20:33
|
0
|
|
|
|
Zed napisaÂłem, Âże TRZEBA cieniowaĂŚ a wtedy nie ma problemu. |
|
|
|
 |
zed
|
Wysłany: 2008-11-05, 21:09
|
0
|
|
|
|
ÂŁukasz79 napisał/a: | Zero problemu z kryciem schniĂŞciem i kolorystykÂą. 100% z numeru bez Âżadnego stresu. |
spoko w takim razie zle to zrozumialem.czasem maluje do kantu ale tylko czasem jak lakier naprawde pasuje idealnie |
_________________ Inteligentni ludzie sÂą czĂŞsto zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spĂŞdzaĂŚ czas z idiotami |
|
|
|
 |
acidhouse
|
Wysłany: 2008-11-07, 09:12
|
0
|
|
|
Kustom Kulture

|
pierwszy raz sÂłyszĂŞ Âże wszystko wchodzi na ostro bez cieniowania hehehe bardzo bym chciaÂł zobaczyĂŚ grube srebra bez cieniowania na ostro w dyna, pierwszy raz teÂż sÂłyszĂŞ Âżeby wszystkie receptury pasowaÂły bez przerabiania hehehe, nie ma na prawde idealnego systemu trzeba albo mieĂŚ dobrego koloryste albo wypasiony sprzĂŞt + umiejĂŞtnoÂści |
_________________ Training all life
 |
|
|
|
 |
kazzik_yo
|
Wysłany: 2008-11-11, 00:32
|
0
|
|
|

|
tak tak tak. wszystko wchodzi na ostro. podobnie tez mi mowil przedstawiciel dyny o akrylach. no i zaryzykowalem i wzielem mieszalnik. na szczescie same akryle. kolory juz lepiej mi pasowaly wczesniej w novolu. a robic bialy z dyny o juz porazka totalna. nawet z jednego numeru ciagle wychodzi co innego (mocne pigmenty) a potem korygowac to wszystkim innym tylko nie dyna;/ |
|
|
|