Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-25, 05:39
Autor Wiadomość
bart
Wysłany: 2008-10-31, 19:36   lakier wodny dyna
0
UP DOWN

Witam.RobiÂł ktoÂś wodnÂą bazÂą dyny?Ciekawi mnie jak wychodzi malowanie tym towarem.RozmawiaÂłem z jednym czÂłowiekiem,ktĂłry ma ich mieszalnik i jest zadowolony.Kolory podobno wchodzÂą na ostro bez cieniowania,schniĂŞcie tez bez problemĂłw,krycie 2 warstwy plus pylenie.ChĂŞtnie poznam opinie innych lakiernikĂłw.

baqo 
Wysłany: 2008-11-01, 00:52   
0
UP DOWN

bart napisał/a:
Kolory podobno wchodzÂą na ostro bez cieniowa
chciaÂłbym zobaczyĂŚ jego robotĂŞ :shock: :shock:

mebArth 
Wysłany: 2008-11-01, 09:23   
0
UP DOWN

Nic nie wchodzi na ostro... no moze 1 na 10 chyba ze pada deszcz to sie wydaje klientowi.

ÂŁukasz79 
Wysłany: 2008-11-04, 21:59   
0
UP DOWN

Ja od nie dawna pracuje na Lesonalu a to pĂłlÂłka wyÂżej w koncernie Akzo Nobel. Zero problemu z kryciem schniĂŞciem i kolorystykÂą. 100% z numeru bez Âżadnego stresu. WczeÂśniej lakierowaÂłem DeBeerem wodÂą, co za szajs, maÂło co nie osiwiaÂłem. NawiÂązujÂąc do Dynki, tutaj teÂż wszystko idzie z numeru chyba ,Âże to jakiÂś wynalazek, ale warunek cieniowaĂŚ.

mebArth 
Wysłany: 2008-11-04, 22:50   
0
UP DOWN

OD kiedy Lesonal jest dobry jesli Akzo Nobel to to samo co sikkens..a Lesonal sie umywa do Sikkensa. Zreszta bazy Lesonala maja gwniane krycie. MĂłwimy o NAPISACH na puszcce czy o LAKIERACH bo to BAAAAAAARDZO duza rozbieÂżnosc.

zed
Wysłany: 2008-11-04, 22:59   
0
UP DOWN

ÂŁukasz79 napisał/a:
100% z numeru bez Âżadnego stresu.

niewydaje mnie sie wez np 147 z opla porownaj czy 42u z dajewo jest wiele nr-w ktore
na jeden samochod pasuja a na drugi (tez nie malowany )nie wejdzie takze z kolorystyka w lesonalu mysle ze jest jak w innych sytemach.samochody wychodzace z fabryki w odstepach czasowych mimo tego samego nr mialy inne odcienie.inna sprawa np z autami fiat lancia wez tam z numeru zrob czerwony ciekawe czy ci wejdzie na 100% powodzenia :spoko: ;)

jacklack 
Wysłany: 2008-11-04, 23:37   
0
UP DOWN

[samochody wychodzace z fabryki w odstepach czasowych mimo tego samego nr

Tak praktycznie co tydzieĂą samochody fabryczne majÂą inny odcieĂą ..wiĂŞc za kaÂżdÂą naprawÂą jest konieczne cieniowanie el. przylegÂłych :)

miaÂłem przypadek Âże do mnie trafiÂły dwie cordoby z servisu w jednym roczniku i w jednym kolorze ..jedna miaÂła zarysowane drzwi prawe..a druga lewe..myÂślĂŞ sobie ..pozamieniam i jedno auto pojedzie bez lakierowania ;) ale przy przekÂładce okazaÂł sie wielki odlot koloru :shock: darma przekÂładka i cieniowanie obu aut :sciana: samo Âżycie

ÂŁukasz79 
Wysłany: 2008-11-05, 20:33   
0
UP DOWN

Zed napisaÂłem, Âże TRZEBA cieniowaĂŚ a wtedy nie ma problemu.

zed
Wysłany: 2008-11-05, 21:09   
0
UP DOWN

ÂŁukasz79 napisał/a:
Zero problemu z kryciem schniĂŞciem i kolorystykÂą. 100% z numeru bez Âżadnego stresu.

spoko w takim razie zle to zrozumialem.czasem maluje do kantu ale tylko czasem jak lakier naprawde pasuje idealnie

acidhouse
Wysłany: 2008-11-07, 09:12   
0
UP DOWN
Kustom Kulture

pierwszy raz sÂłyszĂŞ Âże wszystko wchodzi na ostro bez cieniowania hehehe bardzo bym chciaÂł zobaczyĂŚ grube srebra bez cieniowania na ostro w dyna, pierwszy raz teÂż sÂłyszĂŞ Âżeby wszystkie receptury pasowaÂły bez przerabiania hehehe, nie ma na prawde idealnego systemu trzeba albo mieĂŚ dobrego koloryste albo wypasiony sprzĂŞt + umiejĂŞtnoÂści

kazzik_yo 
Wysłany: 2008-11-11, 00:32   
0
UP DOWN

tak tak tak. wszystko wchodzi na ostro. podobnie tez mi mowil przedstawiciel dyny o akrylach. no i zaryzykowalem i wzielem mieszalnik. na szczescie same akryle. kolory juz lepiej mi pasowaly wczesniej w novolu. a robic bialy z dyny o juz porazka totalna. nawet z jednego numeru ciagle wychodzi co innego (mocne pigmenty) a potem korygowac to wszystkim innym tylko nie dyna;/

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu