Przesunięty przez: DrCruel 2009-09-22, 14:13 |
Autor |
Wiadomość |
 |
rbfm
|
Wysłany: 2007-11-26, 13:47
|
0
|
|
|
|
baqo napisał/a: | CHYBA MUSISZ COÂŚ WYJAÂŚNIĂ |
ale co musze wyjasnic?
a co do matu to przyznam szczerze ze nie wiem. zapomnialem o to spytac. |
|
|
|
 |
malarz
|
Wysłany: 2007-11-26, 13:53
|
0
|
|
|
|
rbfm napisał/a: | kolejna ciekawostka. Mieszalnik - pakiet startowy novol - to wydatek 2000 zl. dla porownania pakiet startowy dupont to okolo 35tys zl.
|
To nieÂźle dystrybutor du ponta w twoim regionie siĂŞ ceni W moim regionie sÂą zupeÂłnie inne koszty ale moÂże dlatego, Âże u mnie teraz dziaÂła drugi dystrybutor du ponta i zrobiÂła siĂŞ konkurencja Klary 120 i 3050 moÂżna dostaĂŚ za Âśmieszne grosze bo ten nowy dystrybutor chce siĂŞ pokazaĂŚ na rynku. Nie wspomnĂŞ o mieszalnikach bo te to rozdajÂą na lewo i prawo. |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2007-11-26, 13:54
|
0
|
|
|
|
CO ZA TE DWA TYSIE JEST.CZY TO PROMOCJA? |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2007-11-26, 14:20
|
0
|
|
|
|
baqo napisał/a: | CO ZA TE DWA TYSIE JEST.CZY TO PROMOCJA? |
no pakiet startowy czyli pigmenty i inne duperele. do tego regal. |
|
|
|
 |
bart
|
Wysłany: 2008-12-04, 19:14
|
0
|
|
|
|
interesujÂą mnie informacje o wodzie novola,krycie,aplikacja,ceny.JeÂśli ktoÂś tym robiÂł to proszĂŞ o odpowiedÂź.
Jak wyglÂąda aplikacja i czy ostatniÂą warstwĂŞ kÂładziemy z bliska na maÂłym ciÂśnieniu czy dalej i bardziej suchÂą. |
|
|
|
 |
marikk
|
Wysłany: 2008-12-05, 14:44
|
0
|
|
|
|
PrzecieÂż na poczÂątku tematu masz o aplikacji kryciu masz o tym praktycznie wszystko opisane |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-12-05, 16:02
|
0
|
|
|
|
marikk napisał/a: | PrzecieÂż na poczÂątku tematu masz o aplikacji kryciu masz o tym praktycznie wszystko opisane | @bart, moÂże myÂśli sobie Âże siĂŞ teraz novol polepszyÂł ja nie pomogĂŞ! tylko DuPont |
|
|
|
 |
bart
|
Wysłany: 2008-12-05, 17:06
|
0
|
|
|
|
To co tam jest napisane dotyczy zwykÂłej bazy a nie metalikĂłw czy pereÂł a po za tym opis jest bardzo oglĂŞdny w stylu "weÂź se pistolet i pomaluj". |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-12-05, 20:34
|
0
|
|
|
|
bart napisał/a: | interesujÂą mnie informacje o wodzie novola | chodzi o to Âże novola non stop walÂą rozpa i nikt nie wchodzi w wodĂŞ.rozp dostĂŞpny z kaÂżdej strony.sklepy itp. nowol uwaÂża Âże swĂłj system rozcieĂączalnikowy moÂże sprzedawaĂŚ mimo obowiÂązujÂącej dyrektywy. |
|
|
|
 |
jacklack
|
Wysłany: 2008-12-06, 00:34
|
0
|
|
|

|
bart napisał/a: | interesujÂą mnie informacje o wodzie novola,krycie,aplikacja,ceny.JeÂśli ktoÂś tym robiÂł to proszĂŞ o odpowiedÂź.
Jak wyglÂąda aplikacja i czy ostatniÂą warstwĂŞ kÂładziemy z bliska na maÂłym ciÂśnieniu czy dalej i bardziej suchÂą. |
Novol to produkt jeszcze daleko nie doskonaÂły.. daleko mu jeszcze do lakierĂłw produkcji zachodnich ..nadmienie Âże w centrum novola stoi mieszalnik Du Pont w celu podrobienia bazy wodnej .tj.by doprowadziĂŚ bazĂŞ novola do jakoÂści DP w sĂŞsie krycia, wydajnoÂści ,szybkoÂści aplikacji itd. wiec co reprezentuje sobÂą novol?? wiemy jak smakujÂą podrĂłbki ..
a z resztÂą novol przy DP to jeszcze maÂłe dziecko |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2008-12-08, 10:12
|
0
|
|
|

|
Cytat: | nowol uwaÂża Âże swĂłj system rozcieĂączalnikowy moÂże sprzedawaĂŚ mimo obowiÂązujÂącej dyrektywy. |
Tak w tej chwili myœli wiêkszoœÌ producentów. Jak nasze paùstwo leci w kulki to siê nie dziwiê, ¿e ka¿dy olewa dyrektywê. Wszystko da siê obejœÌ, nawet dzisiaj rz¹d pokazuje jak to siê robi. Tusk zaproponowa³ francuzom, ¿e kupimy u nich elektrowniê j¹drow¹ jak z³agodz¹ stanowisko w sprawie pakietu klimatycznego. W dupie maj¹ œrodowisko, KASA SIà LICZY!
jacklack napisał/a: | nadmienie Âże w centrum novola stoi mieszalnik Du Pont w celu podrobienia bazy wodnej .tj.by doprowadziĂŚ bazĂŞ novola do jakoÂści DP w sĂŞsie krycia, wydajnoÂści ,szybkoÂści aplikacji itd. wiec co reprezentuje sobÂą novol?? |
B³¹d! Wszystko to co opisa³eœ, si³a krycia, szybkoœÌ aplikacji novol ju¿ ma takie jak du pont a je¿eli chodzi o wydajnoœÌ i czas schniêcia to bije du ponta.
Nie radzÂą sobie jeszcze z kolorystykÂą ale co siĂŞ dziwiĂŚ, ile lat nad tym pracujÂą koncerny a novol ma kolory od kilu lat.
ÂŻeby sprawdziĂŚ parametry to oni nie potrzebujÂą caÂłego mieszalnika bo to moÂżna sobie kupiĂŚ parĂŞ litrĂłw lakieru na prĂłby. Mieszalniki potrzebujÂą do tworzenia kolorĂłw. |
|
|
|