Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
iras18
Wysłany: 2008-12-20, 19:50   Star Evo-t s4000
0
UP DOWN

Witam wszystkich
Czy moÂżecie mi wyraziĂŚ jakieÂś swoje opinie o pistolecie Star Evo-t s4000
Chce go kupiĂŚ z dyszÂą 1,5 bĂŞdzie lakierowaÂł meble
Chodzi tu o lakierowanie lakierami poliuretanowymi ,lub wodnymi mam Iwate W-400(teÂż kupiona okazyjnie) ale tylko dysza 1,3 wiĂŞc uÂżywam do bejcy.Stoje przed zakupem pistoletu w dobrej cenie a myÂśle Âże ten jest ok.Czekam na jakieÂś wiadomoÂści .Pozdrawiam
www.stolarstwo24.pl

baqo 
Wysłany: 2008-12-20, 20:37   
0
UP DOWN

skorzystaj z wyszukiwarki ,wpisujÂąc dane wyraÂżenie Evo-t ,jest tego trochĂŞ ;)

gola 
Wysłany: 2008-12-20, 21:39   
0
UP DOWN

tutaj ,tutaj ,tutaj ,jest tego troche

iras18
Wysłany: 2009-01-05, 23:07   
0
UP DOWN

WÂłaÂśnie dziÂś lakierowaÂłem tym pistoletem
WraÂżenia sÂą niezÂłe lekki,wygodny,kompesor sie czesciej wÂłacza
Mam jeden problem pistolet przy ciÂśnieniu 2,0bar i niÂższym pluje
MoÂżecie mi coÂś poradziĂŚ?
Lakieruje lakierami poliuretanowymi
DziĂŞkuje

iras18
Wysłany: 2009-01-05, 23:08   
0
UP DOWN

A moÂże radzicie zwiĂŞkszyĂŚ ciÂśnienie??albo wymieniĂŚ gÂłowice?mam tÂą zÂłotÂą

gola 
Wysłany: 2009-01-06, 13:56   
0
UP DOWN

zmniejszajac cisnienie automatycznie zmniejsz material
Jaka to dysza?

Cytat:
WÂłaÂśnie dziÂś lakierowaÂłem tym pistoletem
WraÂżenia sÂą niezÂłe lekki,wygodny

ajakie miales wrazenie po iwacie?, bo EVO to przeciez jego podroba...

iras18
Wysłany: 2009-01-06, 20:52   
0
UP DOWN

Dysza 1,5

Co ciekawe dziÂś zamieniÂłem samÂą gÂłowice ,tÂą od Iwaty W-400 wsadziÂłem do Evo-t,powiem szczerze Âże zmiana jest tu niesamowita

Iwata jest pistoletem rewelacyjnym .W mojej dziaÂłaloÂści tak jak lakierowanie mebli,czy MdF
W pistolecie odrazu sie zakochaÂłem szczerze mĂłwiÂąc .Mam do niego dysze 1,3 ktĂłra lakierowaÂłem wszystko tylko Âże kÂładÂłem struge na materiaÂł kilka razy wiĂŞcej.Jest idealna do bejcy .WspaniaÂła regulacja strumienia.Polecam (iwate kupiÂłem okazyjnie)

A co do Stara to po zmianie gÂłowicy na tÂą od Iwaty .Pistolet staje siĂŞ Iwata porostu

mebArth 
Wysłany: 2009-01-06, 21:10   
0
UP DOWN

Czy mozesz zrobic foto gÂłowicy STAR i Iwaty? chodzi m o gwinty i jak to wyglÂąda. Jak mnie pamiec nie myli to Iwata miaÂła inne gwinty jak SATA .
@gola wypowiedz sie. Inne niz SATA i DV. Nie miaÂłem dawno Ivaty w rece wiec jedynie z pamieci klikam :)

gola 
Wysłany: 2009-01-06, 21:54   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
Czy mozesz zrobic foto gÂłowicy STAR i Iwaty? chodzi m o gwinty i jak to wyglÂąda. Jak mnie pamiec nie myli to Iwata miaÂła inne gwinty jak SATA .
@gola wypowiedz sie. Inne niz SATA i DV. Nie miaÂłem dawno Ivaty w rece wiec jedynie z pamieci klikam :)

nie rozumiem za bardzo o co ci chodzi?Czllowiek pisze o tym ze zalozyl dysze od iwaty do star-evo i jest ogromna roznica,poprostu evo stal sie iwata jak to napisal,a ty pytasz czy iwata ma taki sam gwint jak sata,odpowiadam z cala pewnoscia nie.
Tylko dalej nie wiem o co ci chodzi?

iras18 napisał/a:
...Iwata jest pistoletem rewelacyjnym...

Witaj w klubie :) :) :) milosnikow anest iwata :spoko:

przeprowadzilem kiedys experyment na podrobie devillbiss-a Gti.
Kupilem takowy pistolet,gdyz posiadale oryginal gti Devillbiss-a.
Podrobka co kupilem miala waski strumien natrysku,zmienilem tylko sama glowice z oryginalu Devillbiss-a i pistolet zaczal lakierowac idealnie.
Gorzej bylo oczywiscie z jego wytrzymaloscia na intensywne uzywanie,ale coz sie mozna bylo spodziewac od pistoletu za 250 zl ?

@iras18,jezeli masz mozliwosc zamowienia sobie glowicy z dysza od pistoletu iwata LPH-400,1.4 to zrob to a dopiero wtedy przekonasz sie co znaczy marka Anest iwata.

Tak wyglada ta dysza z glowica od Iwata lph-400

Dawid1989 
Wysłany: 2009-01-09, 23:17   
0
UP DOWN

Panowie gdzie mo¿na kupiÌ tak¹ dysze i jaki jest koszt????Jeœli jest taka mo¿liwoœÌ to czemu mia³bym n ie ulepszyÌ tej podróbki Iwaty :roll: Bo saty to raczej moja sprê¿arka nie uci¹gnie :blee:

iras18
Wysłany: 2009-01-09, 23:27   
0
UP DOWN

JeÂśli chodzi o Warszawa to polecam firmĂŞ Redix, oraz posiadam numer do goÂści az Âłomianek od czĂŞÂści do Iwaty 601728887.Pistolet z tÂą gÂłowicÂą kosztuje okoÂło 450 Euro
Dysza z iglicÂą okoÂło 80 Euro do W-400,a co do gÂłowicy to trzeba sie dowiedzieĂŚ

Sw.Piotrek 
Wysłany: 2011-11-30, 23:17   
0
UP DOWN

Wiem Âże odkopujĂŞ temat, ale znalazÂłem takÂą oto stronkĂŞ -
http://starv3.com.au/
MoÂże komuÂś siĂŞ przyda.

marcinprezes
Wysłany: 2011-12-03, 13:17   Jaki kompresor do SATA 4000 rp?
0
UP DOWN

Witam wszystkich!Zamierz malowac fronty mdf,akrylem na wysoki poÂłysk.Posiadam pistolet SATA 4000rp.Jaki musi byc kompresor bym mĂłgÂł profesjonalnie malowac.Z gĂłry dziĂŞkuje za pomoc.Pozdrawiam!

Lackdoctor 
Wysłany: 2011-12-03, 14:17   
0
UP DOWN

marcinprezes napisał/a:
Posiadam pistolet SATA 4000rp.
NajlepszÂą opcjÂą bĂŞdzie sprĂŞÂżarka o pojemnoÂści 200-270 litrĂłw.
Im wiĂŞcej tym lepiej dla Ciebie, bo to co chcesz lakierowaĂŚ to raczej bĂŞdzie w liczbie bardzo mnogiej ;)

Sprê¿arka o odpowiedniej wydajnoœci aby po zaspokojeniu apetytu saty na powietrze mog³a w czasie pracy odpocz¹Ì - czyli wydajnoœc co najmniej o po³owê wiêksza ni¿ zapotrzebowanie saty 4000 rp, czyli nieca³e 300 l/min.

ProponujĂŞ abyÂś zwrĂłciÂł uwagĂŞ przy zakupie na silnik o mocy 4 kW. Jest to optymalny wybĂłr.
Silniki takie napĂŞdzajÂą kompresory ktĂłrych wydajnoÂści rzeczywiste wynoszÂą od 440 i wiĂŞcej l/min.
To bĂŞdzie dobry wybĂłr.
Nie sÂłuchaj basni o tym jak to potrafiÂą pieknie powietrze produkowaĂŚ sprĂŞÂżarki z silnikiem 3kW.
Ich max to jakieÂś 360-410 l/min.
Mowa o nowego typu sprĂŞÂżarkach dwustopniowych.
Starszego typu, jak i nadal produkowane jednostopniowe trzycylindrowe np walter potrafi¹ z 3kW wycisn¹Ì nawet 460 l/min.

To tyle odemnie.
Kupuj z gÂłowÂą i nie sÂłuchaj sprzedawcĂłw i ich wartoÂści teoretycznych - zawsze odejmij 1/3 a bĂŞdziesz wiedziaÂł ile naprawdĂŞ takie coÂś ma wydajnoÂści.

marcinprezes
Wysłany: 2011-12-03, 15:34   
0
UP DOWN

Wielki dziĂŞki za konkretnÂą odpowiedz.Teraz juÂż wiem Âże sprzĂŞt musi byc porzÂądny.DziekujĂŞ!

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu