Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-25, 04:42
Autor Wiadomość
gola 
Wysłany: 2008-12-21, 13:02   trening
0
UP DOWN

czy ktos z was trenowal na czyms takim przy szkoleniu ?

http://www.youtube.com/wa...feature=related

mebArth 
Wysłany: 2008-12-21, 13:26   
0
UP DOWN

Ale to jest nierealne w rzeczywistosci. to jak gra w CS'a Masz kaÂłacha i robisz headshota a w rzeczywistosci ramiĂŞ odrzuca i strzelasz w cegÂłe.

gola 
Wysłany: 2008-12-21, 13:29   
0
UP DOWN

jak nie realne,to nie kalach i pistoletu ci nie odrzuca przy lakierowaniu.Chodzi o wytrenowanie reki w celu poprawnego prowadzenia pistoletu (odleglosc,predkosc,cisnienie robocze,material).
Wiem bo probowalem,do zludzenia przypomina prawdziwe lakierowanie a komputer po skonczonej probie ocenia jakosc naniesionej powloki oraz twoje umiejetnosci.
Potrafi nawet obliczyc w ktorym miejscu nalozyles zbyt duzo materialu i bedzie zlewa.

mebArth 
Wysłany: 2008-12-21, 14:12   
0
UP DOWN

Ciekawe.... w sumie zaÂłozenie fajne a czy telewizor obliczy ilosc materiaÂłu, gĂŞstosc? Bo niby to fajnie wyglÂąda (jak Nintendo WII).
Kto to szkoli? jaka firma Dp Standox czy kto.

gola 
Wysłany: 2008-12-21, 16:21   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
Ciekawe.... w sumie zaÂłozenie fajne a czy telewizor obliczy ilosc materiaÂłu, gĂŞstosc? Bo niby to fajnie wyglÂąda (jak Nintendo WII).
Kto to szkoli? jaka firma Dp Standox czy kto.

to nie telewizor oblicza tylko komputer,wpisujesz dane do niego jaki pistolet,dysza,lakier czy baza i po obliczeniu jest gotowy do treningu ;)
Szkolenie w DP

mebArth 
Wysłany: 2008-12-21, 17:02   
0
UP DOWN

A jak mi sie telewizor popÂłacze? :D dostaje ujemne pkt?

gola 
Wysłany: 2008-12-21, 17:12   
0
UP DOWN

nie dostajesz na certyfikacie szkolenia odpowiednich punktow,ktore to wplywaja na ocene koncowa :cool:

mebArth 
Wysłany: 2008-12-21, 17:37   
0
UP DOWN

cholera...a czy moge wÂłasny TV przynesc ? :D na poprawki :D

gola 
Wysłany: 2008-12-21, 17:42   
0
UP DOWN

mozesz,zreszta pewno masz poprawki we krwi wiec rob jak chcesz ;P

mebArth 
Wysłany: 2008-12-21, 17:46   
0
UP DOWN

we krwi to ja mam tatre mocnÂą. a poprawek juz nie pamietam kiedy miaÂłem choc KAZDY miaÂł i sie nie wypieraj bo ci nie uwierze.

gola 
Wysłany: 2008-12-21, 17:51   
0
UP DOWN

miewam od czsu do czsu,jak zderzak sam lakieruje bo mi kolor do reszty czasem nie gra jak nie mam czasu na dobranie poswiecic. lub lakierowane niewiadomoczym i gdzie.

dawid
Wysłany: 2008-12-21, 18:48   
0
UP DOWN

ta satowska zabawka to jak malowanie blotnika od Tico latwizna, a co z calymi bokami, tylnymi blotnikami z amerykanckich pickupow, gdzie niedojsc ze trzeba malowac to i jeszcze chodzic? jako ciekawostka mooze byc ale jako trening to raczej slabo, rzeczywistosc jest caukiem inna. A co do tematu poprawek to uslyszalem niedawno takie cos "Profesionaliste nie cechuje to jak dobrze maluje, ale to jak dobrze radzi sobie z bledami"

mebArth 
Wysłany: 2008-12-21, 19:21   
0
UP DOWN

tROCHE MASZ RACJI @DAWID, bo jak sie zepsuje to przewaznie wiadomo gdzie byÂł bÂład i jak GO naprawic. A co do pickupĂłw to pryszcz - co powiesz na iveco bok. Polerwac to raczej by mi sie nie chciaÂło a wyjsc jako tako musi. I tez trzeba chodzic albo w poÂłowie Âłaczyc co ryzykujemy popÂłakaniem sie boku lub popruszu. RobiÂłem kiedys biaÂłe Iveco i chodziÂłem po boku. Kolega lataÂł z sitkiem i farbÂą a ja bieliÂłem ;)
Robi³em tez iveco zó³te z TPSA ale na bazie i ³aczy³em na p³atach baze i tak samo klar bo klar wolniej schnie miedzywarstowo niz zwyk³y akryl i mozna w mniejszej temperaturze zakonczyc p³aty bez utraty polysku.

gola 
Wysłany: 2008-12-21, 20:42   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
...Robi³em tez iveco zó³te z TPSA ale na bazie i ³aczy³em na p³atach baze i tak samo klar bo klar wolniej schnie miedzywarstowo niz zwyk³y akryl i mozna w mniejszej temperaturze zakonczyc p³aty bez utraty polysku.

mozna rowniez zastosowac wolny utwardzacz do lakieru lub opozniacz schniecia (czyli wolny rozpuszczalnik) i tak samo dasz rade.
Ostatnio lakierowalem sprintera akrylem calosciowke i wystarczyl wolny utwardzcz plus opozniacz 3989s z DP do tego.
Owszem pozniej suszylem 2 godziny prawie na 60 stopni,ale dla mnie liczyla sie moja wygoda I brak stresu przy lakierowaniu :)

dawid napisał/a:
tylnymi blotnikami z amerykanckich pickupow, gdzie niedojsc ze trzeba malowac to i jeszcze chodzic? jako ciekawostka mooze byc ale jako trening to raczej slabo, rzeczywistosc jest caukiem inna.

owszem masz racje,ale dla poczatkujacego...
Nawiasem mowiac do pickup-ow amerykanckich.Czeka mnie calosciowka po nowym roku,Honda Ridgeline,az sie boje :x: :)
do kabiny ledwo pewnie wejdzie
Taki kolorek ladny jak zgnity :rotfl:

C7346966_1.jpg
Plik ściągnięto 80 raz(y) 68.11 KB

dawid
Wysłany: 2008-12-21, 22:12   
0
UP DOWN

wolny utwardzacz, opozniacz, pompa, albo malowanie we dwojke, dalej co do tego treningu to raczej kontaktu z powieszchnia i zywa chemia nic nie zastapi jesli wiesz o czym mowie:) ale no mowie ciekawostka fajna co do hondy to kawal blachy a jak nie wejdzie na dlugosc to przedluz komore takie triki tez widzialem i wychodzily igla

Joker_Paint
Wysłany: 2008-12-21, 23:01   
0
UP DOWN

Cytat:
A co do pickupĂłw to pryszcz - co powiesz na iveco bok. Polerwac to raczej by mi sie nie chciaÂło a wyjsc jako tako musi.

Meb- Iveco to te¿ pryszcz ;) Solaris Urbino 15 - ca³y lewy bok... 15 metrów. PolerowaÌ nie moge, a wyjœÌ jako tako musi :spoko:

mebArth 
Wysłany: 2008-12-21, 23:06   
0
UP DOWN

Autobus? to tylko w MPK sie robi. A w MPK chujnia jakich maÂło odstawiana.

Joker_Paint
Wysłany: 2008-12-21, 23:23   
0
UP DOWN

Cytat:
A w MPK chujnia jakich maÂło odstawiana.

W wiĂŞkszoÂści napewno... ale ja tam siĂŞ przykÂładam bo jestem mÂłody i nie chce odstawiaĂŚ bucĂłwy i uczyĂŚ siĂŞ tej chujni od innych. Co do Solarisa, to musi byĂŚ zrobiony dobrze - nie ta sama bajka co przy 20 letnich heblach. SÂą na gwarancji i w wiĂŞkszoÂści zasponsorowaÂła je UE - trafiajÂą siĂŞ kontrole i Solarki muszÂą wyglÂądaĂŚ jak nĂłwki. Pozatym na tych dÂługasach wyrobiÂłem Âłape.

BTW. na drugim etacie robie przy osobĂłwkach, wiĂŞc chujni raczej nie odstawiam.

mebArth 
Wysłany: 2008-12-21, 23:30   
0
UP DOWN

Joker robisz w MPK?

Joker_Paint
Wysłany: 2008-12-21, 23:33   
0
UP DOWN

;) Taa w PKM S-ec... jeszcze tam wytrzymuje

mebArth 
Wysłany: 2008-12-22, 20:12   
0
UP DOWN

To musisz sobie taki wĂłzek z marketu zaÂłatwic i kolega cie bedzie woziÂł wzdÂłuz przegubasĂłw :D a ty bedziesz ino trzymaÂł pistolet. Nie ma sie co smiac - raz robiÂłem autobus strone, na szczescie jeden kolor i tak mnie kumpel woziÂł tam i z powrotem.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu