Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42 |
Autor |
Wiadomość |
 |
morfeusz28
|
Wysłany: 2007-09-02, 18:25 mpntaz wlotow powietrza
|
0
|
|
|
|
witam mam problem z zamontowanym wlotem powietrza na masce samochodu po pomalowaniu zaczelo wszystko pekac czy zna ktos z was sposob jak powinno sie dobrze zamocowac wlot w polaczenie tworzywa sztucznego z blacha aby nie pekal ???? w firmie produkujacej zderzaki z tworzyw sztucznych dowiedzialem sie ze bardzo trudno jest zespolic te dwa materialy ze lepiej by bylo wykonac wloty z metalu i je poprostu pospawac czekam na wszelka pomoc w tej dziedzinie |
|
|
|
 |
aeroarte
|
Wysłany: 2007-09-02, 18:49
|
0
|
|
|
|
Kiedyœ dorabia³em sobie wlot do Granady i po polakierowaniu wlotu przyklei³em go klejem do szyb samochodowych i by³o dobrze , ale kolor nadwozia i wlotu -czarny wiêc nie by³o bardzo widaÌ . Myœlê ,¿e musisz szukaÌ jakiegoœ elastycznego po³¹czenia , a mo¿e nie zastosowano plastyfikatorów przy malowaniu wlotu i dlatego mo¿e pêkaÌ na nim lakier. |
|
|
|
 |
morfeusz28
|
Wysłany: 2007-09-02, 18:59
|
0
|
|
|
|
witam przy montazu byly zastosowane i klej i szpachla elastyczna to tworzyw i w dalszym ciagu to nic nie dalo ktos mi kiedys powiedzial ze dobrze jest laczenia zalac zywica nie wiem na ile to bedzie skuteczne |
|
|
|
 |
aeroarte
|
Wysłany: 2007-09-02, 19:12
|
0
|
|
|
|
Rozumiem ,Âże dorabiaÂłeÂś wlot ,ale tak ,Âże wyglÂąda jakby to byÂł jeden element , czy tak? |
|
|
|
 |
morfeusz28
|
Wysłany: 2007-09-02, 19:27
|
0
|
|
|
|
kupny wlot i zlany razem w maska wyglada jak calosc |
|
|
|
 |
aeroarte
|
Wysłany: 2007-09-02, 19:55
|
0
|
|
|
|
Jak zalejesz ÂżywicÂą ,to znowu trzeba by robic przejÂście na maskĂŞ matÂą szklanÂą ,szpachla itd- tak niema co. MoÂże lepiej masĂŞ akrylowÂą do uszczelnieĂą - da siĂŞ jÂą malowaĂŚ . |
|
|
|
 |
morfeusz28
|
Wysłany: 2007-09-02, 20:32
|
0
|
|
|
|
ok dzieki za wszelka rade pzdr |
|
|
|
 |
DrCruel
|
Wysłany: 2007-09-03, 02:03
|
0
|
|
|

|
ÂŻywice sÂą za sztywne, najlepiej masÂą poliuretanowÂą ale wczeÂśniej zapodkÂładuj wlot. Potem musisz trochĂŞ popracowaĂŚ nad tÂą masÂą aby przejÂście byÂło jak najbardziej Âłagodne a jak masa siĂŞ utwardzi to psiknij jeszcze podkÂładem po tej masie ale zamiast rozcieĂączalnika to dolej uelastyczniacza.
Po wyschniĂŞciu podkÂładu, delikatnie go przejedÂź papierkiem i potem baza. Do klaru teÂż dolej uelastyczniacza. |
|
|
|
 |
kaczmi
|
Wysłany: 2007-09-03, 15:33
|
0
|
|
|
|
taki zabieg wykonuje siĂŞ ta:
1-wyszlifowaÌ miejscce monta¿y wlotu do go³ej blachy minimum rozci¹gn¹Ì 10 cm od wlotu
2-wlot wklejiĂŚ na klej od szyby i skrĂŞciĂŚ odpowiednimi ÂśrĂłbkami pod ktĂłre wczeÂśniej robisz wszlifki aby siĂŞ schowaÂły w plastik i nie wystawaÂły
3- usuwasz klej co wyp³yn¹³ po wyschniêciy
4- na³¹czenie wlotu z mask¹ nak³adasz niewielk¹ iloœÌ szpachli w³óknistej tylko tej zielonej z gold karu bo ona jest do tego przeznaczona,zapobiega pracy blachy i pêkniêci¹
5- po dotarciu tego smarujesz koÂłnieÂż wlotu jak i blachĂŞ ÂżywicÂą polisterowÂą i nakÂładasz matu i na maty jeszczeraz Âżywica(nie ÂżaÂłuj
6- po wuyschniêciu delikatnie przeszlifuj aby szpachla mia³a siêczego trzymaÌ i szpachluj i obrabiaj,dla pewnoœci po wyszpachlowaniu i obrobieniu i zapodk³adowaniu pojeŸdzij s tym kilka dni bêdziesz mia³ pewnoœÌ ¿e nie pêknie nigdzie bo jak pêknie to musisz poprawiÌ,,,,,,,
jak wykonasz to zgodnie z tym co napisaÂłem to masz 100% pewnoÂści Âże siĂŞ uda
poniÂższy link jest do filmiku na ktĂłrym moÂżesz siĂŞ wiele dowiedzieĂŚ tylko oglÂądaj dokÂładnie,na temat maski jest gdzieÂś w poÂłowie......
Pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=ASHZw_akUD4
[ Dodano: 2007-09-03, 15:45 ]
PS:::::::::Mimo Âże panowiemieli pomysÂł i kosztowaÂło ich to naprawdĂŞ wiele wysiÂłku i pomysÂły to auto jest zrobione fachowo ale wyglÂąda tak Âże bym siĂŞ nim wstydziÂł na targ po ziemniaki jechaĂŚ
[ Dodano: 2007-09-03, 15:47 ]
przepraszam za b³êdy ale mam problem z klawiatur¹
przepraszam za b³êdy ale mam problem z klawiatur¹
przepraszam za b³êdy ale mam problem z klawiatur¹ |
|
|
|
 |
maras
|
Wysłany: 2007-09-04, 01:31
|
0
|
|
|
|
Styl tej 19-stki fatalny, ale wykonane jak najbardziej profesjonalne. Sam siĂŞ czasem bawiĂŞ z ÂżywicÂą i wiem ile siĂŞ trzeba narobiĂŚ,Âżeby to jakoÂś wyglÂądaÂło |
|
|
|