Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
kamilbusko
|
Wys³any: 2009-01-09, 12:02 clar lack standox cristal pro
|
0
|
|
|
|
jakie s± wasze opinie o tym klarze jest dobry i warty swojej ceny 285 zl za 5 litrów |
|
|
|
|
M_Wiewiorek
|
Wys³any: 2009-01-13, 23:05
|
0
|
|
|
|
Wiesz co, nie wiem czy o ten sam Klar chodzi, ale mia³em kiedy¶ 10l tego klaru tylko nie pamiêtam czy mia³ w nazwie pro, przywióz³ mi go znajomy z Niemiec z Wupertala prosto z fabryki Standoxa i Spies Heckera w której pracuje, dla mnie by³ rewelacyjny, porównywalny nawet wtedy do Cristaltopa z RM-a, a za tego trzeba by³o daæ oko³o 260z³ za litr, dosta³em wtedy te¿ 10l Spies Heckera Cristallack, okaza³o siê ¿e to, to samo bo w fabryce z jednego kontenera idzie ten sam Klar do puszek Standoxa jak równie¿ do Spies Heckera dobre nie.
Je¿eli chodzi o ten sam Klar, to naprawdê jest godny polecenia, ale oczywi¶cie tylko z oryginalnym utwardzaczem i rozcieñczalnikiem. |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2009-01-15, 21:31
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
Cristaltop jest lepszy od Diamontop? |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
M_Wiewiorek
|
Wys³any: 2009-01-15, 22:06
|
0
|
|
|
|
mebArth napisa³/a: | Cristaltop jest lepszy od Diamontop? |
Je¿eli mówimy o lakierach bez oznaczeñ CP to o niebo lepszy, Diamonttop jest rzadki jak woda, zwyk³y MS, a Cristaltop Gêsty, po wyschniêciu twardy, no i ma super po³ysk, porównywalny jest z lakierami fabrycznymi, fakt, ¿e trudno siê nim lakieruje, bo jest gêsty i rozlewa siê po jakim¶ czasie, ale efekt jest super, tylko jest jeden problem, nie mo¿na go ju¿ kupiæ, przynajmniej u nas, jest teraz Cristaltop CP, ale jeszcze go w mieszalni nie maj± i nie wiem jaka morze byæ cena, za¶ dobry jest obecnie Diamenttop CP zmieni³ siê od poprzednika na du¿y plus, te¿ jest gêsty, ma dobr± wytrzyma³o¶æ i ¶wietny po³ysk tylko, je¿eli nie ma siê komory i nie mo¿na go porz±dnie wysuszyæ to d³ugo schnie i z dwa dni jest miêkkawy. |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2009-01-17, 14:38
|
0
|
|
|
|
Czyli cristaltop oszukuje tak jak Novol - gesty i sie rozlewa po czasie. a np U-POL UHS gêsty, wodziana utwardzacz i sie robi ¶redni po zmieszaniu i nic nie k³amie. Jak rozlejesz tak zostanie.
Ka¿dy klar jest inny i do ka¿dego trza sie przyzwyczaiæ. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
gola
|
Wys³any: 2009-01-21, 13:00
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 854
|
mebArth napisa³/a: | Czyli cristaltop oszukuje tak jak Novol - gesty i sie rozlewa po czasie. a np U-POL UHS gêsty, wodziana utwardzacz i sie robi ¶redni po zmieszaniu i nic nie k³amie. Jak rozlejesz tak zostanie.
Ka¿dy klar jest inny i do ka¿dego trza sie przyzwyczaiæ. |
Cristall-pro to lakier MS,U-POL to UHS.Lakiery UHS wyroznia krotki czas schniecia oraz krotki czas do wolny od kurzu,dlatego pozostaje tak jak sie go nalozy. |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2009-01-22, 17:46
|
0
|
|
|
|
@gola....akurat U-POL UHS którym myzia³em jaki¶ czas nieby³ super doschniety na 2gi dzien a w pomieszczeniu mam ca³± dobe tak ze w podkoszulku pracuje. Za to zakur...i¶cie sie swieci³ no i jak powiedzia³em jak wyla³em tak zosta³o. Jako¶c DPonta 3750 a schniecie Renolaku. Takie moje wrazenie a kilka aut obieli³em tym.
Komu¶ orzeszka? bo mam kilo fistaszków |
_________________ Bart
|
|
|
|