Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Dawid1989
|
Wys³any: 2009-01-14, 13:43 Nieplanowne robota..Potrzebuje pomocy
|
0
|
|
|
Pomóg³: 8 razy Posty: 324 Sk±d: okolice Mielca
|
Panowie mam taki ma³y problem. Wczoraj tata wyje¿d¿a³ z gara¿u a6 i uderzy³ w bmw klienta.
Zagiêty jest róg maski. Nie jest to jakie¶ du¿e uszkodzenie ale.. Czy s± jakie¶ szanse ¿eby pocieniowaæ sam róg a troszkê dalej poci±gn±æ bezbarwnym????Kolor to niebieski z dodatkiem per³y.Miejsce zmatowione past± matuj±c± mo¿na przepolerowaæ ?? Proszê mi doradziæ jak to zrobiæ ¿eby nie malowaæ ca³ej maski.Maska to trochê ciulowy element do cieniowania
Za rady z góry dziêkuje. |
|
|
|
|
jacklack
|
Wys³any: 2009-01-14, 13:57
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 352
|
Dawid1989 napisa³/a: | Zagiêty jest róg maski. Nie jest to jakie¶ du¿e uszkodzenie ale.. Czy s± jakie¶ szanse ¿eby pocieniowaæ sam róg a troszkê dalej poci±gn±æ bezbarwnym???? |
polakieruj miejsce naprawiane baz± i ca³± maskê bezbarwnym ..po co cieniowaæ i to jeszcze maskê??je¶li masz odbicia mechaniczne na tej masce a podejrzewam ¿e masz.. to lepiej napraw ca³± maske bo jak zostawisz i po³o¿ysz bezbarwny to bêdzie je bardziej widaæ |
|
|
|
|
Dawid1989
|
Wys³any: 2009-01-14, 16:28
|
0
|
|
|
|
Nie chce malowaæ ca³ej maski bo wcze¶niej mia³ j± jaki¶ partaczy i strasznie widaæ spod bazy rys tak jakby by³o na natrysk malowane a nie chce mi sie bawiæ w szpachlowanie ca³o¶ci,podk³adowanie i ....Ostatnio strasznie mam napiête terminy...szkoda czasu .Pomaluje to co bedzie w podk³adzie i zaprószê bezbarwnym polerka ca³o¶ci i zostawiê. |
|
|
|
|
Grzesiek11
|
Wys³any: 2009-01-14, 17:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 98
|
Nie jest to dobry pomys³ wiadomo ze szkoda czasu terminy zawsze sa napiete nadasz sobie roboty.Tez nie dawno mia³em podobny problem z maska nie jestem najlepszy w cieniowaniu moze dlatego poprawie³em bo by³o widac i na drugi dzien ca³± w klear.zrób lepiej jak mówi Jack |
|
|
Dawid1989
|
Wys³any: 2009-01-14, 20:14
|
0
|
|
|
|
No zobaczê.muszê jeszcze to przemy¶leæ Ale dziêki za pomoc |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2009-01-14, 23:35
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
A ja powiem TAK: Z cienowaniem i z wpy³kami jest wiecej zabawy ni¿ lakierowanie elementu ca³ego. A to wpy³a nie wejdzie...a co sie zapruszy cien.... Sami sobie dok³±dacie roboty Panowie.
Maski sie nie cieniuje. Maske siê lakieruje. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
Grzesiek11
|
Wys³any: 2009-01-15, 18:51
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 98
|
Cz³owiek uczy sie na b³edach i nic na to nie poradzisz |
|
|
|
|
shot
|
Wys³any: 2009-01-16, 17:18
|
0
|
|
|
|
Dawid1989- zalezy jaki jest kolor.... na jasnym najciezej wycieniowac a na ciemnym to bajka..... po wyklepaniu, szpachlowaniu i podkladowaniu naroznika baza wylac tylko ten kawalek gdzie jest podklad pozniej trzeba kawalek wycieniowac... radzil bym pol maski, ale klarem trzeba lakierowac calosc...... |
|
|
|