Autor |
Wiadomo¶æ |
|
MarcinK
|
Wys³any: 2009-01-26, 11:01 Kompresor za 400E ciekawe parametry
|
0
|
|
|
pocz±tkuj±cy
|
Witam
na pocz±tku chcia³em siê przywitaæ.
Jestem nowy na forum i trafi³em na nie gdy¿ mam zamiar pomalowaæ swoje auto toyote starlet, do¶æ stare wyblak³e auto, ale pod wzglêdem technicznym nic mu nie dolega.
ale od pocz±tku !
przewertowa³em trochê i znalaz³em kilka rzeczy które na pocz±tek bêd± dla mnie odpowiednie.
pochwale siê wiêc co ju¿ mam:
-EVO-T V2 pobór powietrza 241L/m
-maska 3M 6000
-kombinezon lakierniczy 3M
-ksi±¿ka Lakiernictwo samochodowe Gra¿yna Sobierajska, Zbigniew Neuman
-du¿o motywacji
I w Koñcu moje podstawowe pytanie, czy kompresory o pojemnosci butli 100litrów s± w stanie wydobyæ 440l/min ?. Za kilka dni wyje¿d¿am z kraju i chcia³bym na miejscu kupiæ kompresor jaki jest w za³±czniku.
Dane tego kompresora to:
nowy 100l dwa baniaki po 50l
moc 3KM
zasilanie 220V
440l/min
i co najwa¿niejsze 2lata gwarancji
cena 400e, to nie du¿o wed³ug mnie jak na takie parametry ?
Chcia³bym jeszcze wiedzieæ jakie urz±dzenie powinienem kupiæ by go sprawdziæ czy faktycznie tyle dmucha ? np. podpi±æ w±¿ 5m i sprawdziæ czy faktycznie ma tyle ile podaj±, ci¶nienie powinno spa¶æ nieco po tych 5m wê¿a prawda ?
My¶lê te¿ rozwojowo i czy taki kompresor uci±gnie SATA ? Devilbiss ? HVLP
Pozdrawiam serdecznie
Marcin
14639682.jpg kompresor |
|
Plik ¶ci±gniêto 62 raz(y) 60.06 KB |
|
|
|
|
|
przemo1972
|
Wys³any: 2009-01-26, 13:16
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 551 Sk±d: SC
|
Wydajnosc 440l /min.-niezle, ja bym podlaczyl jeszcze jeden zbiornik (np. od starego kompresora) taki ze 100-150l i bedzie git. w przeciwnym razie bedzie sie "pocil"
P.s.
JAK NA MALOWANIE JEDNEGO AUTA TO TROCHE JUZ ZAINWESTOWALES |
|
|
|
|
MarcinK
|
Wys³any: 2009-01-26, 13:45
|
0
|
|
|
pocz±tkuj±cy
|
Cytat: | Wydajnosc 440l /min.-niezle, ja bym podlaczyl jeszcze jeden zbiornik (np. od starego kompresora) taki ze 100-150l i bedzie git. w przeciwnym razie bedzie sie "pocil"
P.s.
|
Czesc!
Mam jeszcze troche czasu za zakupy tak¿e moze znajde cos na poziomie 500l/min to chyba wystarczy na nauke i pózniejsz± zmiane gunów z najwy¿szej pó³ki.
a co do wydawania kasy to czemu jej nie wydawaæ ? puki j± mam to lubie wydawaæ pieni±dze . Zawsze chcia³em siê czego¶ nowego nauczyæ i przy tym mieæ satysfakcje , podniose kwalifikacjie itp .
A tak na marginesie to wiekszo¶æ moich znajomych jezdzi na prawde starymi autami (ka¿de do poprawek) wiêc dla mnie to i lepiej do tego z koleg± planujemy kupic syrene 105 do zrobienia na bustwo
...ale najpierw teoria i praktyka na w³asnym aucie.
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2009-01-26, 16:44
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
Stary...500l Ci starczy. Ten kompresorek z foto tez. Troszke bedzie sie poci³ przy Sacie HVLP wiec zalecam odwadniacz jaki¶.
A co do syrenki SUPER pomys³.Tylko ma byc na ORI a nie jakies tuningi. I obowi±zkowo ko¶c s³oniowa kolorek |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
MarcinK
|
Wys³any: 2009-01-27, 12:12
|
0
|
|
|
pocz±tkuj±cy
|
Cytat: | A co do syrenki SUPER pomys³.Tylko ma byc na ORI a nie jakies tuningi. I obowi±zkowo ko¶c s³oniowa kolorek |
Zobaczymy co z tego bêdzie. Znajomy siê upar³ by zamontowaæ lampy z mini
a ja jak pewnie wiêkszo¶æ uznaje orygina³y !
ps. ko¶æ s³oniowa ma siê rozumieæ
Pzdrawiam serdecznie |
|
|
|