Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
mebArth 
Wysłany: 2009-02-01, 16:11   Projekt JUMPER
0
UP DOWN

Poniewaz konkurencyjne forum staÂło sie kupÂą, przenosze mĂłj nowy projekt tutaj.
Cytrynka Jumper. Po wymianie naroÂżnika i drzwi. Reszta na kluczu gazowym czyli dobry palnik nigdy nie byÂł zÂły.
Narazie foty po kowalu ale bede uzupeÂłniaÂł w trakcie prac.

Ponizej srodek naroznika wyciety sklepiany i wstawiony spowrotem powymianie zewnetrznego

Kowalowi to zajeÂło tydzien doprowadzenie to PRAWIE prostego elimentu. Nie tak Âłatwo zagrzac jak sie nie ma dojscia od Âśrodka. Narazie zrobiÂłem drzwi a z boku bĂŞdÂą foty na biarzÂąco :)

gola 
Wysłany: 2009-02-01, 22:49   
0
UP DOWN

meb mam tylkojedno pztanie i nie zwiazane z tematem.
Dlaczego ty mowisz elimentu a nie elementu,bo na poczatku myslalem ze to literowki ale to juz chyba 100 raz ;)

mebArth 
Wysłany: 2009-02-02, 17:26   
0
UP DOWN

gola napisał/a:
meb mam tylkojedno pztanie i nie zwiazane z tematem.
Dlaczego ty mowisz elimentu a nie elementu,bo na poczatku myslalem ze to literowki ale to juz chyba 100 raz ;)

Bo brzmi prawie jak alimenty a co dobre nie jest :) i zawsze sa problemy elimentami ;) Tak mi sie urobi³o no.... Tak samo sie goœÌ zdziwi³ bo nigdy nie s³ysza³ s³owa zdu...j. I stwierdzi³ ze tylko w krakowie tak mówi¹. CO kraj to obyczaj.

Dobra...do tematu - dzis pierwszy dzieĂą zmagaĂą ze struclem :

Góra zrobiona na zero to juz wykonczeniówka jest a dó³ mnie czeka jutro. Dzwi ty³ gotowe bo tylko guzki by³y. Rêce mi odpadaj¹ od hebla. Narazie posz³o 2m 40stki SIA i puszka w³ókna GOLDCAR 1.7kg
PĂłjdzie druga coÂś tak czujĂŞ. Sorka za jakoÂśc to tylko telefon a mi sie kombinerki trzĂŞsÂą wiec nie da sie ostrosci uzyskaĂŚ :D A nie bede braÂł cyfraka do roboty bo szkoda aparatu w smierdziastwie.

pzdr

pitterek 
Wysłany: 2009-02-02, 21:42   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
zdu...j.

Mebi jak wyglada srodek bo ja tez chyba :D nie znam tego sÂłowa :D

acidhouse
Wysłany: 2009-02-02, 22:01   
0
UP DOWN
Kustom Kulture

ale postukany ten busik ³adnie sie musia³ napukaÌ m³oteczkiem - no goldcar tiaa pytam bo my czym innym handlujemy i ró¿ne marki siê na rynku przyjmuj¹ - i SIA to para z r-m'a, a indasy redline próbowa³?lub 3moskich papirków? Fota s³abej jakoœci ale trochê ju¿ element wyprowadzony jest, zobaczymy co dalej. Pozdro

mebArth 
Wysłany: 2009-02-03, 14:45   
0
UP DOWN

@acid powiem Ci ze kowal to klepiaÂł tydzien. Naroznik zmieniony bo juz nie byÂło co klepiaĂŚ, wnĂŞka naroÂżnika wyklepiana

Bez klucza gazowego siĂŞ nie obyÂło.
Fota sÂłaba bo to tylko fon ale co najwaÂżniejsze to widaĂŚ.
Co do papierĂłw - jak jest dostawa to INDASA w rolkach a jak brakuje to SIA na metry ze sklepu.
3M ma super krÂązki.
GOLDCAR nie jest z³y...tylko jak kots nie zag³¹dzi rys to plumka ze mu siada na ³¹czeniu szpachli. O tym juz by³a epopeja napisana na 3 forach. Dlatego uzywam wykonczeniówki na ca³oœÌ z przejœciem i startuje od 180 na kr¹¿ku a koncze na 240stce. Dolewam 3x i nie ma prawa nic wyjœc. Gdzieœ by³ mój projekt Audi A3 bez dachu ca³oœc. Stary tym jeŸdzi i jesscze nic nie znalaz³.

gola
Wysłany: 2009-02-03, 18:37   
Gość
mebArth napisał/a:
...GdzieÂś byÂł mĂłj projekt Audi A3 bez dachu caÂłoÂśc. Stary tym jeÂździ i jesscze nic nie znalazÂł.

srebrny kolor to nie ma dziwota,zreszta poczekaj na dobre sloneczko w lecie i temp. na zewnatrz ponad 30 stopni,to zobaczysz czy nic nie znajdzie ;)

mebArth 
Wysłany: 2009-02-03, 19:06   
0
UP DOWN

ta....tylko ze to auto juz pĂłl roku jezdzi, a stry to co 2gi dzien myje auto. Tak swoje (E - klase) jak i Âżony A3, Oba malowaÂłem i jakoÂś nic nie widaĂŚ.

PS. Ktoœ usun¹³ temat gdzie mia³em ci nawtykaÌ :) Nie zd¹¿y³em :( W trakcie pisania poszed³ w kosz.

gola 
Wysłany: 2009-02-03, 19:59   
0
UP DOWN

to mozesz sobie teraz to wetknac w D... ^^ ^^ ^^ ^^

mebArth napisał/a:
ta....tylko ze to auto juz pĂłl roku jezdzi, a stry to co 2gi dzien myje auto. Tak swoje (E - klase) jak i Âżony A3, Oba malowaÂłem i jakoÂś nic nie widaĂŚ.

wlasnie dlatego ci pisalem meb poczekaj do upalnego lata.Jaki kolor tego mesia?

po natryskowej potrafi pracowac szpachla pod spodem a co dopiero po wykonczeniowce.

mebArth 
Wysłany: 2009-02-03, 21:37   
0
UP DOWN

Mesio czarny :) MNIAM :) GOLA jak jest wszystko doschniete w odp. temeraturze to NIE MA prawa nic siadaĂŚ. A stary to pedant. Zaraz by meldowaÂł Âże ma ryski. Jak zrobiÂł bure ze czujki parktronika sÂą nie w kolorze a ja mĂłwie ze czrne przecie....i jak zamaluje to bedzie sÂłaby sygnaÂł...to mi powiedziaÂł ze maja byc w kolorze..choĂŚ to jeden pieron czarne..
NIc nie siada bo byÂła opcja szpachla zgrubna, na to wykonczenĂłwka Âłacznie z przejsciami na rysy, na to szpryc, 240 szlif na sucho i na to podkÂład. NIE MA BOLa zeby co wyszÂło. ZeszÂło mi dlugo ale czarna to franca wiec sie musiaÂłem przyÂłoÂżyĂŚ.

[ Dodano: 2009-02-05, 20:00 ]
UPDATE:
Po 3 dniach walki z heblem i kitem dziÂś zroviÂłem podkÂładzik a jak mi sie uda to jutro mala. ZamĂłwiÂłem 1.5l akrylu bo szkoda wody na takiego strucla. Akryl bedzie MAxMayer. Utwardzacz HAYA bo jescze nigdy sie nie zawiodÂłem na HAJI i sie miesza ze wszystkim i nie ma jaj z tymi produktami (utw. rozpuch)

Posz³o narazie 2 puszki w³ókna, puszka UNI, i troche wykonczeniówki na zatkanie rysek dziurek itp.
3metry 40stki, 2 metry 80, 2metry 120stki, DUZO 180 wÂąskiej na hebel nawet nie liczĂŞ bo sie nie chce przeraziĂŚ.
PodkÂład 1 puszka Profix.

Foto poniÂżej:

Œrodek pójdzie mokro na mokro bo mi sie juz dziœ nie chcia³o œturaÌ na klocu a po 2gie i tak id¹ dykty od œrodka wiec nie ma ró¿nicy. Zeby tylko jakotako wygl¹da³o i mala.

[ Dodano: 2009-02-05, 20:01 ]
UPDATE:
Po 3 dniach walki z heblem i kitem dziÂś zroviÂłem podkÂładzik a jak mi sie uda to jutro mala. ZamĂłwiÂłem 1.5l akrylu bo szkoda wody na takiego strucla. Akryl bedzie MAxMayer. Utwardzacz HAYA bo jescze nigdy sie nie zawiodÂłem na HAJI i sie miesza ze wszystkim i nie ma jaj z tymi produktami (utw. rozpuch)

Posz³o narazie 2 puszki w³ókna, puszka UNI, i troche wykonczeniówki na zatkanie rysek dziurek itp.
3metry 40stki, 2 metry 80, 2metry 120stki, DUZO 180 wÂąskiej na hebel nawet nie liczĂŞ bo sie nie chce przeraziĂŚ.
PodkÂład 1 puszka Profix.

Foto poniÂżej:

Œrodek pójdzie mokro na mokro bo mi sie juz dziœ nie chcia³o œturaÌ na klocu a po 2gie i tak id¹ dykty od œrodka wiec nie ma ró¿nicy. Zeby tylko jakotako wygl¹da³o i mala.

pitterek 
Wysłany: 2009-02-06, 23:02   
0
UP DOWN

Mebarth sam robisz na lakierni?

mebArth 
Wysłany: 2009-02-07, 16:41   
0
UP DOWN

Tak sam robie. Roboty jest na tyle ze dla jednego starczy.

SkonczyÂłem strucla:

Malowane satÂą 3000 HVLP, 1.3l farby 2;1. PrzygotĂłwka 360 krÂązek i 800 na mokro.Akryl Max Mayer, utw. HAYA.
MalowaÂłem gdzie indziej tzn na wysokim pomieszczeniu bo na komore sie nie zmiesciÂło z racji wysokoÂści autka. Nawet na kapciu nie chciaÂł wejsc.

Zamykam projekt Dziekuje za uwagĂŞ :)

acidhouse
Wysłany: 2009-02-17, 07:48   
0
UP DOWN
Kustom Kulture

czyli jeÂżdÂża po warsztatach i sprzedaja z takiego jumpera to i owo, czy poprostu zostaÂło ze starych projektĂłw Âże mieszasz technologie? ;P

mebArth 
Wysłany: 2009-02-17, 16:55   
0
UP DOWN

Jak mieszam technologie? Nie rozumiem pytania? Projekt jest swierzy i na bierzaco robiony. (byÂł) Sprecyzuj pytanie.

No-limit
Wysłany: 2009-02-17, 16:58   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
Jak mieszam technologie? Nie rozumiem pytania? Projekt jest swierzy i na bierzaco robiony. (byÂł) Sprecyzuj pytanie.

Maxmayer+Haya. :D

ChociaÂż w DP czasem zastĂŞpujĂŞ ET640 do Imrona utwrdzaczem 256s/jest po prostu uniwersalny/.

mebArth 
Wysłany: 2009-02-17, 17:02   
0
UP DOWN

To nie technologe tylko materia³y. To raz. HAYA jest UNI wiec ze wszystkim mieszlana do DWA. Nigdy mnie nie zawiod³a to TRZY. Skoro nie mam reklamaci i jaj w malowaniu to jaki problem to CZTERY. Cos jescze? Technologia jest jedna ale sa ró¿ne materia³y.

No-limit
Wysłany: 2009-02-17, 17:06   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
To nie technologe tylko materia³y. To raz. HAYA jest UNI wiec ze wszystkim mieszlana do DWA. Nigdy mnie nie zawiod³a to TRZY. Skoro nie mam reklamaci i jaj w malowaniu to jaki problem to CZTERY. Cos jescze? Technologia jest jedna ale sa ró¿ne materia³y.

Tu siê z tob¹ zgadzam.Utwardzacze standardowe niczym siê nie ró¿ni¹.tylko cen¹. ;)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Fotorelacje

Odpowiedz do tematu