Szukaj FAQ Album

Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42
Autor Wiadomo¶æ
glover
Wys³any: 2009-02-09, 15:10   Spectral klar VHS 505
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
oooo!!! widzieli takie cuda, wybielacze optyczne robi± karierê w klarach :shock:

505.jpg
Plik ¶ci±gniêto 93 raz(y) 68.06 KB

£ukasz79 
Wys³any: 2009-02-09, 18:39   
0
UP DOWN

Chwyt marketinowy, jak dla mnie. No to jak , czy¿by pozosta³e klary Novola to hu.......a ? Jaki¶ czas lakierowa³em Trotonem Master VHS, klar lekko ¿ó³tawy ale zero problemów opisywanych j/w w ulotce. Wrêcz przeciwnie co wydawaæ siê by mog³o z pozoru dziwne wszystko ok, lakierowane na ostro klarem nawet na sreberkach nie zmienia³o nijak odcienia , brak soczewkowania itd. ale wszystko na plus. Czytamy w ulotce: "Klar 505........najbardzej trasparentny w¶ród wszystkich VHS dostêpnych na rynku", no to jak klary DP,Sikkens itd , które wg nich s± mniej przejrzyste a mo¿e lekko ¿ó³tawe s± be. cenzura....e i wciskanie kitu.

No-limit
Wys³any: 2009-02-09, 19:49   
0
UP DOWN

Pomóg³: 34 razy
£ukasz79 napisa³/a:

Wciskanie kitu!iX-lat temu/z 5-æ/=ostatnio/ zetknalem sie z takim badziewiem. :nie:

lukas
Wys³any: 2009-02-09, 20:37   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
No-limit napisa³/a:
Wciskanie kitu!i X-lat temu/z 5-æ/=ostatnio/ zetknalem sie z takim badziewiem

Chodzi ci o klar czy o reklamê?

PS. A wiecie kto super "wciska kit" ? ... RANAL - ostatnio widzia³em taki baner:

"Wciskamy kit, ale dobry" :D

No-limit
Wys³any: 2009-02-09, 22:02   
0
UP DOWN

lukas napisa³/a:
No-limit napisa³/a:
Wciskanie kitu!i X-lat temu/z 5-æ/=ostatnio/ zetknalem sie z takim badziewiem

Chodzi ci o klar czy o reklamê?

PS. A wiecie kto super "wciska kit" ? ... RANAL - ostatnio widzia³em taki baner:

"Wciskamy kit, ale dobry" :D

Chdzi³o o lakier, nie reklame. :/

malarz
Wys³any: 2009-02-10, 22:16   
0
UP DOWN

Pomóg³: 6 razy
Sk±d: Bieszczady
No-limit napisa³/a:
Wciskanie kitu!iX-lat temu/z 5-æ/=ostatnio/ zetknalem sie z takim badziewiem.

Skoro krytykujesz to napisz dlaczego jest badziewny. Ja nim robiê ale mo¿e o czym¶ nie wiem :blee:

No-limit
Wys³any: 2009-02-10, 23:50   
0
UP DOWN

malarz, Przeczytaj 2 posty :shock: wy¿ej

malarz
Wys³any: 2009-02-11, 06:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 6 razy
Sk±d: Bieszczady
Dwa posty wy¿ej? Tam nic konkretnego nie jest napisane. Jezeli chodzi o te ulotkê i to so¶ czym siê chwal± to dla mnie to nie ma najmniejszego znaczenia co oni tam sobie do tego lakieru dolali. Pewnie lej± du¿o ró¿nych chemicznych ¶mierdzide³ o dziwnych nazwach a dla mnie i tak siê liczy to co tym lakierem mo¿na zrobiæ. Ten konkretny lakier i tak ju¿ by³ o wiele klarowniejszy od innych którymi robi³em a teraz jak jeszcze co¶ zmienili na plus to siê tylko cieszê. Nie zgodzê, ¿e "czysto¶æ" klaru nie ma znaczenia przy cieniowaniu, zw³aszcza srebrnych baz, przecie¿ na cieniowanym elemencie dajemy dodatkowe warstwy klaru przez co siê zwiêksza grubo¶æ. Pytanie pomocnicze, jak widaæ kolor przez jedn± szybê a jak przez cztery? chyba daje do my¶lenia???

gola 
Wys³any: 2009-02-11, 12:39   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
malarz napisa³/a:
... Pytanie pomocnicze, jak widaæ kolor przez jedn± szybê a jak przez cztery? chyba daje do my¶lenia???

odpowiedz na pytanie pomocnicze ;)
Jaka grubosc ma warstwa bezbarwnego lakieru a jaka szyba? :x: ,nie porownuj w ten sposob.Owszem zgodze sie z toba ze transparentnosc lakieru bezbarwnego ma znaczenie i to duze przy lakierowaniu sreber.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: