Autor |
Wiadomo¶æ |
|
lukas94
|
Wys³any: 2009-02-12, 10:40 lvpl
|
0
|
|
|
lukas94
|
mam prosbe do posiadaczy tej grupy pistoletow lvpl.nie chodzi mi o rego³ke co oznacza ten skrot bo wiem,chodzi mi o to jak nimi wam sie pracuje czy jestescie z nich zadowoleni czy nie, oraz jakich firm posiadacie.g³ownie chodzi lakiery konwencjonalne.ja maluje rp wiec nie wiem czy warto zmieniac na nie czy pozostac przy starym.z gory dziekuje za odpowiedzi |
|
|
|
|
zed
|
Wys³any: 2009-02-12, 22:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 328
|
lvpl a co to |
_________________ Inteligentni ludzie s± czêsto zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spêdzaæ czas z idiotami |
|
|
|
|
jurek
|
Wys³any: 2009-02-12, 22:43
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 182
|
to cos podobne do LSD |
|
|
|
|
gola
|
Wys³any: 2009-02-13, 00:09 Re: lvpl
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 854
|
lukas94 napisa³/a: | mam prosbe do posiadaczy tej grupy pistoletow lvpl.nie chodzi mi o rego³ke co oznacza ten skrot bo wiem,chodzi mi o to jak nimi wam sie pracuje czy jestescie z nich zadowoleni czy nie, oraz jakich firm posiadacie.g³ownie chodzi lakiery konwencjonalne.ja maluje rp wiec nie wiem czy warto zmieniac na nie czy pozostac przy starym.z gory dziekuje za odpowiedzi |
ja posiadam Iwate LPH400.Jest to pistolet LVLP,posiadam rowniez od niedawna sate RP.Jezeli mialbym porownywac te dwa pistolety to tak:
LVLP,male zuzycie materialu,bardzo drobne rozpylenie,bardzo szeroki strumien natrysku,niskie cisnienie robocze przez co moim zdaniem duzo mniejszy odkurz niz RP oraz mniej smieci podczas lakieroania-to zalety.
Z wad to szybkosc lakierowania-porownujac z pistoletami RP.Jezeli lakieruje calosciowke,to wybieram RP,jezeli natomiast kilka elementow to wole Iwate.
Nie uzywam ani jednego ani drugiego do baz,tylko akryle i bezbarwne. |
|
|
|
|
lukas94
|
Wys³any: 2009-02-13, 13:48
|
0
|
|