| Autor | Wiadomo¶æ | 

|  | 
  | groszek923 | 

|  Wys³any: 2009-02-13, 12:12   Mycie pistoletu i inne problemy. | 0 |  |  | 

| Posty: 61

| 

| Witam serdecznie, zamierzam kupiæ pistolet EVO-T S-4000 z dysz± 1,4 lub 1,3. Mam kilka pytañ: Czy na pocz±tku mogê u¿ywaæ tego pistoletu do podk³adów i lakieru?
 Nak³adaj±c podk³ad w dwóch warstwach muszê umyæ pistolet na czas przerwy i ile mo¿e trwaæ taka przerwa aby nic mi nie pozasycha³o w srodku?
 Myj±c pistolet wystarczy wymyæ kubek i przedmuchaæ pistolet rozpuszczalnikiem a na koniec pracy pewnie muszê go rozmontowaæ i dok³adnie wyczy¶ciæ?
 Do czyszczenia mogê stosowaæ dowolny rozpuszczalnik? (Nie chcialbym po pierwszym u¿yciu zapieprzyæ pistolet za 370z³...)
 Jak± dyszê wybraæ aby by³a najbardziej wszechstronna (równie¿ do bezbarwnych)?
 To by³o by chyba na tyle ale na pewno jeszcze jakie¶ w±tpliwo¶ci siê znajd±. Pozdrawiam.
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | grzechu280   | 

|  Wys³any: 2009-02-13, 12:16 | 0 |  |  | 

| Grzechu280 
 Pomóg³: 1 raz

| 

| Kolego wed³ug mnie tego pistoletu szkoda do podk³adu. Do podk³adu kup sobie co¶ tañszego np FOBO LUX dysza 1.8 mam go i natryskuj Nim podk³ady i jest dobry. A co do Dyszy to sam na ten temat pisa³em z Kolegami na forum i doradzili do tego pistoletu 1.4!. |  | 

|  |  | 

|  | 
  | grzechu280   | 

|  Wys³any: 2009-02-13, 12:22 | 0 |  |  | 

| Grzechu280 

| 

| A do mycia to u¿yj takiego rozpuszczalnika jakim rozcieñczasz lakier bazowy czy te¿ klar,, bezbarwny". zalej do kubka wydmuchach przez dysze a¿ do momentu w którym bêdzie lecia³ czysty nie zabarwiony rozpuszczalnik. Powycieraj kubek papierem lub szmatk± . I zalej go tym rozpuszczalnikiem i pozostaw. A dok³adne czyszczenie to raz na jaki¶ czas z wyjêciem dysz itp. |  | 

|  |  | 

|  | 
  | groszek923 | 

|  Wys³any: 2009-02-13, 12:26 | 0 |  |  | 

| 

| Widzê ¿e fobo to "atrakcyjna" propozycja. Do bazy to pewnie HVLP? ps u¿ywacie sitek lakierniczych?
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | grzechu280   | 

|  Wys³any: 2009-02-13, 12:29 | 0 |  |  | 

| Grzechu280 

| 

| Tak, do bazy najlepiej HVLP lub LVLP tak jak twój EVO-T.o którym piszesz. Ci¶nienie 2 bar na reduktorze i lecisz. |  | 

|  |  | 

|  | 
  | grzechu280   | 

|  Wys³any: 2009-02-13, 12:30 | 0 |  |  | 

| Grzechu280 

| 

| Do podk³adu tylko wlewaj±c do kubka przepuszczam przez sitko. wewnêtrznego sitka wtedy nie daje. a do bazy owszem!. |  | 

|  |  | 

|  | 
  | groszek923 | 

|  Wys³any: 2009-02-13, 13:15 | 0 |  |  | 

| 

| A do podk³adu tre¿ HVLP ? |  | 

|  |  | 

|  | 
  | grzechu280   | 

|  Wys³any: 2009-02-13, 13:17 | 0 |  |  | 

| Grzechu280 

| 

| Do podk³ad, lepiej jaki¶ pistolet HP |  | 

|  |  | 

|  | 
  | jurek   | 

|  Wys³any: 2009-02-22, 19:38 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 2 razy

| 

| nie ci¶nienie 2 at na reduktorze,tylko na wci¶niêtym pistolecie 2at.a do klaru 2.5 i wszystko na full. |  | 

|  |  | 

|  | 
  | gdulus | 

|  Wys³any: 2009-02-23, 07:47 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 1 raz

| 

|  	  | groszek923 napisa³/a: |  	  | ps u¿ywacie sitek lakierniczych? | 

NIEE!! NP , PRZY klarze  sitko  moze powodowac baranko i klar sie gorzej rozlewa
 |  
				| _________________ 

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | kalbi   | 

|  Wys³any: 2009-02-23, 15:04 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 32 razy
 Sk±d: Warszawa

| 

| OCZYWI¦CIE, ¿e u¿ywamy sitek!!! Sitko nie ma nic wspólnego z rozlewaniem 	  | gdulus napisa³/a: |  	  |  	  | groszek923 napisa³/a: |  	  | ps u¿ywacie sitek lakierniczych? | 

NIEE!! NP , PRZY klarze  sitko  moze powodowac baranko i klar sie gorzej rozlewa
 | 
 |  
				| _________________ 

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | groszek923 | 

|  Wys³any: 2009-02-27, 16:59 | 0 |  |  | 

| 

| Widzê, ¿e zdania s± podzielone... |  | 

|  |  | 

|  | 
  | No-limit | 

|  Wys³any: 2009-02-27, 18:54 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 34 razy

| 

|  	  | gdulus napisa³/a: |  	  |  	  | groszek923 napisa³/a: |  	  | ps u¿ywacie sitek lakierniczych? | 

| 

Od kiedy?
   |  | 

|  |  | 

|  | 
  | stek | 

|  Wys³any: 2009-02-27, 19:15 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 4 razy
 Sk±d: ok kraków

| 

|  	  | gdulus napisa³/a: |  	  |  	  | groszek923 napisa³/a: |  	  | ps u¿ywacie sitek lakierniczych? | 

| 

poco producent by wyposa¿a³ guny w sitka???? jak by to by³o utrudnienie??. bzdury!! rozrzad¼ sobie farbê.
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | mebArth   | 

|  Wys³any: 2009-02-27, 20:20 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 42 razy
 Sk±d: Kraków

| 

| Nie wiem jak wy ale ja uzywam dwóch sitek naraz.  Przy palstikowym RPS mam jedno a drugie mam wbite w kubek od do³u. Przy bezbarwnym na zwyk³ym kubku mam wbite jedno w koncówke a drugie jednorazowe papierowe. I jako¶ idzie materia³....  SITKA se wyczy¶c albo materia³ odkrec  jak nie leci albo rozcieñcz farbê. |  
				| _________________ Bart

|  | 

|  |  |