Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
samouk26
|
Wys³any: 2009-02-14, 01:20 problem z szpachlowaniem
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich jestem nowy na forum,przygode z lakierowaniem zacz±³em jakie¶ dwa lata temu.Zawód mam zupe³nie inny ale podpatrzy³em troche od ojca jak by³em jeszcze nastolatkiem ale do rzeczy najwiêkszy k³opot mam z szpachlowaniem tak ¿eby to by³o równo prosta powierzchnia to ok klocek i jade gorzej mi idzie z czym¶ takim jak naprzyk³ad wyklepana maska i trzeba zrobiæ naprzyk³ad przet³oczenia z szpachlu ciê¿ko mi to idzie nie wygl±da to za profesjonalnie albo jak radzicie sobie z du¿ymi powierzchniami takimi jak dach czym to szlifowaæ zeby by³o dobrze jak trzeba waliæ du¿o szpachlu?Z sprzêtu który posiadam to mam tylko maszynkê oscylacyjn± prostok±tna stopa no i dwa klocki ma³y i wiêkszy.Mo¿e mam co¶ kupiæ? |
|
|
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2009-02-14, 10:43 Re: problem z szpachlowaniem
|
0
|
|
|
Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
samouk26 napisa³/a: | Witam wszystkich jestem nowy na forum,przygode z lakierowaniem zacz±³em jakie¶ dwa lata temu.Zawód mam zupe³nie inny ale podpatrzy³em troche od ojca jak by³em jeszcze nastolatkiem ale do rzeczy najwiêkszy k³opot mam z szpachlowaniem tak ¿eby to by³o równo prosta powierzchnia to ok klocek i jade gorzej mi idzie z czym¶ takim jak naprzyk³ad wyklepana maska i trzeba zrobiæ naprzyk³ad przet³oczenia z szpachlu ciê¿ko mi to idzie nie wygl±da to za profesjonalnie albo jak radzicie sobie z du¿ymi powierzchniami takimi jak dach czym to szlifowaæ zeby by³o dobrze jak trzeba waliæ du¿o szpachlu?Z sprzêtu który posiadam to mam tylko maszynkê oscylacyjn± prostok±tna stopa no i dwa klocki ma³y i wiêkszy.Mo¿e mam co¶ kupiæ? |
Kup hebel giêtki. |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2009-02-14, 15:41 Re: problem z szpachlowaniem
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
No-limit napisa³/a: | samouk26 napisa³/a: | Witam wszystkich jestem nowy na forum,przygode z lakierowaniem zacz±³em jakie¶ dwa lata temu.Zawód mam zupe³nie inny ale podpatrzy³em troche od ojca jak by³em jeszcze nastolatkiem ale do rzeczy najwiêkszy k³opot mam z szpachlowaniem tak ¿eby to by³o równo prosta powierzchnia to ok klocek i jade gorzej mi idzie z czym¶ takim jak naprzyk³ad wyklepana maska i trzeba zrobiæ naprzyk³ad przet³oczenia z szpachlu ciê¿ko mi to idzie nie wygl±da to za profesjonalnie albo jak radzicie sobie z du¿ymi powierzchniami takimi jak dach czym to szlifowaæ zeby by³o dobrze jak trzeba waliæ du¿o szpachlu?Z sprzêtu który posiadam to mam tylko maszynkê oscylacyjn± prostok±tna stopa no i dwa klocki ma³y i wiêkszy.Mo¿e mam co¶ kupiæ? |
Kup hebel giêtki. |
Plastikowy z gumowa podbitk± - przewaznie z zó³tymi sie spotyka³em. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2009-02-14, 15:45 Re: problem z szpachlowaniem
|
0
|
|
|
Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
[quote="mebArth"] No-limit napisa³/a: | samouk26 napisa³/a: | Witam wszystkich jestem nowy na forum,przygode z lakierowaniem zacz±³em jakie¶ dwa lata temu.Zawód mam zupe³nie inny ale podpatrzy³em troche od ojca jak by³em jeszcze nastolatkiem ale do rzeczy najwiêkszy k³opot mam z szpachlowaniem tak ¿eby to by³o równo prosta powierzchnia to ok klocek i jade gorzej mi idzie z czym¶ takim jak naprzyk³ad wyklepana maska i trzeba zrobiæ naprzyk³ad przet³oczenia z szpachlu ciê¿ko mi to idzie nie wygl±da to za profesjonalnie albo jak radzicie sobie z du¿ymi powierzchniami takimi jak dach czym to szlifowaæ zeby by³o dobrze jak trzeba waliæ du¿o szpachlu?Z sprzêtu który posiadam to mam tylko maszynkê oscylacyjn± prostok±tna stopa no i dwa klocki ma³y i wiêkszy.Mo¿e mam co¶ kupiæ? |
Kup hebel giêtki. |
Plastikowy z gumowa podbitk± - przewaznie z zó³tymi sie spotyka³em.[/quote
W³a¶nie taki. |
|
|
|
|
dooku
|
Wys³any: 2009-02-21, 21:50
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 117 Sk±d: £ód¼
|
juz 2 takie polamalem:)
a z teg odrugiego wlasnie wygnily te zaciski do papieru (firma bool) |
|
|
|
|
scooter1978
|
Wys³any: 2009-02-22, 15:15
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 37
|
Dam dobra i tani± radê kup za [za grosze] styropianowa packê tak± jak maj± budowlañcy do nak³adania tynku na ¶cianê a Ty to wykorzystaj na du¿e powierzchnie
¯YCZÊ POWODZENIA |
|