Wysłany: 2008-11-16, 15:44 SNOOP DOGG dla Hobbipen
0
Dostalem dwa aerografy od poducenta mianowicie http://www.hobbipenairbrush.com w zamian za zrobienie krutkiego filmiku ktory niedlugo wsadze na you tube a aerografy daja rady cenowo i jakosciowo efekt tego filmu juz teraz
no masakra stary widze ze prsktycznie nie uzywasz techniki maskowania do dego trzeba miec wielki talent tez bym tak chcial ale ja dopiero stawiam pierwsze kroki w malowaniu pozdro
a jak to jest z tymi farbami transparentnymi je tez trzeba rozcienczac? a jezeli chodzi o odcienie to jest tak ze zalezy ile sie warstw nalozy tym odcien bedzie ciemniejszy lub jasniejszy czy trzeba np dodawac troche bialego lub czrnego??
transparetny = przezroczysty pigmet musi byc czysty bez bialego. Farba trans podczas dodawania warstw robi sie ciemniejsza. rozcieczenie farby pozwala na wolniejsze budowanie koloru w zaleznosci od preferecji.
Heh:). Ja ,Ty, kto inny kto sieka transparentami, czai o co chodzi.Ale pamietam, jak kupowaÂłem x czasu temu farby w berlinie, i nie miaÂłem o tym bladego pojecia, goÂściu sie pociÂł 0,5 godziny Âżeby mi to wytÂłumaczyĂŚ.
co racja to racja, jak ktoœ nie maluje lub nie studiuje malarstwa wyt³umaczenie czym jest kolor lub warstwa transparentna graniczy z niemo¿liwoœci¹ - zadziwiaj¹ce jak mamy "p³ytk¹' czasami wyobraŸniê i tu bez obrazy tak¿e tego nie pojmowa³em pocz¹tkowo dopóki nie zakupi³em, wra¿enia i mo¿liwoœci farb transparentnych - myœlê, ¿e zadziwiaj¹ce, kup, spróbuj, spróbuj ubraÌ w s³owa i póŸniej podziel siê z nami, ale nie sorry zapomnia³em wystarczy wpisaÌ w google transparentne farby i ju¿ jest opis po co siê w ogóle wysilaÌ ...
jejku jak Ty to robisz,ze takie dzieÂła Ci wychodzÂą? ja jestem dopiero amatorkiem, wczoraj skoĂączyÂłam swojÂą drugÂą(dopiero) pracĂŞ aerografem. jak zrobiĂŞ zdjĂŞcia to wrzucĂŞ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum