Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
comodo27
Wysłany: 2009-02-03, 17:19   Farby na skĂłrzanÂą kurtkĂŞ?
0
UP DOWN

Witam !!! mam pytanie do was,jakie najlepiej farby uÂżyĂŚ do malowania skĂłrzanej kĂłrtki?,lub odzieÂży,moÂże juÂż ktoÂś kiedyÂś malowaÂł i wie? Mam farby Createx ale nie wiem czy siĂŞ nadadzÂą.

LoboLoco 
Wysłany: 2009-02-04, 08:19   
0
UP DOWN

Createx dedykuje swoje farby na skóre, oraz koszulki, p³ótno, drewno, papier .... nie wiem jak to wychodzi w praktyce bo nie malowalem nimi skóry, ale producent zapewnia ze jest ok.

jfkap
Wysłany: 2009-02-22, 16:15   
0
UP DOWN

dobre rozwiÂązanie to farby :http://www.flek.pl/szczegoly/127/renoskor_eko_lakier_do_skor
ja nimi malujĂŞ skĂłry .createxy nie nadajÂą siĂŞ na kurtkĂŞ skĂłrzanÂą .zaleÂży jeszcze jakÂą farbÂą orginalnie byÂła pomalowana kurtka .

PrimoOne 
Wysłany: 2009-02-22, 16:27   
0
UP DOWN

NadajÂą sie. OsobiÂście widziaÂłem kurtke z 97roku malowanÂą Createxem i wyglÂądaÂła jak ÂświeÂżo zrobiona.Tylko nie moÂżna prasowaĂŚ, tylko zasuszyĂŚ opalarkÂą albo suszarkÂą.

jfkap
Wysłany: 2009-02-22, 17:07   
0
UP DOWN

createx jest super .ale zalezy jakÂą farbÂą kolega Comodo27 ma oryginalnie pomalowana kurtkĂŞ . w skĂłrach siedzĂŞ od 87 roku coÂś tam wiem ,jest wiele sposobĂłw farbowania skĂłr .osobiÂście widziaÂłem i dotykaÂłem pomalowanÂą kurtkĂŞ createxem i teÂż byÂła utrwalona termicznie a logo malowane schodziÂło po mocniejszym potarciu .niechcĂŞ zaszkodziĂŚ tylko pomĂłc.

PrimoOne 
Wysłany: 2009-02-22, 17:16   
0
UP DOWN

Wiadomka.O HandMade trzeba dbaĂŚ.Ale na skĂłrze siada dobrze.KiedyÂś kumplowi nawet montanÂą robiÂłem i ma do dzisiaj w 95% sprawnÂą.

jfkap
Wysłany: 2009-02-22, 17:57   
0
UP DOWN

dodam jeszcze farby w³oskie Toledo Super firmy Kenda Farben cena od 26z³ za litr .te¿ do dostania w Polskich sklepach internetowych zaopatruj¹cych przemys³ skórzany .tymi farbami mo¿na odnowiÌ ca³¹ kurtkê .wnika w g³¹b skóry.zawiera aceton ostro¿nie z ogniem!!bo bêdzie trzeba odnawiaÌ ale ca³e lokum

comodo27
Wysłany: 2009-03-03, 15:04   
0
UP DOWN

DziĂŞkujĂŞ wszystkim za pomoc,jednak na prĂłbĂŞ zdecyduje siĂŞ createxem,a jak juÂż ukoĂącze swoje wypociny to podeÂśle fotke.....Pozdrawiam!!!!

malchov 
Wysłany: 2009-04-17, 14:36   
0
UP DOWN

wÂłaÂśnie walczĂŞ ze skĂłrÂą. RzeczywiÂście duÂże znaczenie ma oryginalne pokrycie skĂłry.

NamalowaÂłem kilka wzorĂłw na juÂż znoszonych skĂłrach i wszystko byÂło ok (lekko papierkiem + zwykÂły rozpuszczalnik + createxy).

Ale teraz walczê z nowymi produktami. W³aœciwie nienoszonymi jeszcze, bo dosta³em np. same plecy od kamizelki. Skóra jest jeszcze przed impregnacj¹, ale pokryta jest jak¹œ czarn¹ farb¹. Wypróbowa³em wczeœniej sprawdzon¹ metodê i niby by³o spoko, ale przy mocniejszym potarciu malunek schodzi³, a po czasie grubsza warstwa farby siê z³uszczy³a.

PostanowiÂłem tÂą oryginalnÂą warstwĂŞ farby potraktowaĂŚ ACETONEM i piĂŞknie zeszÂła - skĂłra jest jakby mniej "Âśliska". Zastanawiam siĂŞ, czy to starczy, czy moÂże lekko jeszcze Primerem uprzednio podkÂładzik zrobiĂŚ.

Cholera wie. WÂłaÂśnie walczĂŞ.

jfkap
Wysłany: 2009-04-18, 15:08   
0
UP DOWN

jesli masz w pobliÂżu garbarniĂŞ co wyprawia skĂłry odzieÂżowe .to najlepiej pokaz im twoje problemy .odzieÂż skĂłrzana ma to do siebie .Âże jest plastyczna i podatna na promienie sÂłoneczne zwÂłaszcza czarne kurtki .farba moze nawet sama popĂŞkac .jak dobrze pogadasz to moze zaÂłatwisz sobie farby noi instrukcjĂŞ .

malchov 
Wysłany: 2009-04-18, 20:52   
0
UP DOWN

sÂłuszna rada, tylko chodzi o to, Âże wÂłaÂśnie dla garbarni to malujĂŞ, a goÂściu sam nie wie. razem szukamy jakiejÂś technologii, walka trwa,

ale ogólnie podziêkujê mu chyba za wspó³pracê, bo zaczyna siê z tego popelina robiÌ. wzory s¹ sztampowe i lec¹ juz na masow¹ skalê. a godziwej zap³aty za to nie ma.

walczymy, walczymy

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Forum Airbrush

Odpowiedz do tematu