Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
wrobert
|
Wys³any: 2007-10-11, 14:41 Malowanie owiewek w motorze?
|
|
|
Go¶æ
|
Witam. Mam pytanie odno¶nie malowania owiewki w motorze. Kolega ma przerysowany bok w swoim gsxr600 i prosi³ mnie abym mu pomóg³. Jakich farb siê u¿ywa do malowania plastików w motorze? Podobno samochodowe siê ³uszcz± na plastiku i powstaje "pajêczynka". Kolejne pytanie w jakiej kolejno¶ci warstwy nak³adaæ, jakie podk³ady, jakie bazy, jakie koñcowe warstwy zabezpieczaj±ce?
pozdrawiam i liczê na wasza pomoc |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2007-10-11, 18:32
|
0
|
|
|
Pomóg³: 21 razy Posty: 1890 Sk±d: Kraków
|
farb nie uzywaj zadnych jak juz cos to lakiery :P
wiem czepiam sie. ale do rzeczy.
mowisz ze samochodowe 'farby' luszcza sie na plastikach? powiedz to producentom samochodow hihi
do plastikow masz specjalny podklad np Novol PZP (podklad zwiekszajacy przyczepnosc). na to dajesz juz zwykly podklad akrylowy, lub nawet bezposrednio baze/akryl. ot cala filozofia. aha i do plastikow masz tez specjalna szpachle. |
|
|
|
|
Bodzio
|
Wys³any: 2007-10-12, 14:34
|
0
|
|
|
--B_C_G--
Pomóg³: 9 razy Posty: 405 Sk±d: lubuskie
|
Mo¿na te¿ dawaæ zwyk³± szpachlê, (gold cara, tak± kremow± full) Je¶li jest to stabilny element. Znam ludzi którzy robi± t± szpachl± wszystkie plastiki, zderzaki itp i nigdy nie mieli odprysków, reklamacji, choæ gwarancjê daj± na 2 lata. |
_________________ http://img714.imageshack....p?id=aa001z.jpg |
|
|
|
|
Amiggo
|
Wys³any: 2007-10-12, 21:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 356
|
Przed podk³adem do plastików, dobrze jest zmatowiæ element plastikowy na mokro z ¶rodkiem do usówania silikonów. |
|
|
|
|
maras
|
Wys³any: 2007-10-12, 23:12
|
0
|
|
|