Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Ari29
|
Wys³any: 2009-02-24, 19:39 Podk³ad do plastiku
|
0
|
|
|
|
Witam
Mam pytanie moze kto¶ uzywal pod³adu do plastiku chodzi mi jakiej firmy wybrac(stosunek ceny do jakosci) prosi³bym o podpowiedz |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2009-02-24, 22:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
|
|
|
|
gola
|
Wys³any: 2009-02-24, 22:16 Re: Podk³ad do plastiku
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 854
|
Ari29 napisa³/a: | Witam
Mam pytanie moze kto¶ uzywal pod³adu do plastiku chodzi mi jakiej firmy wybrac(stosunek ceny do jakosci) prosi³bym o podpowiedz |
chodzi ci o podklad zwiekszajacy przyczepnosc,czy podklad HS dwuskladnikowy do plastikow? |
|
|
|
|
Ari29
|
Wys³any: 2009-02-25, 07:01 Re: Podk³ad do plastiku
|
0
|
|
|
|
gola napisa³/a: | Ari29 napisa³/a: | Witam
chodzi ci o podklad zwiekszajacy przyczepnosc,czy podklad HS dwuskladnikowy do plastikow? | Chodzi mi podk³ad zwiekszajacy przyczepnosc a co myslicie o tym
http://moto.allegro.pl/it...tik_cp_390.html a ten dwuskladnikowy w jakim celu sie uzywa? |
|
|
|
|
gola
|
Wys³any: 2009-02-25, 09:09 Re: Podk³ad do plastiku
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 854
|
Ari29 napisa³/a: | ...a ten dwuskladnikowy w jakim celu sie uzywa? |
glownie do napraw elementow plastikowych,nie stosujesz wtedy PZP,trzyma sie plastiku bez niego oraz posiada wlasciwosci wypelniajace |
|
|
|
|
lakiernia92
|
Wys³any: 2010-09-18, 18:12
|
0
|
|
|
|
zapytajcie w mieszalni jest podklad do plastikow na setki i on jest przezroczysty Drogi jest ale jestem z niego zadowolony |
|
|
|
|
Giezet
|
Wys³any: 2010-09-18, 22:12
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 123 Sk±d: Krosno
|
lakiernia92 napisa³/a: | zapytajcie w mieszalni jest podklad do plastikow na setki i on jest przezroczysty Drogi jest ale jestem z niego zadowolony |
Kolego pierwsze primo to nie jest zaden tam podk³ad do plastików, tylko ¶rodek zwiêkszaj±cy elastycznosc, tzw uplastyczniacz/eulastyczniacz jak kto woli.. ,
którego stosujemy jako dodatek do podk³adu na miêkkie tworzywa sztuczne - atrapy, grille, a g³ównie w lakiernictwie motocyklowym, gdzie owiewki sa wyj±tkowo miêkkie.
Nalezy równiez pamiêtac, ze jezeli dodajemy go do podk³adu, to trzeba go równiez do claru dolaæ, bo w samym podk³adzie sie nie sprawdzi.. |
|
|
|
|
lakiernia92
|
Wys³any: 2010-09-19, 13:05
|
0
|
|
|
|
mi niechodzi o taki co sie do podk³adu daje tylko przed podkladem nawet jedna warstwe, trzeba poczekac az calkiem odparuje i dopiero zwykly podklad. |
|
|
|
|
Giezet
|
Wys³any: 2010-09-19, 13:48
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 123 Sk±d: Krosno
|
To w takim przypadku mieszasz fakty - pewnie masz na mysli PZP, czyli podk³ad zwiêkszajacy przyczepnosc, który daje sie na go³y plastik przed szpachlowaniem, lub na go³y plastik przed podk³adem, zazwyczaj wystêpuje on w "sprayu", ewentualnie PZP do stos. z pistoletu lakierniczego, chyba, ze w Twojej okolicy s± jeszcze jakies inne, niespotykane rozwiazania dla lakiernictwa |
|
|
|
|
|
lakiernia92
|
Wys³any: 2010-09-19, 13:50
|
0
|
|
|
|
Moze sie poprostu niespotka³e¶ |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-09-19, 18:56
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
lakiernia92 napisa³/a: | Moze sie poprostu niespotka³e¶ |
... hmm ... faktycznie co¶ pokrêci³e¶ @lakiernia92.
@Gizet ma absolutn± racjê i nie ma innych rozwi±zañ dostêpnych w sklepowych mieszalniach lakierów dla tworzyw sztucznych. Albo PZP pod podk³ad wype³niaj±cy ... albo dodatek zmiêkczaj±cy do lakierów akrylowych ( uelastyczniacz ). PZP to powszechna sloganowa nazwa tych podk³adów ... mo¿e tobie podali nazwê produktu danej firmy ... a te s± oczywi¶cie przeró¿ne i zale¿± ju¿ od inwencji dzia³u marketingu producenta ... np "Chwytacz lakieru" CHW 234 ... z firmy "ZACIEK" |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|