Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
pitterek
|
Wys³any: 2009-02-24, 23:38 Troche inne porównanie materia³ów.
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 306
|
Ci±gle pisz±c epopeje n/t materia³ów spieramy sie o ich ceny, trwa³o¶æ, jako¶c itp noi w sumie dobrze, ka¿dy chce wykonac swoj± prace jak najlepiej.
A co ze zdrowiem lakiernika? U¿ywane(teoretycznie) maski ochroni± czê¶ciowo drogi oddechowe, a co ze skór±??? Paskudny py³ wejdzie wszêdzie i raczej nie dzia³a pozytywnie na nasz osobisty lakierek.
Czy ktos zauwazy³ by które¶ spo¶ród produktów by³y szczególnie szkodliwe lub gryz±ce dla skóry/zdrowia lakiernika? W jaki sposób mo¿na ochronic skóre (g³ównie twarz) od podra¿nieñ np podczas szifowania na sucho szpachli lub podk³adu czy innego syfu ( "kup odsysacz"-ju¿ kupi³em). |
_________________ Pit
|
|
|
|
|
gola
|
Wys³any: 2009-02-24, 23:45
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 854
|
od jakiegos roku na rekach-masakra.Skora peka,jest bardzo wrazliwa.Mysle ze to z myjki do pistoletow ,bo jak lapy zamocze to na drugi dzien
Jezeli chodzi o twarz np. to nic sie nie dzieje,czasem oczy pieka i lzawia na koniec tygodnia,ale to zazwyczyaj jak srodki lakieruje . |
|
|
|
|
jacklack
|
Wys³any: 2009-02-25, 00:18
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 352
|
Do ochrony r±k u¿ywam rêkawiczek colad ..do ochrony dróg oddechowych pó³ maske 3M z filtrami wêglowymi ..mia³em tak± przy³bicê na ca³± twarz z podajnikiem powietrza zewnêtrznego ale j± wywali³em bo zapyla³a siê szyba i ma³o by³o widaæ
oczy piek± i ³zawi± praktycznie co rano niestety taki fach |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2009-02-25, 18:31
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
Ja mam rêce zje... jak staruszek... Po malowanku ¶lepnê. Taki zawód. Pijcie mleko...super oczyscza organizm. I kremy do rak codzinnie. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2009-02-25, 19:24
|
0
|
|
|
Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
mebArth napisa³/a: | Ja mam rêce zje... jak staruszek... Po malowanku ¶lepnê. Taki zawód. Pijcie mleko...super oczyscza organizm. I kremy do rak codzinnie. |
Poniewa¿ równie¿ dobieram/nie z fiszki/raczej "robiê lakiery" +natrski próbne,a nie znoszê rekawc,wiêc nie tyle od lakieru co od czêstego mycia past± d³onie jak napisa³ @mebArth. |
|
|
|