Autor |
Wiadomość |
 |
reve
|
Wysłany: 2009-02-16, 21:39 Prelude Reve'a fotostory
|
0
|
|
|
|

prace sÂą w toku, proszĂŞ siĂŞ nie przeraÂżaĂŚ na razie ;p :mlotek:
kolejna aktualizacja, 3 dzieĂą..
OgĂłlnie opanowaliÂśmy tylne nadkola i jest super, wszystko proste i ok, zrobione w podkÂład.
Pracy tyle, Âże masakra.....

jeszcze 2 dni, max 3 ze skÂładaniem.....
No i prawie finish, niestety nie bĂŞdzie zdjĂŞĂŚ z dziÂś ( zapomniaÂłem aparatu). WÂłaÂściwie to wrzucĂŞ jutro. WyszÂło super, nawet siĂŞ nie spodziewaliÂśmy, Âże bĂŞdzie tak dobrze.
Warunki super, i efekt jak na takie warunki niesamowity, czasem tak w komorze nie wyjdzie.
Reperaturek brak, my dorabialiÂśmy z jakichÂś, ktĂłre byÂły u Tomka w garaÂżu. PowiedziaÂł, Âże rant pasuje od starego passata ''szczupaka'' i z tego zrobiliÂśmy.
Ja pracujĂŞ w firmie zajmujÂącej siĂŞ dystrybucjÂą lakierĂłw i dodatkĂłw. Po moich rabatach mogÂłem sobie pozwoliĂŚ na zrobienie samochodu na najlepszych materiaÂłach. PodkÂład, baza i lakier bezbarwny to produkty z najwyÂższej lini NEXA Autocolor. SamochĂłd lakierowany byÂł pistoletami SATA i Aerometal. Baza kÂładziona SatÂą HVLP 2000, natomiast lakier bezbarwny SatÂą 3000 RP. do podkÂładu uÂżyliÂśmy pistoletu Aerometal FURA. OgĂłlnie robiÂąc takimi materiaÂłami i profesjonalnym sprzĂŞtem uzyskaliÂśmy bardzo dobry efekt.
Jutro fotki z lakierowania maski i zderzakĂłw oraz polakierowanego nadwozia.

NiektĂłre zdjĂŞcia nie za bardzo wyraÂźne ze wzglĂŞdu na duÂże zapylenie.
no i fotki z soboty
Tak siĂŞ zaczyna pracĂŞ ;] baÂłwanowo
MĂłj kumpel Tomek ;], zasuwa jak duch na tych fotkach
I sk³adamy wszystko do kupy i trzeba bêdzie w najbli¿szym czasie strzeliÌ jak¹œ fajn¹ sesjê zdjêciow¹
Generalnie Jaki byÂł samochĂłd przed lakierowaniem widaĂŚ na pierwszych fotkach, jak bĂŞdzie Âładna pogoda to wrzucĂŞ fotki juÂż na gotowo. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2009-02-16, 23:20
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
na budzie straszna mora :| feee. duzo polerki bylo.
na masce juz lepiej.
fajne auto, chorowalem na takie |
|
|
 |
reve
|
Wysłany: 2009-02-16, 23:41
|
0
|
|
|
|
morka zostawiona by³a specjalnie, jest bardzo du¿o bezbarwnego, ba³em siê ze w takich warunkach si¹dzie sporo syfu. A przynajmniej jest z czego œci¹Ì teraz.. Po polerce bêdzie taka morka jak fabryczna. Teraz jest jak na nowym fiacie ;p czyli mega |
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2009-02-17, 08:59
|
0
|
|
|
|
BRAVO |
|
|
|
 |
marathon
|
Wysłany: 2009-02-17, 11:38
|
0
|
|
|
|
Fajne zdjĂŞcia. |
|
|
|
 |
gola
|
Wysłany: 2009-02-17, 12:20
|
0
|
|
|
|
powiem tak:
Warunki moze i nie najlepsze,ale przynajmniej kolega twoj podchodzi profesjonalnie do zadania,wszystko fajnie pooklejane,a nie jakies szmaty na kolach i takie tam...
Zapros kolege na forum |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-02-17, 16:39
|
0
|
|
|
|
Szacun za papier a nie gazety. Szacun za wyjĂŞcie klamek Szacun za maske i kombinezon. Podoba mi siĂŞ. RobiÂłem takÂą caÂłosciĂłwke na bordowo. UtyraÂłes sie na drzwiach nieco
Co mi sie nie podoba...te fleki na masce - takie rzeczy sie rozszlifowuje a nie szpachluje i widziaÂłem na bÂłotniku Âżywice na nie zmatowany lakier. To kiedyÂś wyjdÂą te dziurki. SiÂądzie.
OgĂłlnie + |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
reve
|
Wysłany: 2009-02-17, 22:58
|
0
|
|
|
|
Przed szpachlowaniem wszystko by³o zjechane maszyn¹ p240 w tych miejscach gdzie miala byÌ szpachla. Powinno siê ³adnie trzymaÌ, fleki na masce by³y za g³êbokie na szlifowanie, poza tym na hondzie jest tak cieniutko wszystkiego ze masakra, trzeba by zeszlifowaÌ do go³ej blachy.
Na drzwiach trochê, ale i tak wyzwaniem by³o dotrzeÌ maskê. Nie u¿y³em grubszego papieru ni¿ P100, póŸniej p120, p240, p320 i p400 wszytko maszyn¹, na koùcu poszed³ papier na wodê p1000 ¿eby zlikwidowaÌ ewentualne sprê¿ynki. |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2009-02-17, 23:39
|
0
|
|
|
|
reve napisał/a: | Nie uÂżyÂłem grubszego papieru niÂż P100, póŸniej p120, p240, p320 i p400 wszytko maszynÂą, na koĂącu poszedÂł papier na wodĂŞ p1000 Âżeby zlikwidowaĂŚ ewentualne sprĂŞÂżynki. | ooo! to siĂŞ trochĂŞ napracowaÂłeÂś.ja koĂączĂŞ na P240 maszyna.1000 drobno jak pod podkÂład . |
|
|
|
|
 |
reve
|
Wysłany: 2009-02-18, 12:19
|
0
|
|
|
|
Ÿle mnie zrozumiales , pod podklad tez skoùczy³em na P240, póŸniej to juz obrabianie podk³adu. P1000 to juz pod bazê. |
|
 |
kamilbusko
|
Wysłany: 2009-02-18, 19:56
|
0
|
|
|
|
nawet spoko wyszÂło jak koledze siĂŞ maluje sata RP 3000 |
|
|
|
 |
reve
|
Wysłany: 2009-02-18, 23:55
|
0
|
|
|
|
Jest ok, naprawdĂŞ. NiektĂłrzy nie lubiÂą saty, ale ja polecam. |
|
 |
kriskos997
|
Wysłany: 2009-02-25, 19:02
|
0
|
|
|

|
napis zkolego cos wiecej o tych produktach NEXA Autocolor jak sie na tym pracuje i jakie ceny ? |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-02-26, 17:49
|
0
|
|
|
|
Nie daje sie papieru na wode przy szpachli bo szpachla "pije wode" Nasi¹ka i po pó³ roku jest zgrzyt czemu puchnie jak by³o zdrowo? Tak samo szpryckit - tylko na sucho. Do podk³adu tylko na sucho lecimy - zero wody. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
reve
|
Wysłany: 2009-02-27, 23:56
|
0
|
|
|
|
Nie jestem laikiem i wiem co pisze, nie zwracaj mi na to uwagi bo wiem jak to trzeba robiĂŚ. Czytaj wszystko a nie urywki i potem piszesz gÂłupoty jakieÂś o szpachli na mokro. Tragedia po porostu...
Produkty Atocolor nie s¹ niestety najtaùszymi produktami, jest to taka trochê ekskluzywna marka PPG, pasowalnoœÌ kolorów jak wszêdzie, jak korekta albo wpy³ka to pasuje zawsze.
Ja mam z tymi materia³ami stycznoœÌ na codzieù bo pracujê w firmie która jest dystrybutorem tej marki. Ja lakierowa³em jeszcze baz¹ 2K. Jeszcze j¹ sprzedajemy, ale staramy siê przechodziÌ na aquabase. Niestety nie jest ³atwo bo jakoœ wszyscy maj¹ jakieœ uprzedzenie do wody. A nasza jest naprawdê niez³a. Cieniowanie robi siê bajkowo, a si³a krycia jest rewelacyjna, praktycznie na 1.5 raza plus wypy³ka na koniec.
cena 2k za 1l bazy 210 - 327 zÂł
aquabase bardzo podobnie
orginalny bezbarwny to wydatek rzĂŞdu 180 zÂł za litr w komplecie z utwardzaczem
jak ktoÂś jest zainteresowany to mogĂŞ przesÂłaĂŚ aktualny cennik nexy. |
|
 |
natik
|
Wysłany: 2009-02-28, 00:34
|
0
|
|
|
|
reve napisał/a: | Ja lakierowaÂłem jeszcze bazÂą 2K. |
reve napisał/a: | cena 2k za 1l bazy 210 - 327 zÂł |
Nie sÂłyszaÂłem jeszcze o bazie 2K ?czyÂżby do bazy konwencjonalnej - rozcieĂączonej rozc.do baz dolewa siĂŞ coÂś jeszcze?? |
|
|
|
 |
kriskos997
|
Wysłany: 2009-02-28, 09:01
|
0
|
|
|

|
kolega ma na mysli 2k czyli baza + rozp tak mysle
a tak z innejh beczki to pewnie znasz prelude uzytkownika sylwek z forum hondy to ja ja caÂła malowaÂłem. ps. gdzie macie mieszalnie w ostrowcu ? moze bym sie tam wybraÂł sprawdziĂŚ ceny |
|
|
|
 |
reve
|
Wysłany: 2009-02-28, 11:23
|
0
|
|
|
|
No znam to autko. Mieszalnie mamy na ul. DÂługiej 50. Jak chcesz to zapraszam:) |
|
 |
reve
|
Wysłany: 2009-03-21, 22:17
|
0
|
|
|
|
No i dÂługo trzeba byÂło czekaĂŚ ale wreszcie sÂą ;] fotki mojej preludki: