Autor |
Wiadomość |
 |
Tadeusz
|
Wysłany: 2009-03-03, 20:03 Frankenstein
|
0
|
|
|
|
Moja pierwsza koszulka. Omni 5000 + Createx
_DSC8670.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 102 raz(y) 89.27 KB |
|
|
|
|
 |
dawid
|
Wysłany: 2009-03-03, 20:06
|
0
|
|
|

|
Dajesz rady Tadek |
_________________ hmmm |
|
|
|
 |
matheurzsz
|
Wysłany: 2009-03-03, 21:42
|
0
|
|
|

|
WidaĂŚ, Âże aerograf leÂży Ci w dÂłoni ! Ten KoĂąski ÂŁeb teÂż Âświetny. |
|
|
|
 |
sebsa
|
Wysłany: 2009-03-03, 23:27
|
0
|
|
|

|
widac ze na konkursie wsrud amatoro bedzie bardzo wysoki poziom
|
|
|
|
 |
No-limit
|
Wysłany: 2009-03-04, 14:27
|
0
|
|
|

|
sebsa napisał/a: | widac ze na konkursie wsrud amatoro bedzie bardzo wysoki poziom
|
Amator,jak bĂŞdzie czuÂł,Âże ma szansĂŞ,chyba bĂŞdzie mĂłgÂł wystawiĂŚ pracĂŞ w konkursie dla profesjonalistĂłw |
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2009-03-04, 15:26
|
0
|
|
|

|
Lepiej byĂŚ najlepszym wsrĂłd amatorĂłw niÂż przeciĂŞtnym wÂśrĂłd profi... |
|
|
|
 |
sebsa
|
Wysłany: 2009-03-04, 23:26
|
0
|
|
|

|
jednakze jak taki amator sie wystawi w profi i zrobi poploch to wszystkim profi bedzie ladnie glupio a pozatym wieksza szansa na wybicie sie |
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2009-03-05, 07:40
|
0
|
|
|

|
Moim zdaniem profi to w wielkiej mierze zaplecze techniczne i doswiadczenie w tworzeniu kolorów itp. Amator przynajmniej w moim mniemaniu mo¿e siê wyró¿niÌ pomys³owoœci¹, ale nie nadrobi warsztatu, który bezwzglêdnie powinien byÌ oceniany w pracach robionych przez profesjonalistów... Zerknij sobie na prace ludzi utrzymuj¹cych siê z aerografiki... Jak trzeba ostre linie, innym razem delikatne przejœcia, kolory dobrane tak, by t³o nie razi³o w oczy a temat przewodni przyci¹ga³ spoj¿enie, harmonijna kompozycja, ca³oœÌ przemyœlana i nieprzypadkowa..... to s¹ rzeczy, które profi powinien mieÌ opanowane, ¿eby robiÌ dobre obrazy. Niestety jak ju¿ pewnie niejeden z was zauwa¿y³ ma³o jest ludzi spe³niaj¹cych te troche wyidealizowane wymagania... wiêc podsumowuj¹c i upraszczaj¹c, ja za profi uwa¿am ludzi z zapleczem technicznym i powiedzmy 2 letnim doœwiadczeniem w pracy z aerografem...
jeszcze dodam w odpowiedzi na post sebsy.... je¿eli ktoœ maluje tak dobrze, ¿e robi pop³och w kategorii profi to znaczy ¿e powinien iœÌ do psychologa leczyÌ swoj¹ samoocenê, albo poziom profi jest tak niski |
|
|
|
 |
Tadeusz
|
Wysłany: 2009-03-05, 10:00
|
0
|
|
|
|
jak baby
Dzisiaj wiesz tyle, jutro bĂŞdziesz wiedziaÂł wiĂŞcej. Z kaÂżdÂą pracÂą roÂśnie doÂświadczenie. W ktĂłrym miejscu zaczyna siĂŞ byĂŚ, jak to piszecie, "profi" i dla kogo? PodziaÂły sÂą niedorzeczne, bo swĂłj poczÂątek i koniec znajdujÂą w gÂłowie dzielÂącego.
LoboLoco, te rzeczy o ktĂłrych mĂłwisz
LoboLoco napisał/a: | Zerknij sobie na prace ludzi utrzymujÂących siĂŞ z aerografiki... Jak trzeba ostre linie, innym razem delikatne przejÂścia, kolory dobrane tak, by tÂło nie raziÂło w oczy a temat przewodni przyciÂągaÂł spojÂżenie, harmonijna kompozycja, caÂłoœÌ przemyÂślana i nieprzypadkowa..... to sÂą rzeczy, ktĂłre profi powinien mieĂŚ opanowane, Âżeby robiĂŚ dobre obrazy. | to podstawa kaÂżdej sztuki wizualnej. Dla majÂących takie zaplecze wypracowane w innych technikach aerograf to tylko nowe narzĂŞdzie, ktĂłre w dodatku o niebo uÂłatwia sprawĂŞ.
Tu mi rzĂŞsy opadÂły Loco. OCB ??
LoboLoco napisał/a: | jeszcze dodam w odpowiedzi na post sebsy.... jeÂżeli ktoÂś maluje tak dobrze, Âże robi popÂłoch w kategorii profi to znaczy Âże powinien iœÌ do psychologa leczyĂŚ swojÂą samoocenĂŞ, albo poziom profi jest tak niski |
|
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2009-03-05, 10:27
|
0
|
|
|

|
I tak wlasnie do³¹czy³eœ do naszego babskiego grona Podzia³y s¹ po pierwsze konieczne do wmiare uczciwego dokonania oceny prac m.in. w konkursie a po drugie podzia³y s¹ zakorzenione w ludzkiej psychice... i tak samo jak ty oddzielasz sie odemnie (mo¿esz teraz podnieœÌ rzêsy) tak ja oddzielam profi od amatora...
A poza tym to nie wiem czy zauwaÂżyÂłeÂś ale siĂŞ ze mnÂą zgodziÂłeÂś, Âże jak ktoÂś jest profi to nawet jak robi 2 obrazek aerografem , nie powinien sie nazywaĂŚ amatorem.
OTB!
p.s. Jak macie namiar na dobrego psychologa zapraszam na P.W. |
|
|
|
 |
Tadeusz
|
Wysłany: 2009-03-05, 11:01
|
0
|
|
|
|
O psychologii moÂżemy na offtopic podyskutowaĂŚ
ChodziÂło mi bardziej o to, Âże Ty definiujesz profi, amator w taki sposĂłb, ale dla kogoÂś innego okreÂślenia te majÂą inne znaczenie, mimo, Âże oboje uÂżywacie tej samej nazwy. Semantyka.
Dlatego uwaÂżam, Âże takie podziaÂły sÂą -jak to napisaÂłem- niedorzeczne , i w takim to np. konkursie powinno siĂŞ oceniaĂŚ jedynie samÂą pracĂŞ, nieistotne kto jÂą wykonaÂł.
I ja wcale nie staram siê nikomu zaprzeczaÌ, tylko swój pkt. widzenia opisuje, a rzêsy opad³y mi dok³adnie przy tym zdaniu: je¿eli ktoœ maluje tak dobrze, ¿e robi pop³och w kategorii profi to znaczy ¿e powinien iœÌ do psychologa leczyÌ swoj¹ samoocenê |
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2009-03-05, 11:28
|
0
|
|
|

|
To zdanie, ktĂłre tak boleÂśnie okaleczyÂło twoje oczy jest odpowiedziÂą na nastĂŞpujÂące:
"jednakze jak taki amator sie wystawi w profi i zrobi poploch to wszystkim profi bedzie ladnie glupio a pozatym wieksza szansa na wybicie sie".
Aby sprawiedliwie porównaÌ prace zrobione przez amatora i zawodowca trzebaby pomin¹Ì kwestie warsztatowe.... wiêc powiedz mi teraz jak oceniaÌ hiperrealistyczne obrazy.... ? przecie¿ one nie przedstawiaj¹ nic innego poza warsztatem. A ocena typu: to mi siê podoba a to nie... to raczej nie o to chodzi. Przeczytaj temat o konkursie , wydaje mi siê, ¿e starsi urzytkownicy forum którzy go organizuj¹ myœl¹ o dok³adniejszej analizie prac ni¿ "podoba / nie podoba mi siê" . Taka w³aœnie g³êbsza analiza, w kwesti dokonania porównaù czêsto bardzo ró¿nych przedmiotów, daje niejako przymus podzia³u na profi i amatora.
Jak myÂślisz Âże podziaÂły tego typu sÂą niepotrzebne to chyba maÂło wiesz o realiach tego Âświata. WprowadzajÂąc podziaÂł daje siĂŞ sznsĂŞ dopiero zaczynajÂącym...
WyjaÂśnij proszĂŞ w jakich kwestiach uÂżywam definicji, ktĂłrÂą ktoÂś moÂże rozumieĂŚ w opaczny sposĂłb? Bo nie kumam Semantyki o ktĂłrej mĂłwisz.... |
|
|
|
 |
Tadeusz
|
Wysłany: 2009-03-05, 13:04
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2009-03-05, 13:32
|
0
|
|
|

|
Podzielisz sie? Tobie juÂż chyba wystarczy...
myÂślaÂłem, Âże wypocisz coÂś wiĂŞcej w temacie niÂż jedno sÂłowo... Ja tam nie przepadam za monologami... wiĂŞc juÂż siĂŞ zamykam |
|
|
|
 |
Tadeusz
|
Wysłany: 2009-03-05, 15:00
|
0
|
|
|
|
Ja nie przepadam za takimi dialogami, ktĂłre do niczego nie prowadzÂą. WidzĂŞ, Âże nie bardzo siĂŞ rozumiemy.
A w avatarze powinieneÂś mieĂŚ cietrzewia |
|
|
|
 |
No-limit
|
Wysłany: 2009-03-05, 15:02
|
0
|
|
|

|
LoboLoco napisał/a: | Podzielisz sie? Tobie juÂż chyba wystarczy...
myÂślaÂłem, Âże wypocisz coÂś wiĂŞcej w temacie niÂż jedno sÂłowo... Ja tam nie przepadam za monologami... wiĂŞc juÂż siĂŞ zamykam |
Nie zamykaj siĂŞ.Czy liczy siĂŞ tylko warsztat? A koncept i kolorystyka juÂż nie?Warsztat moÂżna doskonaliĂŚ.KtoÂś z amatorĂłw moÂże zdeklasowaĂŚ profesjonalistĂłw szaleĂąstwem swojĂŞj techniki i podejÂściem niekomercyjnym. |
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2009-03-05, 15:27
|
0
|
|
|

|
Pomys³owoœÌ nie rodzi siê z czasem, kreatywnoœÌ nie jest rzecz¹ nabyt¹.... warsztat jest bardzo wa¿ny, ale nie jest niezbêdny ¿eby przemówiÌ do wyobra¿ni. Jednak jest bardzo pomocny w przekazaniu zamys³u autora w jak najbardziej klarowny sposób... i dlatego ja dziele ludzi zajmuj¹cych siê aerografik¹ na profi i amatorów.... na ludzi z warsztatem i bez niego. A podzia³u na ludzi z pomys³em i bez niego ka¿dy dokona w swojej g³owie. |
|
|
|
 |
Asellus5
|
Wysłany: 2009-03-10, 20:29
|
0
|
|
|
|
Piekne wlosy! i efektowna rana !!!z kolej ucho -to bym zamalowal i zrobil na nowo,chyba juz cierpliwosci nie starczylo.... sooooooooooo???????poza tym Franek jak ZYWY!!! |
|
|
|
 |
Tadeusz
|
Wysłany: 2009-03-11, 10:14
|
0
|
|
|
|
na koszulce siê nie zamalowuje ucho celowo takie jakie jest, ma nie mêciÌ, na ¿ywo prawie go nie widaÌ i celowo rozmyte poza focus. Mam pewne nalecia³oœci z fotografii tj. np zabawê g³êbi¹, czyli wyobra¿am sobie gdzie bym ustawi³ focusa i tam najostrzej (tu np. na g³êbokoœci powiek), a resztê rozmywam wedle wirtualnej przys³ony tu jest chyba ze 2.2 |
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2009-03-11, 10:17
|
0
|
|
|

|
No i gites, trzeba wykorzystywaĂŚ wszytkie moÂżliwoÂści kreowania przekazu... jednakowosz bym je przyciemniÂł, prawie tak jak prawa strona twarzy Frankiego i moÂże obniÂżyÂł lekko i powiĂŞkszyÂł , no chyba ze akurat ucho porzyczone zostaÂło od jakiegoÂś dziecka .... troche kÂłuje niestety w oko jeden element wyjĂŞty z ostroÂści.... |
|
|
|