Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
malchov 
Wysłany: 2009-03-16, 12:53   Problem z biaÂłym
0
UP DOWN

Mam taki ma³y problem z bia³¹ farb¹, mianowicie przy "pryskaniu" bardzo "œnie¿y". U¿ywam farb Hansa Pro-Color i Createx i przy ka¿dej pracy zostawiaj¹ one taki "py³" i odpryski, pistolet dos³ownie je wypluwa, co znacznie uprzykrza pracê i obni¿a jakoœÌ koùcowego efektu. Próbowa³em pracowaÌ z ró¿nym ciœnieniem i rozcieùczaÌ farbê z wod¹. Createx z wod¹ prawie daje radê, ale gorzej z prokolorami. Nie zauwa¿y³em takiego problemu z innymi kolorami.

Macie podobne doœwiadczenia? Pomó¿cie!

LoboLoco 
Wysłany: 2009-03-16, 12:57   
0
UP DOWN

Ja maluje createxami.... musisz dopasowaĂŚ rozcieĂączenie i ciÂśnienie.... im farba gĂŞstrza tym wiĂŞksze musisz mieĂŚ ciÂśnienie... ja mam na kompresorku ok 2atm i zmniejszam sobie na aerografie tak by fajnie podawaÂło farbĂŞ (rozcieĂączam wodÂą demineralizowanÂą)... powodzenia

acidhouse
Wysłany: 2009-03-16, 15:09   
0
UP DOWN
Kustom Kulture

Biele to wogóle pora¿ka pigmenty maj¹ s¹ bardzo trudne i grube - starasznie Ÿle siê je czyœÌi - wiêc sposobem albo jest jak powy¿ej dopasowanie rozcienczenia, dyszy i ciœnienia, albo rozbielanie kolorów, bo tak na prawdê ile w kazdej pracy mo¿e byÌ bia³ego koloru ? (nie mówiê tu o krajobrzie zimowym) jest go na prawde ma³o i dobrze w³aœnie oszczêdzaÌ ten kolor - naj³atwiej go przeobrzyÌ, a wtedy jest mega lipa. Wiêc lepiej jest stosowaÌ go jako domieszkê do innych kolorów - ja tak to widzê i stosujê gdy mam okazjê

dawid
Wysłany: 2009-03-16, 16:42   
0
UP DOWN

Ja lubie gesty bialy ktory szybko kryje ze wzgledu na to ze bialy jest mistrzem odkuzu ktorego ja fanem nie jestem, do bialego proponuje wiekrza dysze i wiekrze cisnienie. Moze zaskocze niektorych tym co napisze ale np baza wodna w moim przypadku siknesa:) maloje bez zadnych rozcieczalnikow sa zadkie jak kisiel a bez problemu robie nimi co chce

Moj prepis to :

-dysza 0,3

-spolerowana igla

-wysokie cisnienie nie wiem jakie dokladnie ale ok 4

Bialy nie bialy, gruby metal wszystko ma piekny flow

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Forum Airbrush

Odpowiedz do tematu