Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
jacek9223
Wysłany: 2009-03-17, 21:15   Jak pomalowac auto na moro ??
0
UP DOWN

Witam jak w temacie chcia³ bym pomalowaÌ mojego poczciwego bia³ego maluszka na moro bo je¿d¿ê tylko nad odrê na rybki i po polnych wiec chce ¿eby by³ taki terenowy :) .chce kupiÌ z 5 puszek sprayu (1xczarny 2 odcienie br¹zowego i 2 odcienie zielonego) ale nie wiem jak siê do tego zabraÌ ¿eby mi wysz³y takie fajne ³aty moro i czy mi tej farby wystarczy. Proszê was o wyrozumia³oœÌ i nie zjechanie mnie ze chce pomalowaÌ auto sprayem ale porostu nie mam ¿adnego pistoletu a na lakiernika siê nie op³aca. Bardzo proszê o pomoc a jeœli nie w tym dziale proszê moda o przeniesienie Pozdrawiam!

dawid
Wysłany: 2009-03-17, 21:24   
0
UP DOWN

byl kiedys taki post cofnij w tyl:)

jacek9223
Wysłany: 2009-03-17, 21:35   
0
UP DOWN

czytaÂłem jeden ale tam byÂło o lakierach i za bardzo fachowo ale moÂże to nie ten jak masz to podaj link

LoboLoco 
Wysłany: 2009-03-18, 07:51   
0
UP DOWN

MoÂże to ci jakoÂś pomoÂże:
http://www.youtube.com/watch?v=8aAxuh9YCCQ
http://www.youtube.com/watch?v=ISTIeyB5GJk

Niebardzo wiem jak to opisaĂŚ sÂłownie... OgĂłlnie to wycinasz sobie kilka szablonĂłw Âłatek i malujesz, od najjaÂśniejszego do najciemniejszego, tak Âżeby Âłatki lekko na siebie zachodziÂły... i powinno byĂŚ gites...

jacek9223
Wysłany: 2009-03-18, 11:31   
0
UP DOWN

Bardziej mi siê w³aœnie podoba ten 2 filmik bo chodzi mi o takie wiêksze ³aty. Czyli mam sobie w kartonie/foli wytnê parê takich kleksów i mam zacz¹Ì od zielonego bo bêdê mia³ 2 odcienie jaœniejszy i ciemniejszy póŸniej jaœniejszy i ciemniejszy br¹z i na koùcu czarnym.Tylko ja mam ca³e auto pomalowaÌ na zielono czy tylko ³atami malowaÌ ¿eby na siebie nachodzi³y ??

LoboLoco 
Wysłany: 2009-03-18, 11:58   
0
UP DOWN

Ja bym tylko Âłaty malowaÂł, pomalowanie caÂłoÂści w kolor zielony, Âżeby puÂźniej to pokryĂŚ Âłatami to siĂŞ mija z celem (wzglĂŞdy ekonomiczne). Nie chciaÂłbym ciĂŞ uraziĂŚ, ale pewnie itak bĂŞdzie to wyglÂądaÂło "nieprofesjonalnie", wiĂŞc nie ma sensu bawiĂŚ siĂŞ w zielony podkÂład i dokÂładne maskowanie i lakier bezbarwny oczywiÂście. Wycinasz z kartonu kilkanaÂście szablonĂłw i jedziesz z tematem obracajÂąc szablony, by nie powtarzaÂły siĂŞzbyt czĂŞsto. NakÂładanie siĂŞ kolejnych Âłatek powinno wyeliminowaĂŚ caÂłkowicie biaÂłe tÂło. WidziaÂłem juÂż camo robione sprejami z rĂŞki i wyglÂądaÂło teÂż "dobrze" , powiedzmy Âże wojskowo ;) ... kwestia w tym czego dokÂładnie siĂŞ oczekuje... tylko musisz pamiĂŞtaĂŚ o zmatowaniu powierzczni przed malowaniem, Âżeby ci farba nie spÂłynĂŞÂła i odpowiednim doborze farby , najlepiej matowej dedykowanej "przemysÂłowi motoryzacyjnemu"... powodzenia

jacek9223
Wysłany: 2009-03-18, 12:13   
0
UP DOWN

LoboLoco, bardzo ci dziĂŞkuje za rady jeÂśli bĂŞdĂŞ miaÂł jakieÂś problemy to siĂŞ do ciebie zwrĂłcĂŞ ok jeszcze raz dziĂŞki

andrew 
Wysłany: 2009-03-20, 21:26   
0
UP DOWN

malowaÂłem warburga w Âłaty
podkÂład szary puszka litrowa i 4 spraye
brÂąz , czarny , dwa odcienie zielonego .
tak wyglada - recznie robione plamy zadnych szablonĂłw
zdjecie niewyrazne ,ale jedyne jakie ostaÂło

dawid
Wysłany: 2009-03-20, 22:59   
0
UP DOWN

warbol hehe

jacek9223
Wysłany: 2009-03-21, 09:14   
0
UP DOWN

No fajnie ci to wysz³o tylko moim zdaniem kolorki za jasne ale ka¿dy ma swój gust. U mnie ju¿ prace ruszy³y rozkrêci³em wszystko tam gdzie mia³ najwiêksz¹ dziurê wyci¹³em i przymocowa³em na nity kawa³ek blaszki i ju¿ zaszpachlowa³em zosta³o mi jeszcze tylko pó³ puszeczki szpachli muszê dziœ dokupiÌ bo jeszcze par ³adnych dziurek jest :P lakier ju¿ zmatowa³em papierem wodnym 400 no i to wszytko. dzis jeszcze czeka mnie szpachla szpachla i jeszcze raz szpachla:P.

acidhouse
Wysłany: 2009-03-21, 22:51   
0
UP DOWN
Kustom Kulture

musialbym zobaczyc z bliska - jak nie masz doswiadczenia to cos czuje ze polane jest - zacieki - baty - firany czy jak kto woli a za to tylko :rozga:
aha plamy sÂą kiepskie - do ksztaÂłtu wardka daÂłbym nie wiem moze moro rosyjskie kwadracikowe - nieÂźle by wyglÂądaÂł

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Forum Airbrush

Odpowiedz do tematu