Autor |
Wiadomość |
 |
puncik1988
|
Wysłany: 2009-03-19, 21:02 ile farby na maske??
|
0
|
|
|
|
panowie ile farby na maske mi trzeba mam punto II i jest wgniecenie ktĂłre musze zaszpachlowac i duzo odpryskĂłw od kamieni do podkÂładu wiec caÂłaÂą maske prze szpachlowac?? i podkÂład musze dawaĂŚ czy juz nie tylko szpachla i potem baza a na to bezbarwny? |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2009-03-19, 21:32
|
0
|
|
|
|
lakieru okoÂło 250 ml konwencja. JeÂśli masz doÂłek to szpachlujesz i na to podkÂład, a odpryskĂłw siĂŞ nie szpachluje, tylko na podkÂładce rozszlifowywuje i na miejsca rozszlifowane podkÂład!!! |
|
 |
puncik1988
|
Wysłany: 2009-03-20, 10:00
|
0
|
|
|
|
napiszcie wieĂŚ jak laikowi wiec mam maske od punt II trzeba mi 250ml farby i mam wgniecenie i odpryski od kamieni na masce- duzo odpryskĂłw... wiec nie matowic maski przed szpachlowaniem wgniecienia ? i jak to odpryski rozszlifowaĂŚ?? to znaczy ze papierem sciernym zetrzec farbe do podkÂładu tu gdzie sÂą odpryski?? czy jak napiszcie mi krok po kroku jak to zrobic bo chciaÂłbym jak najwczesniej sie za to zabrac!:) |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2009-03-20, 18:43
|
0
|
|
|
|
puncik1988 napisał/a: | napiszcie wieĂŚ jak laikowi wiec mam maske od punt II trzeba mi 250ml farby i mam wgniecenie i odpryski od kamieni na masce- duzo odpryskĂłw... wiec nie matowic maski przed szpachlowaniem wgniecienia ? i jak to odpryski rozszlifowaĂŚ?? to znaczy ze papierem sciernym zetrzec farbe do podkÂładu tu gdzie sÂą odpryski?? czy jak napiszcie mi krok po kroku jak to zrobic bo chciaÂłbym jak najwczesniej sie za to zabrac!:) | opcja szukaj - walkowane bylo juz |
|
 |
puncik1988
|
Wysłany: 2009-03-20, 22:01
|
0
|
|
|
|
no ale mogÂłby mi ktos opisaĂŚ krok po kroku jak w moim przypadku mam postepowaĂŚ?? szukaÂłem w szukajce ale nic takiego podobnego nie ma:( |
|
|
|
 |
gdulus
|
Wysłany: 2009-03-20, 23:11
|
0
|
|
|
|
puncik1988 napisał/a: | no ale mogÂłby mi ktos opisaĂŚ krok po kroku jak w moim przypadku mam postepowaĂŚ?? szukaÂłem w szukajce ale nic takiego podobnego nie ma:( |
ja pierwszy raz jak postanowilem sobie ze cos pomaluje najpierw otworzylem plik microsoft word i zaczolem czytac czytac i czytac forum az przeczytalme cale cale cale forum , < z 10 dni sie zeszlo ablo lepiej...>zrobilem sobie notatki do wszytkiego w odzielnych plikach, podkad szpachla , baza ,klar , probemy , skorka pomaranczowa , srebro , cienie, ilosc materialu , pistolety , ...............
pytam tylko czego nie rozumiem albo czego nie ma a ty wyjezdzasz zeby ci ktos napisal . musial b pisac pisac i pisac i dzien by mu sie skonczyl i ty bys i tak sie potem pytam dlaczego i co teraz ?? bo i tak bys cos spaprolil
czytaj forum forum forum do poczatku do koncza rob notaki natatki notatki< bo pozapominasz co czytale - bedziesz mial wiedze jak lakienik, lakiernik lakiernik;) |
|
 |
gdulus
|
Wysłany: 2009-03-20, 23:18
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
puncik1988
|
Wysłany: 2009-03-22, 08:48
|
0
|
|
|
|
no ale powiedzcie mi bo pisaÂł mi wczesniej uzytkownik jeden ze odpryski trzeba szlifowac a szlifowac to jak czym? |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2009-03-22, 09:38
|
0
|
|
|
|
puncik1988 napisał/a: | a szlifowac to jak czym? | papierem Âściernym. Musisz skoĂączyĂŚ pod podkÂład gradacjÂą 240. Rozszlifowujesz na podkÂładce uwazajÂąc by nie robiĂŚ do³ów! Wszystko jest na forum, wystarczy poszukaĂŚ |
|