Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-25, 05:04
Autor Wiadomość
swiezak
Wysłany: 2009-03-26, 20:13   Novol Mieszalnik
0
UP DOWN

Witam. Mam kilka pytaù zwi¹zanych z firm¹ Novol. Mam zamiar wstawiÌ ich mieszalnik rozpuszczalnikowy i chcia³bym poznaÌ wasze opinie o tym systemie (krycie, kolorystyka, czy fiszki pasuj¹ do bazy, jakoœÌ bazy warunki cenowe, jakie s¹ upusty od cennika oficjalnego, czy istniej¹ jakieœ wymogi odbioru od novola )(pytam o ceny bo ka¿dy handlowiec jest jak agent ubezpieczeniowy wciska kit) . By³bym bardzo wdziêczny za wasze informacje.

baqo 
Wysłany: 2009-03-27, 08:46   
0
UP DOWN

swiezak napisał/a:
SÂądziÂłem Âże od was dostanĂŞ rzetelne informacje.
kto teraz wstawia rozcieĂączalnik na warsztat? przecieÂż majÂą wodĂŞ a wciskajÂą taki kit,widocznie jakiÂś nie wypaÂł,ale skoro woda cienka to rozpuch lepszy???

berag1 
Wysłany: 2009-03-27, 11:12   
0
UP DOWN

nie rozumiem ludzi ktĂłrzy nie pracujÂą na tym systemie a majÂą coÂś do powiedzenia.
uwa¿am. ¿e trzeba sprzedawaÌ to na co jest zbyt, a nie dla zasady wstawiac wode której nikt nie kupi. jeœli chodzi o warsztaty to wiêkszoœÌ z nich posiada mieszalnik wodny i konwencjonalny i pracuj¹ przewa¿nie na konwencjonalnym.
A teraz konkrety:
-krycie w miarĂŞ dobre
-kolorysta sobie poradzi, nie ma systemĂłw idealnych
-wzorniki sÂą natryskiwane czyli to co na wzorniku to i w puszce po umieszaniu
-dobra jakoœÌ bazy
mieszalnik dostajesz w dzier¿awe, albo jak chcesz to mo¿esz kupiÌ sobie na w³asnoœÌ.
pierwszy wsad dostajesz za poÂłowe ceny cennikowej, a maksymalny rabat do 23% w zaleÂżnoÂści od dystrybutora.
ciekawostkÂą jest to Âże niektĂłre perÂły wychodzÂą taniej od metalikĂłw
jeÂśli chcesz mieszalnik na warsztat to nie ma Âżadnych limitĂłw, natomiast jeÂżeli chcesz ten mieszalnik na sklep to wtedy sÂą limity(na limit skÂładajÂą siĂŞ pigmenty i wszystkie dodatki)

glover
Wysłany: 2009-03-28, 02:41   
0
UP DOWN

Mieszalnik rozcieĂączalnikowy novola moÂżesz ÂśmiaÂło braĂŚ ale zapytaj czy ci dystrybutor w razie jak zadziaÂła dyrektywa przekonwertuje na wode i na jakich zasadach.
Kolorystyke ca³y czas ulepszaj¹ i to jest dobre bo jak siê znajdzie jak¹œ skuche to dzwonisz na infoliniê i sprawdzaj¹ recepturê a jak lipna to robi¹ poprawkê i ci podaj¹ przez telefon. Ja jak coœ sam poprawiê to te¿ im dzwoniê i podajê do akceptacji a póŸniej to uwzglêdniaj¹ w aktualizacjach programu.

Najbardziej podoba mi siĂŞ cena :D zapytaj jak wychodzÂą w zakupie jakieÂś konkretne kolory bo inaczej nie ma jak porĂłwnaĂŚ .

yermek
Wysłany: 2009-06-01, 18:03   
0
UP DOWN

Witam pracowaÂłem na konwencjonalnym systemie NOVOLA nie byÂło to takie zÂłe .
do malowania caÂłych samochodĂłw .
SÂą wydajne i tak jak powiedziaÂł glover maja atrakcyjna cene pozdro

baqo 
Wysłany: 2009-06-01, 19:59   
0
UP DOWN

yermek napisał/a:
nie byÂło to takie zÂłe .
co mam poprzez to rozumieĂŚ :roll: :roll: :roll:

No-limit
Wysłany: 2009-06-02, 22:01   
0
UP DOWN

baqo napisał/a:
yermek napisał/a:

Pewnie @bago do caÂłoÂściĂłwek :D nie jest taaakie zle ^^

glover
Wysłany: 2009-06-03, 09:08   
0
UP DOWN

Drwiny. MoÂże wiĂŞcej konkretĂłw skÂąd taka opinia.

@No-limit, zapytaj swojego technika z DP co myÂśli tym systemie bo oni juÂż go przetestowali. Tylko poproÂś o rzetelnÂą wypowiedÂź.

No-limit
Wysłany: 2009-06-05, 20:39   
0
UP DOWN

glover napisał/a:
Mieszalnik rozcieĂączalnikowy novola moÂżesz ÂśmiaÂło braĂŚ ale zapytaj czy ci dystrybutor w razie jak zadziaÂła dyrektywa przekonwertuje na wode i na jakich zasadach.
Kolorystyke ca³y czas ulepszaj¹ i to jest dobre bo jak siê znajdzie jak¹œ skuche to dzwonisz na infoliniê i sprawdzaj¹ recepturê a jak lipna to robi¹ poprawkê i ci podaj¹ przez telefon. Ja jak coœ sam poprawiê to te¿ im dzwoniê i podajê do akceptacji a póŸniej to uwzglêdniaj¹ w aktualizacjach programu.

Najbardziej podoba mi siĂŞ cena :D zapytaj jak wychodzÂą w zakupie jakieÂś konkretne kolory bo inaczej nie ma jak porĂłwnaĂŚ .

Przez telefon? :D .MoÂże przez videotelefon?WysyÂłasz im element przez telefon/klapkĂŞ,bÂłotnik,a moÂże foto samochodu wypolerowanego?Przepraszam za ton wypowiedzi,ale z doÂświadczenia wiem,Âże dobranie lakieru nie polega na rozmowie telefonicznej.

baqo 
Wysłany: 2009-06-05, 20:47   
0
UP DOWN

@No-limit, dobre :D :D :D . ale tu chyba chodzi o to ,jak natrysk,fiszka nie pasuje z lakierem zrobionym. dobrze Âże jest telefon do przyjaciela :grin:

No-limit
Wysłany: 2009-06-05, 21:07   
0
UP DOWN

baqo napisał/a:
@No-limit, dobre :D :D :D . ale tu chyba chodzi o to ,jak natrysk,fiszka nie pasuje z lakierem zrobionym. dobrze Âże jest telefon do przyjaciela :grin:

Na telefon to umawiam siê na piwo.Mam ok 1000 swoich receptur,a poniewa¿ DP mnie olewa jak potrzebujê œci¹gn¹Ì np.lakiery Candy,ja te¿ ich olewam i nie wysy³am receptur.Kolegom,którzy pracuj¹ na DP udostêpniam receptury.Ktoœ na forum pewnie oburzy siê,¿e w interesie u¿ytkowników Systemów DP jest jak najlepsze wspó³dzia³anie i pomoc dla promocji marki,ale przez 8 lat nie doczeka³em siê ze strony DP Polska,oprócz kwartalnych uzupe³nieù fandeck-ów i dysków z upgradem,¿addnych gadzetów?/chcie³em zap³aciÌ/koszulki d³ugopisy,kombinezony i tp./.

przemo1972 
Wysłany: 2009-06-05, 21:08   
0
UP DOWN

W Standox-ie aktualizacje nowych receptur odbywaja sie srednio co pol roku( po prostu przysylaja plyte CD)i i zdarza sie ze niektorych kolorow jeszcze nie ma, a do innych kolorow dochodza kolejne alternatywy odcieni, wiec czasami mozna i przez telefon ;) ale prosciej jest sprawdzic w recepturach zawartych na stronie internetowej producenta.tam sa aktualizowane na bierzaco.Gorsza sprawa jak nie mozna odczytac kodu lakieru, a z kart nie mozna nic dopasowac.Wtedy pozostaje tylko zadzwonic do serwisu danej marki i podac nr.VIN pojazdu.Na 100% maja w bazie danych.Metoda sprawdzona :spoko:

No-limit
Wysłany: 2009-06-05, 21:18   
0
UP DOWN

przemo1972 napisał/a:
W Standox-ie aktualizacje nowych receptur odbywaja sie srednio co pol roku( po prostu przysylaja plyte CD)i i zdarza sie ze niektorych kolorow jeszcze nie ma, a do innych kolorow dochodza kolejne alternatywy odcieni, wiec czasami mozna i przez telefon ;) ale prosciej jest sprawdzic w recepturach zawartych na stronie internetowej producenta.tam sa aktualizowane na bierzaco.

Tu oddam DP honor.Z kolorami s¹ na bie¿¹co nawet do egzotycznych marek sam.

przemo1972 
Wysłany: 2009-06-05, 21:30   
0
UP DOWN

No-Limit, troche za chaotycznie to ujalem. :D Chodzilo mi o to ze wczoraj otrzymalem akyualizacje,dzis doszedl nowy kolor, a wiec juz dzis wczorajsza aktualizacja jest niepelna ;) Co do DP masz racje,jest o niebo lepszy, ale porownujemy tu dwie rozne polki ...Najchetniej pracowalbym na standoxie o jakosci DP, lub na DP w cenie Standoxa ;)

No-limit
Wysłany: 2009-06-05, 21:49   
0
UP DOWN

przemo1972 napisał/a:
No-Limit, troche za chaotycznie to ujalem. :D Chodzilo mi o to ze wczoraj otrzymalem akyualizacje,dzis doszedl nowy kolor, a wiec juz dzis wczorajsza aktualizacja jest niepelna ;) Co do DP masz racje,jest o niebo lepszy, ale porownujemy tu dwie rozne polki ...Najchetniej pracowalbym na standoxie o jakosci DP, lub na DP w cenie Standoxa ;)

Jak tu Ci odpowiedzieĂŚ?Praca na wysokiej jakoÂści produktach + zaangaÂżowanie+satysfakcja z osiÂągniĂŞtego efektu to jest to co lubiĂŞ.Mam nadzieje ,Âże nie pomyÂślisz o mnie jako Dupku,co nie widzi dalej nosa? :D

gola 
Wysłany: 2009-06-05, 22:01   
0
UP DOWN

No-limit napisał/a:
Tu oddam DP honor.Z kolorami s¹ na bie¿¹co nawet do egzotycznych marek sam.

ale zawalaja moim zdaniem z brakiem fandeck-ow do starszych samochodow (np lata 90-te).
Ostatnio mialem tak z Honda civic z 92 roku.W bazie danych 4,czy 5 przykladek a w biblioteczce zadnej ;) .Wybralem losowo... i do dupska ;)
No-limit napisał/a:
...przez 8 lat nie doczekaÂłem siĂŞ ze strony DP Polska,oprĂłcz kwartalnych uzupeÂłnieĂą fandeck-Ăłw i dyskĂłw z upgradem,Âżaddnych gadzetĂłw?/chcieÂłem zapÂłaciĂŚ/koszulki dÂługopisy,kombinezony i tp./.

nie dziw sie,wszystko zabieraja ci co siedza na gorze ;) .Ja od czasu do czasu dostaje jakies bzdety od DP.Ostatnio jakas torebke na pas z ich logo ^^

przemo1972 
Wysłany: 2009-06-05, 23:50   
0
UP DOWN

No-limit napisał/a:
przemo1972 napisał/a:

Jak tu Ci odpowiedzieĂŚ?Praca na wysokiej jakoÂści produktach + zaangaÂżowanie+satysfakcja z osiÂągniĂŞtego efektu to jest to co lubiĂŞ.Mam nadzieje ,Âże nie pomyÂślisz o mnie jako Dupku,co nie widzi dalej nosa? :D

Oczywiscie ze bym wolal DP, ale ja nie mam wplywu na to z jakim systemem garaz zechce wspolpracowac ;)

glover
Wysłany: 2009-06-05, 23:59   
0
UP DOWN

No-limit napisał/a:
baqo napisał/a:

Na telefon to umawiam siê na piwo.Mam ok 1000 swoich receptur,a poniewa¿ DP mnie olewa jak potrzebujê œci¹gn¹Ì np.lakiery Candy,ja te¿ ich olewam i nie wysy³am receptur.Kolegom,którzy pracuj¹ na DP udostêpniam receptury.Ktoœ na forum pewnie oburzy siê,¿e w interesie u¿ytkowników Systemów DP jest jak najlepsze wspó³dzia³anie i pomoc dla promocji marki,ale przez 8 lat nie doczeka³em siê ze strony DP Polska,oprócz kwartalnych uzupe³nieù fandeck-ów i dysków z upgradem,¿addnych gadzetów?/chcie³em zap³aciÌ/koszulki d³ugopisy,kombinezony i tp./.

No dokÂładnie o to chodzi. Dla przyjemnoÂści w tym laboratorium nie siedzÂą. Jak widzĂŞ Âże z recepty wychodzi co innego niÂż jest na fiszce to wtedy dzwoniĂŞ i oni to sprawdzajÂą. Jak zgÂłoszenie zasadne to poprawiajÂą recepturĂŞ i oddzwaniajÂą. Takie to dziwne?

No-limit
Wysłany: 2009-06-08, 17:41   
0
UP DOWN

glover napisał/a:
No-limit napisał/a:
baqo napisał/a:

No dokÂładnie o to chodzi. Dla przyjemnoÂści w tym laboratorium nie siedzÂą. Jak widzĂŞ Âże z recepty wychodzi co innego niÂż jest na fiszce to wtedy dzwoniĂŞ i oni to sprawdzajÂą. Jak zgÂłoszenie zasadne to poprawiajÂą recepturĂŞ i oddzwaniajÂą. Takie to dziwne?

Nie mam czasu na czekanie na telefon od przyjaciela.RobiĂŞ lakier po wg.wÂłasnej wiedzy czasem od podstaw, na oko i lepiej pasuje.

supermati1 
Wysłany: 2009-06-19, 14:30   
0
UP DOWN

No-limit napisał/a:
glover napisał/a:
No-limit napisał/a:
baqo napisał/a:

Nie mam czasu na czekanie na telefon od przyjaciela.RobiĂŞ lakier po wg.wÂłasnej wiedzy czasem od podstaw, na oko i lepiej pasuje.

Masz racje niema co na nich czekac bo oni nieraz sami nie wiedza jak zrobic lakier i nieraz to nietrwa 24 godziny a znacznie dluzej .Trzeba samemu sie trudzic i cudowac z lakierem czlowiek uczy sie na bÂłedach

jerymat
Wysłany: 2009-10-02, 23:43   
0
UP DOWN

Witam.
PotrzebujĂŞ porady;
Zastanawiam siĂŞ nad mieszalnikiem z lakierami ropuszczalnikowymi Novol (obecnie mam mieszalnik z Profixa)
i chciaÂłem zapytaĂŚ czy ktoÂś ma jakiekolwiek porĂłwnanie pomiĂŞdzy tymi dwoma mieszalnikami. Jak z doborem kolorĂłw, jak z pasowalnoÂściÂą lakieru do wzornika, czy Novol to dobre lakiery? Pozdrawiam Jerymat

malarz
Wysłany: 2009-10-03, 08:55   
0
UP DOWN

Ja nie znam profixa to nie bedê siê wypowiada³ o nich a doboru koloru te¿ nie robiê bo to mi mieszalnia zapewnia :D ale jeœli chodzi o jakoœÌ to powiem ci ¿e jak dla mnie to wolê novolem robiÌ ni¿ rozpuszczalnikowym lesonalem, heliosem, ivatem, palinalem i wodnym du pontem ale to wiadomo. Maj¹ bardzo dobre krycie i ³atwo siê ziarno uk³ada. Jedynie rozpuszczalnikowy du pont mi lepiej le¿y ale cena inna.

glover
Wysłany: 2009-10-03, 22:10   
0
UP DOWN

Ja sprzedajĂŞ i ludzie nie narzekajÂą. Fakt Âże czasami trzeba nad kolorem popracowaĂŚ, choĂŚ ostatnio jest coraz lepiej bo byÂła aktualizacja z nowym bardziej wypasionym programem. Plusem jest teÂż to Âże masz wtedy dostĂŞp do podkÂładĂłw i klarĂłw spectrala a jest kilka ciekawych produktĂłw.

No-limit
Wysłany: 2009-10-03, 23:46   
0
UP DOWN

glover napisał/a:
Ja sprzedajĂŞ i ludzie nie narzekajÂą. Fakt Âże czasami trzeba nad kolorem popracowaĂŚ, choĂŚ ostatnio jest coraz lepiej bo byÂła aktualizacja z nowym bardziej wypasionym programem. Plusem jest teÂż to Âże masz wtedy dostĂŞp do podkÂładĂłw i klarĂłw spectrala a jest kilka ciekawych produktĂłw.

W kaÂżdym systemie trzeba nad kolorem popracowaĂŚ :D .Novola nie znam.

jerymat
Wysłany: 2009-10-08, 09:55   
0
UP DOWN

no tak wiem Âże wÂłaÂściwie wszĂŞdzie trzeba czasami popracowaĂŚ nad kolorem. myÂślaÂłem tylko Âże moÂże czĂŞÂściej zrobiony kolor w novolu zgadza siĂŞ z wzornikiem, bo w profixie zdarza siĂŞ Âże po zrobieniu koloru wychodzi trochĂŞ inny niÂż na wzorniku. chcĂŞ postawiĂŚ novola Âżeby mieĂŚ alternatywĂŞ, wiĂŞc jeÂśli tylko ktoÂś ma doÂświadczenie i z profixem i z novolem to proszĂŞ o opinie.

grzeskuu
Wysłany: 2010-01-19, 10:44   
0
UP DOWN

najlepsze mieszalniki to autocolor.

ostatnio kupilem nowy:)

zobaczcie .

berag1 
Wysłany: 2010-01-19, 17:50   
0
UP DOWN

A ile taki mieszalnik teraz kosztuje bo pracujĂŞ na takim od 8 lat. O ile mi wiadomo to firma Nexa Autocolor nie wstawia juÂż konwencji. JeÂżeli moÂżesz zdradziĂŚ GRZESKUU to powiedz po ile cenicie za 0,1 litra perÂły, metaliku i dwuwarstwowego solidu, oczywiÂście mowa o samym kolorze?

No-limit
Wysłany: 2010-01-22, 16:20   
0
UP DOWN

[quote="grzeskuu"]najlepsze mieszalniki to autocolor.ostatnio kupilem nowy:)
Jak nowy to skÂąd wiesz,Âże najlepszy?

Siekiera
Wysłany: 2010-01-22, 17:55   
0
UP DOWN

No-limit napisał/a:
Jak nowy to skÂąd wiesz,Âże najlepszy?

Najlepszy bo najwiĂŞcej tanich zamiennikĂłw (podrĂłbek) jest na rynku :D

artur31y 
Wysłany: 2010-01-24, 21:10   
0
UP DOWN

baqo napisał/a:
yermek napisał/a:

ja nie pracowalem na novolu pracuje na palinalu a jesli chodzi o novola to dochodzily mnie sluchy nawet od przedstawiciela ze na taki mieszalnik trzeba miec nerwy na dlugim dystansie , koles mi opowiadal o novolu o mieszalniku ze taka d...a ze szkoda gadac 70%dobarwiania . nie wiem czy wierzyc .
pozdrawiam
GRUDZIADZ
TEL 724146517

baqo 
Wysłany: 2010-01-24, 22:48   
0
UP DOWN

artur31y napisał/a:
ja nie pracowalem na novolu pracuje na palinalu
wiemy bo powtarzasz to w kaÂżdym poÂście!!!

ja teÂż --- kiedyÂś robiÂłem na palinalu ,ale nie robiĂŞ :nie: :nie:

berag1 
Wysłany: 2010-01-25, 21:27   
0
UP DOWN

artur31y napisał/a:
ja nie pracowalem na novolu pracuje na palinalu a jesli chodzi o novola to dochodzily mnie sluchy nawet od przedstawiciela ze na taki mieszalnik trzeba miec nerwy na dlugim dystansie , koles mi opowiadal o novolu o mieszalniku ze taka d...a ze szkoda gadac 70%dobarwiania . nie wiem czy wierzyc .

Skoro nie pracowaÂłeÂś to po co siĂŞ wypowiadasz. :cool:
Rozumiem to Âże kaÂżdy zachwala swoje i przez tĂŞ wypowiedÂź dajesz do zrozumienia Âże jesteÂś zadowolony z systemu na ktĂłrym pracujesz, ja natomiast nie znam tego systemu bo na nim nie pracowaÂłem i go nie neguje bo gdzieÂś tam coÂś sÂłyszaÂłem, Âże jest taki czy owaki bo nie na tym rzecz polega.
Nie na darmo mĂłwi siĂŞ, Âże kaÂżda potwora znajdzie swojego amatora, tak teÂż jest i z systemami lakierniczymi sÂą lepsze i gorsze i na kaÂżdy znajdzie siĂŞ chĂŞtny, tylko zaleÂży jak ktoÂś do tego podchodzi.
I teraz zastanów siê nad jednym, gdybyœ chcia³ wstawiÌ system mieszalnikowy Palinal na warsztat czy te¿ sklep gdzie dorabia siê lakiery przez ladê, a tam ju¿ jest system mieszalnikowy Novol i wytyka³ byœ to jaki on nie jest doskona³y a Palinal jest super to ju¿ jesteœ spalony, a wiesz dlaczego, ano dlatego, ¿e podstaw¹ jest pokazanie klientowi jakie korzyœci pop³yn¹ z tego tytu³u jak siê zdecyduje na ewentualne wziêcie tego systemu, i ¿e bêdzie to doskona³e uzupe³nienie do tego co ju¿ ma ;) Negowanie tego na czym pracuje potencjalny klient i wytykanie b³êdów i niedoskona³oœci sprowadza siê do tego, ¿e oceniasz wszystkie jego decyzje i posuniêcia, które do tej pory podejmowa³ odnoœnie tego na czym pracuje. ;P Jesteœ spalony po ca³oœci :rotfl:
PracowaÂłem na takich systemach lakierniczych jak Nexa Autocolor, Turbo Plus, Helios, PPG linia przemysÂłowa, Selemix, Salcomix, AquaT i Novol Spectral2K, Spectral Base, Spectral Wave i na temat systemu mieszalnikowego Novola mĂłgÂłbym duÂżo opowiadaĂŚ, ale po co. MogĂŞ tylko powiedzieĂŚ jedno, Âże pracujÂąc na Autokolorze, ktĂłry jest systemem bardzo drogim na 100 robionych lakierĂłw, 90 korygowanych a 10 z numeru i taka sama sytuacja jest z Novolem, ktĂłry jest o poÂłowĂŞ taĂąszy. Teraz odpowiem ci dlaczego tak jest, ano dlatego, Âże jak robisz lakiery przez ladĂŞ dla klienta to w 90% dorabiasz lakiery na auta juÂż lakierowane i to czasami niejednokrotnie, a te pozostaÂłe 10% to dorabianie lakierĂłw na auta nowe albo prawie nowe i nielakierowane.
Wed³ug mnie i jest to oczywiœcie tylko moje zdanie, to takim punktem odniesienia, oczywiœcie jednym z wielu, jest to aby porobiÌ kilka lub te¿ kilkadziesi¹t ró¿nych lakierów z podstawy(wariantów, bez korygowania) z ró¿nych marek z danego systemu na auta lakierowane fabrycznie i je¿eli one nadaj¹ siê do tego aby wycieniowaÌ to ju¿ jest dobrze. :D Je¿eli do tego dochodzi jeszcze powtarzalnoœÌ kolorów,to co na fiszce zgadza siê z tym co wysz³o po natrysku ,dobra opieka dystrybutora, czêste uzupe³nienia, dobry program, gdy mo¿emy liczyÌ na pomoc technika i kolorysty i mamy dobr¹ cenê do jakoœci, no i jeszcze jesteœmy zadowoleni i usatysfakcjonowani z tego , ¿e wszystko chodzi jak w szwajcarskim zegarku to mamy ju¿ pe³niê szczêœcia, nie zapominajmy jeszcze o tym ¿e jeszcze musz¹ byÌ klienci,którzy bêd¹ te lakiery kupowali w przypadku sprzeda¿y przez ladê ale to ju¿ broszka kolorysty, bo jak wszyscy wiemy s¹ koloryœci i koloryœci, ale na ten temat ju¿ mog¹ powiedzieÌ niejedno lakiernicy którzy s¹ na tym forum i nie tylko. :cool: :cool:
Je¿eli coœ pomin¹³em to proszê o korektê, bo wiem, ¿e na tym forum s¹ koloryœci o wiele wiêkszym sta¿em i doœwiadczeniem ni¿ ja. :tak: Chyba wszyscy wiedza o kim teraz myœlê. :cool: :D

glover
Wysłany: 2010-01-26, 09:17   
0
UP DOWN

Co do spectrala i kolorystyki to dostaÂłem maila Âże na dniach ma sie pojawiĂŚ kolejne duÂże uzupeÂłnienie 600 fiszek i aktualizacja programu. Z tego co wiem to te nowe kolory byÂły selekcjonowane tak Âżeby nie produkowaĂŚ takich ktĂłrych siĂŞ nie uÂżywa. Moim zdaniem 600 kolorkĂłw to duÂżo.

NOVOL SUPPORT 
Wysłany: 2010-01-28, 10:50   NOVOL SUPPORT NET PLATFORM
0
UP DOWN
PN.-PT. 7:30-15:30

Witam wszystkich!! Jestem pracownikiem firmy i pracujĂŞ nad bazÂą danych mieszalnikĂłw NOVOL. JeÂśli majÂą Panowie jakieÂś konkretne uwagi (konstruktywne oczywiÂście) co do receptur danych kolorĂłw, zmian programowych czy samego wyglÂądu programu itp. to chĂŞtnie przyjmĂŞ to do wiadomoÂści i poddamy to rozwaÂżeniu w firmie. Jestem TYLKO pracownikiem zajmujÂącym siĂŞ bazÂą danych i samym programem wiĂŞc proszĂŞ to mieĂŚ na uwadze. Pozdrawiam wszystkich!!

Siekiera
Wysłany: 2010-04-23, 22:17   
0
UP DOWN

Nowa stronka www.spectral.pl
NiezÂła zagrywka z gwarancjÂą. Zobaczymy jak bĂŞdzie w praktyce?

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu