Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
michalLbn
Wysłany: 2009-03-28, 16:37   Fiat coupe project
0
UP DOWN

Witam! Jestem nowy na forum i od razu chciaÂłem sie pochwaliĂŚ swoja robotÂą. Nie mam zbyt dobrych warunkĂłw do lakierowanie poniewaÂż mam pomieszczenie ok. 100m kwadratowych z ogrzewaniem, ale mie mam wydzielonego pomieszczenia do lakierowanie, wiĂŞc przygotowuje tam gdzie i maluje. Przedstawiam wam zdjĂŞcia fiata cupe, ktĂłrego wczoraj malowaÂłem. Auto miaÂło pogiĂŞty i rozerwany tylny bÂłotnik i zderzak po klejeniu. Po blachaÂżu dostaÂłem auto i wziaÂłem sie do pracy. W poniedziaÂłek polerka. ÂŁadnie siĂŞ rozlaÂł ale pyÂłki sÂą.

coup.JPG
Plik ściągnięto 171 raz(y) 26.01 KB

coup6.JPG
Plik ściągnięto 260 raz(y) 59.77 KB

coup5.JPG
podkÂład 1k
Plik ściągnięto 177 raz(y) 34.99 KB

coup3.JPG
zderzak
Plik ściągnięto 141 raz(y) 27.33 KB

coup4.JPG
przed lakierowaniem
Plik ściągnięto 207 raz(y) 42.44 KB

pitterek 
Wysłany: 2009-03-28, 17:04   
0
UP DOWN

moim zdaniem robota :spoko: super. Jesteœ nowym userem na forum i musisz wiedzieÌ , ¿e dzia³ Fotorelacje jest aby siê pochwalic swoimi pracami , ale takze by inni mogli zwróciÌ uwagê na ewentualne b³êdy i niedoci¹gniêcia wiêc niech Ciê nie ra¿¹ krytyczne uwagi innych.
Jeœli chodzi o mnie to mogê doczepic sie do tasmy przyklejonej na ostro na s³upku tylnego b³otnika, myslê ¿e du¿o ³atwiej by³oby to przytrzec i spolerowac gdybys zawin¹³ papier i wpyli³ farbe nawet na niezmatowany lakier.

Ale to nie zmienia faktu ze i tak mi sie podoba :spoko:

michalLbn
Wysłany: 2009-03-28, 17:15   
0
UP DOWN

Cytat:
moim zdaniem robota :spoko: super. Jesteœ nowym userem na forum i musisz wiedzieÌ , ¿e dzia³ Fotorelacje jest aby siê pochwalic swoimi pracami , ale takze by inni mogli zwróciÌ uwagê na ewentualne b³êdy i niedoci¹gniêcia wiêc niech Ciê nie ra¿¹ krytyczne uwagi innych.
Jeœli chodzi o mnie to mogê doczepic sie do tasmy przyklejonej na ostro na s³upku tylnego b³otnika, myslê ¿e du¿o ³atwiej by³oby to przytrzec i spolerowac gdybys zawin¹³ papier i wpyli³ farbe nawet na niezmatowany lakier.

Ale to nie zmienia faktu ze i tak mi sie podoba :spoko:

Dziêki! Co do taœmy na s³upku to jest ona zawiniêta na pó³, a lakier nie jest na samym koùsu idealnie dopylony. Zawsze tak robi³em i da³o siê zapolerowaÌ bez œladu. 1,5 roku temu pracowa³em na lakierni nie u siebie tylko w innym warsztacie i tam lakiernik tak robi³ jak piszesz. Mo¿e te¿ spróbuje.

pitterek 
Wysłany: 2009-03-28, 17:33   
0
UP DOWN

michalLbn napisał/a:
Dziêki! Co do taœmy na s³upku to jest ona zawiniêta na pó³, a lakier nie jest na samym koùsu idealnie dopylony. Zawsze tak robi³em i da³o siê zapolerowaÌ bez œladu. 1,5 roku temu pracowa³em na lakierni nie u siebie tylko w innym warsztacie i tam lakiernik tak robi³ jak piszesz. Mo¿e te¿ spróbuje.

sprubuj, mi sie wydaje ze duÂżo Âłatwiej

Grzesiek11 
Wysłany: 2009-03-28, 17:50   
0
UP DOWN

:spoko: :spoko:

mebArth 
Wysłany: 2009-03-29, 08:31   
0
UP DOWN

ÂŁadnie
Punk1 za papier a nie oferty LIDLa i punkt za cieniowanie, przynajmniej od razu wejdzie kolor a nie gdybanie czy mi sie uda :D

baqo 
Wysłany: 2009-03-29, 11:07   
0
UP DOWN

Cytat:
podkÂład 1k
to do nadania szaroÂści widmowej pod ten czerwony kolor?

michalLbn
Wysłany: 2009-03-29, 12:02   
0
UP DOWN

Bez tego podkÂładu mam problem z kryciem na czerwonych bazach a poza tym mniej bazy mi idzie :)

baqo 
Wysłany: 2009-03-29, 12:41   
0
UP DOWN

Cytat:
Bez tego podkÂładu mam problem z kryciem
moÂżesz zastosowaĂŚ od razu podkÂład w takim odcieniu,zamiast tego ktĂłry masz teraz.

mebArth 
Wysłany: 2009-03-29, 12:50   
0
UP DOWN

BAQ a sa markowe podkÂłady kolorowe? Bo robiÂłem kiedys na czerwonym jakiejs tam firmy (gold chyba) i szlifowaÂł sie jak UNIKOR. I smierdziaÂł jak unikor. Niezbyt mi siĂŞ to podobaÂło. WolĂŞ zabarwiĂŚ podkÂład i nie przedzierac sie na rantach.

gola 
Wysłany: 2009-03-29, 13:03   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
BAQ a sa markowe podkÂłady kolorowe? Bo robiÂłem kiedys na czerwonym jakiejs tam firmy (gold chyba) i szlifowaÂł sie jak UNIKOR. I smierdziaÂł jak unikor. Niezbyt mi siĂŞ to podobaÂło. WolĂŞ zabarwiĂŚ podkÂład i nie przedzierac sie na rantach.

czerwony odklad na czerwonym kolorze bedzie trudniej przykryc niz odpowiednia szarosc widmowa.

michalLbn
Wysłany: 2009-03-29, 13:31   
0
UP DOWN

wÂłaÂśnie o to chodzi. Ja stosuje ten podkÂład i baza kryje idealnie na 2 razy. Do wyboru przy zakupie mam podkÂład szary jasny lub taki jak na foto

pitterek 
Wysłany: 2009-03-29, 22:35   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
Bo robiÂłem kiedys na czerwonym jakiejs tam firmy (gold chyba) i szlifowaÂł sie jak UNIKOR. I smierdziaÂł jak unikor. Niezbyt mi siĂŞ to podobaÂło

raz robiÂłem tym podkÂładem . pierwszy i ostatni. bodajze wÂłaÂśnie czerwony gold, syf niesamowity, miekki w obrĂłbce aÂż do przesady. 800 na mokro zostawiaÂł na nim bruzdy ktĂłre wyszÂły zaraz po lakierowaniu na czerwonym akrylu

pitterek 
Wysłany: 2009-03-29, 22:37   
0
UP DOWN

michalLbn napisał/a:
Bez tego podkÂładu mam problem z kryciem na czerwonych bazach a poza tym mniej bazy mi idzie :)

Nie bardzo rozumie. Ten podkÂład to tÂło w postaci odpowiedniej szarej taniej bazy czy to rzeczywiscie podkÂład z czego wynikaÂłoby ze malujesz m/m ???

michalLbn
Wysłany: 2009-03-29, 22:58   
0
UP DOWN

Cytat:
Nie bardzo rozumie. Ten podkÂład to tÂło w postaci odpowiedniej szarej taniej bazy czy to rzeczywiscie podkÂład z czego wynikaÂłoby ze malujesz m/m ???

Ten szary podkÂład to specjalny podkÂład 1k przeznaczony do stosowania bezpoÂśrednio pod lakier. Idealnie siĂŞ rozlewa (lepiej niÂż baza) i schnie w oczach a do tego moÂżna w chwilĂŞ nalaĂŚ grubsza warstwĂŞ. Przydatny jest teÂż wtedy, gdy klient da do malowania idealnÂą nowa maskĂŞ lub bÂłotnik. Wtedy tylko matujesz i podkÂład 1k bez docierania, za 5 minut baza :)

michalLbn
Wysłany: 2009-04-01, 18:31   
0
UP DOWN

Po kilku dniach przerwy przy coupe co spowodowane byÂło tym ze blacharz je skÂładal dziasiaj po poludniu dokoĂączyÂłem prace przy tym aucie. Klientka zarzyczyÂła sobie polerkĂŞ caÂłego auta i tak tez zrobiÂłem. DokÂładne mycie, czarna gÂąbka+ pasta presto na sucho, dokÂładne mycie, mleczko acclaim, tablica rozdzielcza plak, siedzenia skĂłrzane- preparat do tapicerki skĂłrzanej (nie z powodu syfu od szpachli, bo go nie byÂło tylko Âżeby miÂło dla oka byÂło :) )

pitterek 
Wysłany: 2009-04-01, 19:55   
0
UP DOWN

:spoko:

kriskos997
Wysłany: 2009-04-03, 10:44   
0
UP DOWN

widaÌ ze szpachlowa³ês zderzak na zdjêtym bo ci sie powierzchnia nie zgra³a chodzi mi o po³¹czenie zderzak b³otnik tylny moze sie myle ale na foto widac

michalLbn
Wysłany: 2009-04-04, 08:14   
0
UP DOWN

kriskos997 napisał/a:
widaÌ ze szpachlowa³ês zderzak na zdjêtym bo ci sie powierzchnia nie zgra³a chodzi mi o po³¹czenie zderzak b³otnik tylny moze sie myle ale na foto widac

Bo tam mnĂłstwo kitu jest ale wyglÂąda na tym zdjĂŞciu gorzej niÂż naprawde bo zdjĂŞcie od doÂłu robiÂłem. W rzeczywistoÂści tak jak stoisz i patrzysz na samochĂłd to nic nie widaĂŚ. SzpachlowaÂłem na zdjĂŞtym ale poÂźniej przymierzyÂłem przed podkÂładem.

No-limit
Wysłany: 2009-04-09, 00:17   
0
UP DOWN

michalLbn napisał/a:
kriskos997 napisał/a:

Bo tam mnĂłstwo kitu jest ale wyglÂąda na tym zdjĂŞciu gorzej niÂż naprawde bo zdjĂŞcie od doÂłu robiÂłem. W rzeczywistoÂści tak jak stoisz i patrzysz na samochĂłd to nic nie widaĂŚ. SzpachlowaÂłem na zdjĂŞtym ale poÂźniej przymierzyÂłem przed podkÂładem.

@gola pyta dlaczego nie wysyÂłam fotek.WÂłaÂśnie dlatego,Âże niestety oszukujÂą. :rotfl:

bartek 
Wysłany: 2009-04-09, 00:34   
0
UP DOWN

buhaha a na moich zawsze wyglada 10x lepiej niz jest :D

michalLbn
Wysłany: 2009-04-09, 08:16   
0
UP DOWN

Fotki zawsze s¹ pogl¹dowe i mog¹ oszukiwaÌ. Jak ktoœ chce pokazaÌ innym co robi i jak robi to wstawia temat w galerii ale wiadomo ze szczegó³y to tylko na ¿ywo mo¿na obejrzeÌ.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Fotorelacje

Odpowiedz do tematu