Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
pitterek 
Wysłany: 2009-03-31, 19:26   seria5 2008
0
UP DOWN

Tak jak pisaÂłem wczesniej - foto z ostatniej fazy naprawy bmw serii5 . CaÂłosciĂłwka bo ostatnio szefuncio innych prac nie przyjmuje;DDDDDDDD nastepna czeka e46 caÂła oczywiscie

ZdjĂŞcie0942.jpg
Plik ściągnięto 117 raz(y) 64.57 KB

ZdjĂŞcie0941.jpg
Plik ściągnięto 174 raz(y) 100.83 KB

ZdjĂŞcie0938.jpg
maska od wewnÂątrz- sama baza w nieco innym kolorze niz wierzch
Plik ściągnięto 125 raz(y) 406.18 KB

ZdjĂŞcie0937.jpg
Plik ściągnięto 109 raz(y) 489.44 KB

ZdjĂŞcie0935.jpg
Plik ściągnięto 165 raz(y) 423.52 KB

pitterek 
Wysłany: 2009-03-31, 19:29   
0
UP DOWN

c.d

ZdjĂŞcie0949.jpg
Plik ściągnięto 123 raz(y) 127.93 KB

ZdjĂŞcie0947.jpg
Plik ściągnięto 186 raz(y) 100.56 KB

ZdjĂŞcie0946.jpg
Plik ściągnięto 160 raz(y) 115.69 KB

ZdjĂŞcie0944.jpg
Plik ściągnięto 169 raz(y) 91.45 KB

pitterek 
Wysłany: 2009-03-31, 19:30   
0
UP DOWN

c.d

ZdjĂŞcie0943.jpg
Plik ściągnięto 181 raz(y) 72.09 KB

No-limit
Wysłany: 2009-03-31, 19:32   
0
UP DOWN

pitterek napisał/a:
c.d

Twoje wykonanie?

gola 
Wysłany: 2009-03-31, 19:35   
0
UP DOWN

Wszystko super,bardzo mi sie podoba,tylko ta antena na dachu :blee:
Kolega nie lubi lakierowac w calosci?

No-limit
Wysłany: 2009-03-31, 19:43   
0
UP DOWN

gola napisał/a:
Wszystko super,bardzo mi sie podoba,tylko ta antena na dachu :blee:

Oklejanie,podkÂł. lakier-profesjonalne,maÂło powiedziane!Masz punkt!
Cholera,nie to forum :D

pitterek 
Wysłany: 2009-03-31, 19:43   
0
UP DOWN

No-limit napisał/a:
Twoje wykonanie?

czêœÌ prac przygotowawczych + oklejenie

2 pierwsze warstwy bazy hehe zó³todziób i srebro... reszte sobie dopowiedz;DDD

Cytat:

Jak zbyt dÂługo pracujesz przy jednym samochodzie to mĂŞczy.
Lubie gdy w poniedziaÂłek rano samochĂłd wjeÂżdza na lakiernie, popoÂłudniu stoi w podkÂładzie a w srode rano wyjezdza z kabiny na skÂładanie i zaczynam nastepny :)

pitterek 
Wysłany: 2009-03-31, 19:47   
0
UP DOWN

Cytat:

Nie przesadzaj nie przesadzaj. PodkÂładu nigdzie na foto nie widac ^^

baqo 
Wysłany: 2009-03-31, 20:31   
0
UP DOWN

@pitterek, i co ? idzie te nadkola caÂłkowicie zaklejaĂŚ? :)
pitterek napisał/a:
jak nie byÂło potrzeby lakierowania wnĂŞk,czy drzwi z obydwĂłch stron ,to teÂż leciaÂłbym to w caÂłoÂści,a jeszcze z racji Âże to sreberko,no ale jest OK. widaĂŚ perfekt :spoko:

michalLbn
Wysłany: 2009-03-31, 20:40   
0
UP DOWN

Super robota! Pochwalam cie! PeÂłen profesjonalizm. Ile taka caÂłoÂściĂłwka kosztuje u was?

mebArth 
Wysłany: 2009-03-31, 20:56   
0
UP DOWN

Czemu nie robiÂłes dzrzwi zawieszonych? Nie lepiej zdjac tapicerke i zakmnac drzwi na gabce? Wtedy masz jeden ciag ziarna do bÂłotnikĂłw. Ja bym tak zrobiÂł. No chyba ze 2stronnie malowane?
Ja teraz mam znĂłw L200 na 2 kolory zielony i silver ze SRODKAMI i zastanawiam sie jak to zrobiĂŚ zeby w 1 dzien zrobic i srodki i po wierchu bo musi byc linia na odcinke.. Cycki opadaja.

pitterek 
Wysłany: 2009-03-31, 23:18   
0
UP DOWN

baqo napisał/a:
@pitterek, i co ? idzie te nadkola caÂłkowicie zaklejaĂŚ? :)

pewnie Âże idzie, zawsze zaklejam, chyba ze razem ze mna robi jakis cep i zapomni wypÂłukaĂŚ bÂłota spod bÂłotnikĂłw to wtedy niema jak dokleiĂŚ taÂśmy z papierem. mam u siebie goscia co ma 3 razy takie doswiadczenie jak ja a i tak musze go pilnowac i mu wytykac np wÂłasnie takie wypÂłukanie bÂłota
michalLbn napisał/a:
Super robota! Pochwalam cie! PeÂłen profesjonalizm. Ile taka caÂłoÂściĂłwka kosztuje u was?

Cytat:

z przodu byÂło sporo blachary, gdby nie to cena za lakierowanie caÂłoÂści zamknĂŞÂłaby sie miedzy 4 a 4,5 tyÂś bez wnĂŞk, elementĂłw od wewnÂątrz ale za to z klamkami listwami i innymi cenzuraÂłami. pomijajÂąc przĂłd reszta samochodu nie byÂła zbyt wymagajÂąca-odpryski, ryski i bardzo drobne wgniecenia

mebArth napisał/a:
Czemu nie robiÂłes dzrzwi zawieszonych? Nie lepiej zdjac tapicerke i zakmnac drzwi na gabce? Wtedy masz jeden ciag ziarna do bÂłotnikĂłw. Ja bym tak zrobiÂł. No chyba ze 2stronnie malowane?

a wiĂŞc tak
-drzwi malowane jednostronnie
-tapicerki i tak zawsze sa zdejmowane by np zdj¹Ì klamki, wypi¹Ì listwy czy po to by po prostu ich nie zalaÌ wod¹ podczas szlifu
-lakierowanie to nie moja robota-drzwi sÂą na stojakach bo lakiernik twierdzi Âże gdy ma wszystko na samochodzie, podczas lakierowanie jednego z elementĂłw odkĂłrz osiada mu na sasiednim- chce osobno-ma osobno
z ziarnem nigdy niemiaÂł problemu zeby cos mu sie nie zhadzaÂło- wie co robi

mebArth napisał/a:
Ja teraz mam znĂłw L200 na 2 kolory zielony i silver ze SRODKAMI i zastanawiam sie jak to zrobiĂŚ zeby w 1 dzien zrobic i srodki i po wierchu bo musi byc linia na odcinke.. Cycki opadaja.

przybliÂż nam troche jak to ma wygladaĂŚ, moze cos wymyslimy i doradzimy :D :D
zapytaj @gola o zdanie :spoko:

bartek 
Wysłany: 2009-04-01, 01:08   
0
UP DOWN

PRO

dawid
Wysłany: 2009-04-01, 16:41   
0
UP DOWN

czy maska byla nowa? czy baza byla wodna?

pitterek 
Wysłany: 2009-04-01, 18:22   
0
UP DOWN

maska byÂła uÂżywana, poprzednio czarna
baza konwencjonalna sikkens

mebArth 
Wysłany: 2009-04-01, 18:26   
0
UP DOWN

Cytat:
odkĂłrz osiada mu na sasiednim
BUAHHAHAHA dobre dobre...jakos ja wale caÂłosciĂłwki i nic mi nie siada ? Jakim cudem? Moze za szubko macham pistolem? ^^ Nie ma mowy o przecieraniu antystatykiem bo to woda. Anwet jak konwencja toe mi nic nie siadaÂło ale przecieraÂłem co warstwe tak dla Âświetego spokoju. Dobre z tym odkurzem....chyba se zapisze gdzieÂś.

pitterek 
Wysłany: 2009-04-01, 18:52   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
BUAHHAHAHA dobre dobre...jakos ja wale caÂłosciĂłwki i nic mi nie siada ? Jakim cudem? Moze za szubko macham pistolem? ^^ Nie ma mowy o przecieraniu antystatykiem bo to woda. Anwet jak konwencja toe mi nic nie siadaÂło ale przecieraÂłem co warstwe tak dla Âświetego spokoju. Dobre z tym odkurzem....chyba se zapisze gdzieÂś.

nie sprecyzowaÂłem, chodziÂło o bezbarwny

dawid
Wysłany: 2009-04-01, 19:24   
0
UP DOWN

aha...

co do odkurzu to przeciez wystarczy zrobic to na wolnym lakierze:)

pitterek 
Wysłany: 2009-04-01, 19:36   
0
UP DOWN

Cytat:

co to jest "wolny lakier" ???

michalLbn
Wysłany: 2009-04-01, 19:38   
0
UP DOWN

Pewnie chodzi o wolny rozcieĂączalnik ????

gola 
Wysłany: 2009-04-01, 19:44   
0
UP DOWN

dawid napisał/a:
aha...

utwardzaczu chyba ;)
mebArth napisał/a:
...jakos ja wale caÂłosciĂłwki i nic mi nie siada ? J

za to pozniej polerujesz aby odpowiednia strukture lakierowi nadac.buahahah

pitterek 
Wysłany: 2009-04-01, 19:46   
0
UP DOWN

a o Co tak na prawde chodziÂło dowiemy sie tylko od dawida :D

zed
Wysłany: 2009-04-01, 19:47   
0
UP DOWN

Cytat:
Pewnie chodzi o wolny rozcieĂączalnik ????

i pewno wolny utwardzacz
tu jest przykladowa tabela
http://www.sxcolor.info/S.../PL%20T3_2B.PDF

http://www.sxcolor.info/S.../PL%20T3_1B.PDF

Homer S. 
Wysłany: 2009-04-01, 19:49   
0
UP DOWN

W lakierach Roberlo jest tak :
lakier expres i standard
utwardzacz -wolny,standard,szybki
nie zaleca siê ³¹czenia lakieru expres z szybkim utwardzaczem (mo¿na nie zd¹¿yÌ zamieszaÌ go w kubku) ^^

michalLbn
Wysłany: 2009-04-01, 19:52   
0
UP DOWN

a ja przyspieszam swĂłj lakier przyspieszaczem. Dolewasz 10- 15 procent w zaleÂżnoÂści jak szybko chcesz zeby wysechÂł lakier ale to inna bajka juÂż bo pisaliÂśmy o osiadanu odkurzu

dawid
Wysłany: 2009-04-01, 21:00   
0
UP DOWN

w moim przypadku jest tak 3 rodzaje lakieru: Fast, Medium, Slow jeden rodzaj utwardzacza,3 reduktory: Accelerator,medium,slow

Dlatego tez mowie na to wolny lakier:) jak zwal tak zwal

polapani powinni polapac

No-limit
Wysłany: 2009-04-02, 20:06   
0
UP DOWN

pitterek napisał/a:
Cytat:

Nie przesadzaj nie przesadzaj. PodkÂładu nigdzie na foto nie widac ^^

Chodzi³o mi super wykoùczenie pdk³³ pod lakier/na lustro/.

mebArth 
Wysłany: 2009-04-03, 18:13   
0
UP DOWN

gola napisał/a:
dawid napisał/a:
aha...

utwardzaczu chyba ;)
mebArth napisał/a:
...jakos ja wale caÂłosciĂłwki i nic mi nie siada ? J

za to pozniej polerujesz aby odpowiednia strukture lakierowi nadac.buahahah

Z czego maÂłpo rÂżysz? poleruje bo mam simieci. i co. Moze tak lubie. Nie mam odkurzu z klaru ani z bazy. Twoja idea ma sie nijak do odkurzu.... Co ma piernik do wiataka. Poleruje bo lubie i chce zeby autko wyszÂło ideales. A JAK TO ZROBIE to juz Tobie chĂłj do tego. O. Miszczu :D Nastepny co wydaje auta prosto z kabiny smiechu.....

gola 
Wysłany: 2009-04-03, 18:37   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
...Poleruje bo lubie i chce zeby autko wyszÂło ideales.
...Nastepny co wydaje auta prosto z kabiny smiechu.....

idealez,zryte P2000 i spolerowane jak tylko mozna ^^ ^^ ^^
A skoro nie wierzysz ze moze z kabiny wyjc prosto do klienta,to znaczy ze ciul z ciebie nie specjalista.
Nie kazdy ma kabine smiechu,niektorzy maja prawdziwe :D ,o ktore jak zadbaja,systematycznie czyszcza i zmieniaja filtry,otrzymuja pozadany efekt.
Jak ty masz odkurz w kabinie godzine po lakierowaniu (z tego co kiedys pisales :D ) ,to wcale sie nie dziwie ze czochrasz wszystko polerka malarzu od siedmiu nieszczesc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Miszczu polerki ^^ ^^ ^^ ^^

dawid
Wysłany: 2009-04-03, 19:04   
0
UP DOWN

zryte p2000 i ladnie spolerowane autko nie jest zle, ale lanie pomalowane i dobrze zabezpieczone (spolerowane bez papieru) jest jeszcze leprze:)

Meb w kapletnym smietniuku mozna malowac i wyjdze tylko po syfkach

michalLbn
Wysłany: 2009-04-04, 08:20   
0
UP DOWN

dawid napisał/a:
zryte p2000 i ladnie spolerowane autko nie jest zle, ale lanie pomalowane i dobrze zabezpieczone (spolerowane bez papieru) jest jeszcze leprze:)

Meb w kapletnym smietniuku mozna malowac i wyjdze tylko po syfkach

a mnie szef zawsze kiedyÂś uczyÂł polerki koĂączÂąc na papierze 2500 i tak teÂż robiĂŞ do dzisiaj. Nawet g3 zapolerowuje idealnie.

Co do kabiny to maÂło kto ma tak czystÂą kabinĂŞ zeby byÂło gites. Prawie zawsze coÂś trzeba podpolerowaĂŚ.

dawid
Wysłany: 2009-04-04, 09:34   
0
UP DOWN

wazne zeby nie rdzewial i klijet byl zadowolony a kto jaka droga do tego dotrze to moin skromnym zdaniem juz nie wazne

co do tego polerowania no to kiedys tak wlasnie bylo jak ja sie uczylem, to tez polerka byla obowiazkowa nawet na egzaminie musialem polerke zrobic ale teraz lakiery ktore sie ladnie rozkladaja i swieca sie tez niczego sobie, sa tez czasy napraw, w ktorych polerowanie nie egzystoje, z prostego powodu, ma byc jak w fabryce a fabryka nie poleroje

Moim zdaniem polerowanie to nic zlego ale o polerowane auto jak sie nie dba to szybko spowrotem zmatowieje

pitterek 
Wysłany: 2009-04-04, 13:03   
0
UP DOWN

Moim zdaniem polerka to nic dobrego. Klient , który ¿yczy sobie lakierek na lusterko w rzeczywistosci nie zdaje sobie sprawy ¿e trzeba zedrzec po³owe na³o¿onego lakieru by uzyskaÌ taki efekt. Owszem, nalezy przyci¹Ì œmietki i wtr¹cenia ale jeœli na ca³ym aucie jest ich 5-10 nie widzê sensu polerowaÌ ca³oœci.Mo¿na to zrobiÌ miejscowo i bedzie git, klient nie po³apie sie ze w nielicznych miejscach lakier by³ ciêty , a skoro klient bêdzie zadowolony tzn ¿e praca zosta³a wykonana prawid³owo i efekt koùcowy jest super.

Co do kabiny.... widziaÂłem samochody ktĂłre wyjechaÂły z kabin smiechu i fakt-polerka lakierowanych elementĂłw po caÂłoÂści obowiÂązkowa.
Kabina w której ja pracuje te¿ nie grzeszy czystoœci¹ œcian jak zreszt¹ widac na zdjeciach ale wymiana filtrów pod³ogowych daje bardzo bardzo du¿o gdy niema czasu na kompleksowe czyszczenie. filtry s¹ regularnie wymieniane i na takich ca³oœciówach jak wy¿ej opisana wpada nie wiêcej jak 7 œmietkow wiêc polerowanie ca³oœci jest (zdejmowanie lakieru) jest kretyùskim pomys³em tym bardziej ¿e wiêkszoœÌ samochodów niejest fabrycznie polakierowana na lustro a ma zato morê

gola 
Wysłany: 2009-04-04, 14:19   
0
UP DOWN

i wszystko na temat ;)

mebArth 
Wysłany: 2009-04-04, 16:06   
0
UP DOWN

Guwno na temat @golas

Mora - struktura - baran - to sa 3 rózne pojêcia. Nie mylcie barana z Punto ze struktura z A6. No. Robi sie tak, jak jest reszta elimentów. Jest baran to trza w baranie zrobic, Jest morka to trza zrobiÌ pó³ pó³-blask. Jest lustro to trza na szk³o zrobiÌ i jaki problem? ¯aden.
Kwestia cisnienia i gĂŞstosci klaru. Przezywacie barana jak mrĂłwa okres.

gola 
Wysłany: 2009-04-04, 19:48   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
Guwno na temat @golas

Mora - struktura - baran - to sa 3 rózne pojêcia. Nie mylcie barana z Punto ze struktura z A6. No. Robi sie tak, jak jest reszta elimentów. Jest baran to trza w baranie zrobic, Jest morka to trza zrobiÌ pó³ pó³-blask. Jest lustro to trza na szk³o zrobiÌ i jaki problem? ¯aden.
Kwestia cisnienia i gĂŞstosci klaru. Przezywacie barana jak mrĂłwa okres.

Moja wczesniejsz wypowiedz odnosila sie do slow:
pitterek napisał/a:
...filtry s¹ regularnie wymieniane i na takich ca³oœciówach jak wy¿ej opisana wpada nie wiêcej jak 7 œmietkow wiêc polerowanie ca³oœci jest (zdejmowanie lakieru) jest kretyùskim pomys³em tym bardziej ¿e wiêkszoœÌ samochodów niejest fabrycznie polakierowana na lustro a ma zato morê

o to mi chodzilo.
A ty jak nie szczochrasz calosci P2000 i nie spolerujesz to twierdzisz ze robota zwalona.
Na tym ponizej mialem 4 wtracenia i nie darlem wszystkiego P2000 i nie polerowalem,bo przy takim kolorze to polerka narobisz wiecej szkod niz pozytku,wiec jak piszesz ze na twoim infiniti nie widac hologramow po polerce to mnie sie smiac chce chlopcze marmoladowy ^^ ^^ ^^
Powloka jak fabryczna na VW a nie jak na fiacie jak to mowisz i jakos dalo rade bez polerki malarzu :mrgreen:

Photo114.jpg
Plik ściągnięto 171 raz(y) 305.35 KB

Photo113.jpg
Plik ściągnięto 179 raz(y) 310.17 KB

Photo116.jpg
Plik ściągnięto 131 raz(y) 264.74 KB

Photo112.jpg
Plik ściągnięto 239 raz(y) 263.18 KB

dawid
Wysłany: 2009-04-05, 18:05   
0
UP DOWN

Gola spokojnie ze mozna spolerowac czarny kolor bez zadnej szkody.

Nawet jesli nie polerujesz i umyjesz to auto powstanie ten efekt mikrorysy sa wszechobecne

gola 
Wysłany: 2009-04-05, 22:34   
0
UP DOWN

oczywiscie sie zgadzam,ale hologramy po polerce widoczne w sloneczku to juz inna bajka
;)

dawid
Wysłany: 2009-04-05, 22:48   
0
UP DOWN

alez w kazdej bajce jest dobre zakonczenie :) )

pitterek 
Wysłany: 2009-04-06, 18:09   
0
UP DOWN

@gola takie zapytanie do Ciebie apropo VW

dlaczego tylko z jednych drzwi zostaÂła zdjĂŞta listwa a na pozostaÂłych zostaÂła przyklejona na staÂłe na klar ?? sorry za uwage ale mysle Âże to takie troche...... no profi

dawid
Wysłany: 2009-04-06, 18:17   
0
UP DOWN

zciagniecie tych listew i pozniejsze zalozenie zniszczonych to dopiero nie jest pro:)

gola 
Wysłany: 2009-04-06, 18:23   
0
UP DOWN

pitterek napisał/a:
@gola takie zapytanie do Ciebie apropo VW

dlaczego tylko z jednych drzwi zostaÂła zdjĂŞta listwa a na pozostaÂłych zostaÂła przyklejona na staÂłe na klar ?? sorry za uwage ale mysle Âże to takie troche...... no profi

drzwi z prawej strony przednie mialy wgniecenie na wysokosci tej listwy,wiec dlatego zostala sciagnieta.Reszta listew zostala na samochodzie i nie widze w tym zadnego problemu.Gdybym lakierowal na 4-5 warstw bezbarwnego,to moze brzydko by to wygladalo gdyby lakier sciekl pomiedzy listwy a drzwi.Ja lakierowalem tego golfa na 1,5 warstwy wiec wszystko jest w jak najlepszym porzadku,lakier nigdzie nie przyklejony pomiedzy listwy a drzwi.
I tak jak pisze @dawid-sciagniecie tych listew i nastepnie zalozenie tych samych to wedlug ciebie jest profi?

pitterek 
Wysłany: 2009-04-06, 18:32   
0
UP DOWN

dawid napisał/a:
zciagniecie tych listew i pozniejsze zalozenie zniszczonych to dopiero nie jest pro:)

a dlaczego ÂściÂągniĂŞte listwy uwaÂżacie za zniszczone?

chodzi o klej?? fakt fabryczny jest najlepszy ale sÂą bardzo silne tasmy dwustronne ktĂłre z powodzeniem mozna stosowac do ponownego naklejania listw.

Ja lakierowalem trgo golfa na 1,5 warstwy wiec wszystko jest w jak najlepszym porzadku.

hehe dobre podejÂście :spoko: :spoko: przy ewentualnej rysce nie dajesz klientowi szansy na polerke ale za to dajesz sobie prace przy ponownym lakierowaniu :devil:
przyznaje jest w tym metoda :rotfl: :rotfl:

dawid
Wysłany: 2009-04-06, 18:41   
0
UP DOWN

u mnie w ro np te listwy jesli sie sciaga to sie wymienia na nowe chocby ze wzgledow ekonomicznych, taniej wychodzi kupic nowa listwe niz ostroznie ja sciagnac pozniej ostroznie sciagnac z niej klej itp akcje, malowanie z takim typem listew na aucie jest jak najbardziej ok

gola 
Wysłany: 2009-04-06, 18:42   
0
UP DOWN

pitterek napisał/a:
.hehe dobre podejÂście :spoko: :spoko: przy ewentualnej rysce nie dajesz klientowi szansy na polerke ale za to dajesz sobie prace przy ponownym lakierowaniu :devil:
przyznaje jest w tym metoda :rotfl: :rotfl:

@pitterek nie lakierowalem MS-em wiec nie wiem w czym widzisz problem?
Klient otrzymal samochod jak z fabryki,ty myslisz ze na fabrycznych powlokach jaka jest grubosc bezbarwnego?Daje ktos w fabryce szanse potencjalnemu klientowi w razie malej ryski?
Metoda w tym jest taka aby samochod wygladal jak nowy,a klienta nie interesuje przy takim samochodzie czy ja nalozylem 1,5 czy 2 czy 10 warstw bezbarwnego.
Samochod ma wygladac a zapewniam cie ze wygladal bardzo dobrze ;P

dawid
Wysłany: 2009-04-06, 18:51   
0
UP DOWN

Na nowych modelach Volvo i Range Rover daje rady spolerowac gorzej jest np w nissanie: navara i pathfinder bankowo na jednej warstwie jada nie dotkniesz papierem i prosze:)

gola 
Wysłany: 2009-04-06, 20:06   
0
UP DOWN

dawid napisał/a:
Na nowych modelach Volvo i Range Rover daje rady spolerowac gorzej jest np w nissanie: navara i pathfinder bankowo na jednej warstwie jada nie dotkniesz papierem i prosze:)

w tamtym tygodniu przyjechal klient z mala ryska na drzwiach tylnych w nowej Hondzie CR-V.
Przyssalem sie z polerka do drzwi i za kilka sekun ukazal mi sie jasny podklad pod spodem ^^
Na szczescie kolor czarny i moglem drzwi polakierowac na kreske,bo gdyby to bylo np srebro,musialbym cieniowac sasiednie :D

dawid
Wysłany: 2009-04-06, 20:34   
0
UP DOWN

na jakich materialach malojesz jak wyglada pasowalnosc w jasnych metalikach procetowo? czy malojesz wszystko w standardzie (cieniowanie jak leci)

pitterek 
Wysłany: 2009-04-06, 22:35   
0
UP DOWN

gola napisał/a:
Na szczescie kolor czarny i moglem drzwi polakierowac na kreske,

tez jestem ciekaw pasowalnoÂści kolorĂłw , szczegĂłlnie w hondach
w zakÂładzie w ktorym pracuje zapobiegliwie cieniujemy wszystko co konieczne, choc myÂśle Âże w przypadku czarnego (b92p) moznaby byÂło sobie odpuscic. @gola jakÂą Ty masz metode na ten kolor?

gola 
Wysłany: 2009-04-07, 00:13   
0
UP DOWN

ta honda o ktorej wspomnialem to wlasnie B92P.
Jaka mam metode na B92P?Wybieram jeden z trzech wariantow wedlug fiszek,wykonuje natrysk probny i ewentualnie koryguje jezeli zachodzi taka potrzeba.
Ogolnie z Honda w DP nie ma wielkiego problemu.Problem jest jak lakieruje cos z nowych Hyundaii.
W tym przypadku niektore kolory sa tak zwalone,ze nie nadaja sie nawet do cieniowania z mieszalnika,wszystko trzeba korygowac.

Cytat:
na jakich materialach malojesz jak wyglada pasowalnosc w jasnych metalikach procetowo? czy malojesz wszystko w standardzie (cieniowanie jak leci)

Pracuje na mieszalniku DP Centari6000,jezeli chodzi o jasne perly,metaliki-wszystko cieniuje.
Ciemne kolory da sie wjechac netto czasami,ewentuanie mala korekta.Jasne cieniuje bo nie wierze w cuda ;)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Fotorelacje

Odpowiedz do tematu