Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
michalLbn
Wysłany: 2009-03-30, 22:13   Presta- ultra cutting creme
0
UP DOWN

Mam pytanko dla tych KtĂłrzy mieli do czynienia z tym produktem fot. poniÂżej. W moim sklepie sprzedali mi jakis czas temu tÂą pastĂŞ intensywnie scierna na sucho w okazyjnej cenie i powiedzieli ze jest duÂżo lepsza od g3 farecla. ZrobiÂłem niÂą kilka samochodĂłw ale jakoÂś mi nie idzie (widze w lakierze slady po matowaniu papierem wodnym 2500) i g3 mi lepiej wychodzi. Nie chce Âżeby sie zmarnowaÂła bo mam 80 procent opakowania. Macie jakieÂś wskazĂłwki co do uÂżytkowania tej pasty? JakieÂś opinie o niej? Pozdrawiam!

bartek 
Wysłany: 2009-03-31, 12:05   
0
UP DOWN

zamiast 2500 na mokro oscylacja 1500 na sucho :)
co do pasty wiele nie powiem ale to dziala w kazdym przypadku.

adam12
Wysłany: 2009-03-31, 21:43   
0
UP DOWN

a ja mam pytanie o t¹ oscylacje. czy ³atwo jest przetrzeÌ lakier?? chcia³bym moje auto po lakierowaniu (brak komory) ³adnie wypolerowaÌ a mam oscylarke i grub¹ podk³adke póki co przygotowuje tym do lakierowania chcia³bym spróbowaÌ pod polerke poszuraÌ. jakieœ wskazówki?? jakie kr¹¿ki najlepiej

gola 
Wysłany: 2009-03-31, 21:48   
0
UP DOWN

1500,nastepnie trizact 3M

adam12
Wysłany: 2009-03-31, 21:58   
0
UP DOWN

a moÂże byĂŚ g3? chyba Âże moÂżna kupiĂŚ trizact w dawce na jedno auto albo mniejszej iloÂści. w sumie sam sobie odpowiedziaÂłem bo przecieÂż oscylacja to niebo a ziemia z podÂłuÂżnymi rysami farecla powinna daĂŚ rade lepiej niÂż po mokrej obrĂłbce. a trizact jest duÂżo lepszy od g3?? chciaÂłbym tego sprĂłbowaĂŚ na swoim aucie ale jak wspomniaÂłem kupiĂŚ w iloÂści mniejszej niÂż litr

kalbi 
Wysłany: 2009-03-31, 22:00   
0
UP DOWN

adam12 napisał/a:
a moÂże byĂŚ g3? chyba Âże moÂżna kupiĂŚ trizact w dawce na jedno auto albo mniejszej iloÂści
trizact to materiaÂł Âścierny w tym wypadku, pasta trizact teÂż jest z tego co widze na allegro, tak czy nie tak bo juÂż sam nie wiem??

gola 
Wysłany: 2009-03-31, 22:21   
0
UP DOWN

mialem na mysli material scierny trizact o gradacji 3000
https://www.rshughes.com/...Zc5VWA_img.jpeg
http://easyweb.easynet.co...nal/trizact.jpg

ÂŁukasz79 
Wysłany: 2009-03-31, 22:29   
0
UP DOWN

Pasta o której mowa to pasta do polerowania na sucho . Producent zaleca ponadto co nie jest konieczne , polerowanie z u¿uciem futer. U¿ywam tej pasty od jakieœ pó³ roku, wczeœniej pracowalem 3M ( ale Presta jest taùsza 3kg-116 PLN) a jeszcze dawniej farecl¹, ale t¹ robi siê najlepiej. Bardzo zbli¿ony efekt a wrêcz identyczny do 3M fastCut ,koniczne jest te¿ u¿ycie pasty na wysoki po³ysk. Ja przed polerk¹ jesli takowa potrzeba jest u¿ywam kr¹¿ków Kovax 1500 potem 2500 lub tylko tych ostatnich i jest OK.

michalLbn
Wysłany: 2009-04-01, 00:37   
0
UP DOWN

Ja mam kr¹¿ki sia velvet 2000 wiêc chyba teraz spróbuje tym zrobiÌ i ta pasta.

ÂŁukasz79 
Wysłany: 2009-04-01, 10:47   
0
UP DOWN

michalLbn napisał/a:
sia velvet 2000
Cena podonba do kr¹¿ków kovaxa ale wydajnoœÌ mierna jak dla mnie wyrzucanie pieniêdzy w b³oto. Ale skoro ju¿ je masz to przecie¿ ich nie wyrzucisz ;) :spoko:

paszczurski
Wysłany: 2009-04-02, 21:49   
0
UP DOWN

Witam, bardzo dobra pasta jeœli u¿ywa siê jej z futrem do niej dedykowanym. Na grubsze rysy polecam Presta Max Cut. Daje rade nawet 2000 z rêki. Chyba testowa³em j¹ te¿ kiedyœ na 1500 ale nie dam sobie rêki uci¹Ì i te¿ posz³o. Zgadzam siê ¿e porównywalna z 3M bo robi³em sporo i tym i tym. Jeœli ma zagadaÌ postaraj siê o futro do niej i poÌwicz trochê technikê samego polerowania. Obroty, iloœÌ pasty, gradacje papieru itd. Futro jest ciut dro¿sze od przeciêtnego ale nieporównywalnie ¿ywotniejsze i do tego dwustronne. Generalnie polecam. Jeœli kogoœ interesuje system polerski presty mogê daÌ namiar na goœcia który tym handluje. Ca³y set (4 pasty,2 futra, g¹bka i adapter) kosztuje jakieœ 650, chyba ¿e teraz coœ siê zmieni³o.

michalLbn
Wysłany: 2009-04-03, 08:04   
0
UP DOWN

paszczurski napisał/a:
Witam, bardzo dobra pasta jeœli u¿ywa siê jej z futrem do niej dedykowanym. Na grubsze rysy polecam Presta Max Cut. Daje rade nawet 2000 z rêki. Chyba testowa³em j¹ te¿ kiedyœ na 1500 ale nie dam sobie rêki uci¹Ì i te¿ posz³o. Zgadzam siê ¿e porównywalna z 3M bo robi³em sporo i tym i tym. Jeœli ma zagadaÌ postaraj siê o futro do niej i poÌwicz trochê technikê samego polerowania. Obroty, iloœÌ pasty, gradacje papieru itd. Futro jest ciut dro¿sze od przeciêtnego ale nieporównywalnie ¿ywotniejsze i do tego dwustronne. Generalnie polecam. Jeœli kogoœ interesuje system polerski presty mogê daÌ namiar na goœcia który tym handluje. Ca³y set (4 pasty,2 futra, g¹bka i adapter) kosztuje jakieœ 650, chyba ¿e teraz coœ siê zmieni³o.

Zacz¹³em ja teraz u¿ywaÌ do polerki ca³ych aut, gdzie nie matowa³em papierem. Chodzi o nadanie po³ysku reszcie elementów nie lakierowanych na rzyczenie klienta i wychodzi ³adnie. Na koniec mleczko acclaim. Na elementach matowanych pod polerkê próbowa³em jak g3 tylko ze mniej wody. ZagrzaÌ lakier, niedu¿o pasty, twarda g¹bka itd. Te¿ sie da ale jakos wolniej idzie

paszczurski
Wysłany: 2009-04-03, 10:06   
0
UP DOWN

Pewnie Âże siĂŞ da, tylko trzeba pokombinowaĂŚ. Futro po prostu duÂżo uÂłatwia ale jak znajdziesz sposĂłb na gÂąbkĂŞ to i gÂąbkÂą bĂŞdziesz wymiataÂł.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu