Szukaj FAQ Album

Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42
Autor Wiadomo¶æ
jacq
Wys³any: 2009-04-04, 09:46   Baza na bazê. Jaka najd³u¿sza przerwa pomiêdzy warstwami?
0
UP DOWN

Witam kolegów.
Mam ma³y problemik. Mianowicie przy malowaniu owiewki po pomalowaniu baz± zauwa¿y³em defekt do usuniêcia. Potrzebne ma³e szpachlowanko i miejscowy natrysk podk³adu. Nie chcia³bym ca³o¶ci robiæ podk³adem.
I tu rodzi siê pytanie czy nak³adaj±c kolejn± warstwê bazy po czasie 24 godzin nie spowoduje to s³abszej przyczepno¶ci i w konsekwencji ³uszczenia siê pow³oki. Czy mo¿e ca³o¶æ przelecieæ ¶cierk± do matowania i to wystarczy a nastêpnie nowa baza i clar.

Pozdrawiam

mebArth 
Wys³any: 2009-04-04, 13:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
Sk±d: Kraków
Szlifujesz ca³a baze 1500 albo 2000 na mokro to wtedy bedzie przyczepno¶æ. Wystrczy lizn±æ papierkiem. Mozna tez w³óknin± szar± na wodzie. 3M albo Mirka.... ultra fine.

pearlaga
Wys³any: 2009-04-04, 14:41   
0
UP DOWN

jak u mnie masz syfka ma³ego to matujesz lekko miedzy warstwami i jedziesz z nastepna warstwa

mebArth 
Wys³any: 2009-04-04, 14:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
Sk±d: Kraków
A i jeszcze jedno - nie dolewaj podk³adem tylko pyl. Przypylaj bo sie moze baza pogry¼æ. Pyl raz i susz, pyl 2gi raz i susz....a na 2gi dzien szlif 1000 podk³ad a reszte bazy 1500. Albo w ten sam dzien na przyspieszaczu do akryli. Do podk³adu tez sie nada.

jacq
Wys³any: 2009-04-04, 22:51   
0
UP DOWN

Nie mog³em czekaæ na wpisy, ale czytaj±c teraz potwierdzi³y siê moje dzia³ania. Mianowicie zrobi³em podk³ad na sucho kilka razy z wygrzaniem, potem matowanko na sucho 1200 aby zwiêkszyæ przyczepno¶æ. Na to bazê równie¿ na sucho (aby nie podnie¶æ wcze¶niej na³o¿onej) i oczywi¶cie clar iwysz³o cacy.

Pozdrawiam.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: