Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42 |
Autor |
Wiadomość |
 |
dooku
|
Wysłany: 2008-04-09, 20:48 CSV
|
0
|
|
|
|
co sadzicie o mieszalniach lakierow R-M
maja one na asortymencie produkty carsystem oraz Gold Car,papiery Sia
RM jako jeden z nielicznych ma do jednego numeru koloru przyporzadkowanych kilka gotowych prob natryskowych na fiszkach.
ja osobiscie jestem zadowolony z ich szpachli,podkladu akrylowego (Gold Car)
oraz przypadl mi do gustu clar diamondtop |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-04-09, 21:58
|
0
|
|
|
|
wiesz te kilka kolorĂłw do jednego natrysku to chyba jakas pomylka jakby to bylo ok. to inne firmy zrobilyby to samo.Przeciez nie ma dwoch takich samych kolorow na rĂłznych modelach z pewnymi wyjatkami peugeot-citroen i fiat ale to kilka kolorĂłw.Jak pod jednÂą fiszka np. kolor biaÂły jest taki sam do mercedesa, opla, fiata moze byc na jednym wskaÂźniku przecieÂż receptury sa napewno inne ,sam kiedyÂś pracowalem na R-Mie i nie byÂłem zadowolony |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-04-09, 22:34
|
0
|
|
|
|
r-m ma klasyfikacjĂŞ chromatycznÂą. kolory sÂą w grupach kolorystycznych i dlatego teÂż na jeden odcieĂą ,moÂże zaÂłapaĂŚ siĂŞ kilka modeli aut. ZENEK napisał/a: | sam kiedyÂś pracowalem na R-Mie | i nie wiesz o tym |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-04-10, 08:28
|
0
|
|
|
|
a czy ty umiesz czytac, chwalisz siĂŞ, Âże robisz sam kolory to porĂłwnaj sobie receptury FIAT 210 I OPEL 474 czy maja taki sam sklad kolorĂłw w recepturach - to po walca R-M ma jeden wskaÂźnik a czemu twoj DP nie ma tak cudownych wskaÂźnikĂłw jak RM do twojej wiedzy nie ma dwĂłch takich samych kolorĂłw wiĂŞc i wskaÂźniki do porĂłwnaĂą muszÂą byc inne. PPG teÂż ma klasyfikacjĂŞ chromatycznÂą ale na pojazdy specjalistyczne i ciĂŞÂżarowe |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-04-10, 08:44
|
0
|
|
|
|
ZENEK napisał/a: | a czy ty umiesz czytac | to ty popitoliÂłeÂś dooku napisał/a: | do jednego numeru koloru przyporzadkowanych kilka gotowych prob natryskowych | czyli kilka odcieni do jednego nru lakieru NORMA ,a ty napisaÂłeÂś ZENEK napisał/a: | wiesz te kilka kolorĂłw do jednego natrysku to chyba jakas pomylka jakby to bylo ok | ZENEK napisał/a: | a czemu twoj DP nie ma tak cudownych wskaÂźnikĂłw | nastĂŞpny mi pisze Âże DP jest MĂJ. on nie jest mĂłj,tylko nim pracuje ZENEK napisał/a: | tak cudownych wskaÂźnikĂłw jak RM | wcale nie sÂą cudowne ,tylko sÂą inaczej poukÂładane akurat pasuje mi ukÂład w DP |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-04-10, 14:06
|
0
|
|
|
|
baqo jednak nie umiesz czytaĂŚ bo model auta to nie Fiat, Peugeot czy Citroen to sÂą marki jakbyÂś czytaÂł ze zrozumieniem to ten bÂład byÂś od razu znalazÂł,po drugie piszĂŞ o porownaniu receptur dalej nic a Âże dp twoj niestety tak wynika z tego forum walczysz jak lwica o swoje male ale niestety tylko szukasz zaczepki |
|
|
|
 |
dooku
|
Wysłany: 2008-04-10, 16:54
|
0
|
|
|
|
chodzi o to ze jak wpisujesz do kompa np.opel 266 to wyskakuje ci odpowiednio np.4 proby naryskowe.roznia sie one bardzo nieznacznie i ulatwia to dopasowanie kolory np. gdy ktos juz cos malowal na tym aucie, nie koniecznosci dobarwiania
pracowalem na RM i powiem wam ze sila krycia i kolory spoko wchodz |
|
|
|
 |
ixell
|
Wysłany: 2008-04-12, 01:08
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
siwus2007
|
Wysłany: 2009-04-09, 13:07
|
0
|
|
|

|
Troszq odswieÂże...
Co sadzicie o lakierach R-M ??? (akryl) |
|
|
|
 |
No-limit
|
Wysłany: 2009-04-09, 15:14
|
0
|
|
|

|
siwus2007 napisał/a: | Troszq odswieÂże...
Co sadzicie o lakierach R-M ??? (akryl) |
Po RM-e poprawieÂłem.MoÂże wina kolorysty?Co do jakoÂści nie wypowiadam siĂŞ robiĂŞ w DP. |
|
|
|
 |
michalLbn
|
Wysłany: 2009-04-09, 16:29
|
0
|
|
|
|
Rm Âładnie kryje ale kolor nie wchodzi. Na srebrne volvo jest chyba 5 odcieni tego samego koloru i zaden nie pasuje i kolorysta nie wie co ma zrobiĂŚ i trzeba auto poprawiaĂŚ i tyle. W deberze mi kolor lepiej wchodzi |
|
|
|
 |
ZIEMBA
|
Wysłany: 2009-04-09, 18:11
|
0
|
|
|
|
siwus2007 napisał/a: | Co sadzicie o lakierach R-M ??? (akryl) |
Nie wiem jak akryl ale baza wodna spoko, kryje na dwa razy. |
|
|
|
 |
marathon
|
Wysłany: 2009-05-06, 09:41
|
0
|
|
|
|
Ja biore lakiery z mieszalni RM bo mam blisko i na krycie i kolor nie narzekam. |
|
|
|