Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
omzigo
|
Wys³any: 2009-04-15, 22:04 co jest ?? baza ¼le siê uk³ada
|
0
|
|
|
omzigo
|
Witam koledzy mam pewien problem dosta³em bazê z mieszalni PALINAL czy co¶ takiego jak j± nak³adam lekko rozciêczon± z ropuszczalnikiem do baz Novol, robi mi siê taki ma³y baranek zamiast g³adzi, nie wiem o co chodzi pracuje na FLG 3, strasznie mnie to irytuje bo widaæ to go³ym okiem jak siê patrzy z bliska, nie wiem czy z ci¶nieniem co¶ nie tak, mam wszystkie filtry oraz stacje przygotowania powietrza, mo¿e co¶ poradzicie. Czekam na odpowiedzi... Pozdrawiam |
|
|
|
|
gola
|
Wys³any: 2009-04-15, 22:13
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 854
|
baranek pozostaje po wyschnieciu bazy,czy bezposrednio po nalozeniu a po wyschnieciu jest gladka?
Moze niewlasciwa lepkosc bazy,zbyt niskie cisnienie na pistolecie...
Dlaczego uzywasz rozcienczalnika z innej firmy niz lakier bazowy? |
|
|
|
|
omzigo
|
Wys³any: 2009-04-15, 22:33
|
0
|
|
|
omzigo
|
kurde taki dosta³em nie wiem o co chodzi zaraz po pry¶niêciu wygl±da to tak jakby nie chcia³a siê rozlewaæ nie wiem czy dodaæ wiêcej rozcieñczalnika, ju¿ sam nie wiem co robiæ a tym bardziej lakieruje merca 200... |
|
|
|
|
michalLbn
|
Wys³any: 2009-04-16, 08:49
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 184
|
Ka¿dy producent baz konwencjonalnych okre¶la stosunek ilo¶ci bazy do rozcieñczalnika. np. 2:1, 1:1 Ile zalecaja u ciebie? Jak nie chcesz mieszaæ na oko to musisz to wiedzieæ. |
|
|
|
|
ZIEMBA
|
Wys³any: 2009-04-16, 14:20
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 380
|
Ale w r-mie te¿ tak jest, po na³o¿eniu jest taka strukturka i dopiero jak wyschnie robi siê g³adka. Poczej mo¿e jak wyschnie i wtedy zobaczysz. |
|
|
|
|
omzigo
|
Wys³any: 2009-04-16, 21:49
|
0
|
|
|
omzigo
|
no w³a¶nie dzi¶ go skoñczy³em i powiem ¿e nie¼le wysz³o jednak kijowo siê k³adzie te cudo ... da³em rozciêczalnik po swojemu i szroni³em 2 razy ale wysz³o git nied³ugo zdj±czka... |
|
|
|