Przesuniêty przez: DrCruel 2009-04-25, 04:11 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
CSV
|
Wys³any: 2009-04-09, 22:48
|
0
|
|
|
csv
|
FLG, jest to stary model, aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!
bez porównania lepszy - bierzcie Devilbissa, ludzie proszê wykonajcie próbê porównawcz±, a nie piszcie g³upot - lito¶ci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
stek
|
Wys³any: 2009-04-12, 21:06
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 235 Sk±d: ok kraków
|
CSV napisa³/a: | FLG, jest to stary model, aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!
bez porównania lepszy - bierzcie Devilbissa, ludzie proszê wykonajcie próbê porównawcz±, a nie piszcie g³upot - lito¶ci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Go¶ciu, wyskoczy³e¶ jak filip z konopi z tym postem. Robi³e¶ cokolwiek air guns±? ja robi³em i powiem bo go mam jest extra, jak za te pieni±dze. Devilbissa chwalisz bo inni chwal±? Miej jakie¶ obiektywne swoje zdanie. Z ca³ym szacunkiem zrób a pó¼niej oceniaj. |
|
|
|
|
domagalka
|
Wys³any: 2009-04-14, 13:02
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 223 Sk±d: Beszowa
|
Do³±czê sie bo te¿ tak my¶le bo mam Air Gunse i ostatnio lakierowa³em u kumpla Devilbissem i nie ma co porównywaæ, Air gunsa du¿o lepszy. |
|
|
|
|
Magic75
|
Wys³any: 2009-04-17, 21:38
|
0
|
|
|
|
Przy okazji tego tematu witam wszystkich bo w³a¶nie siê zarejestrowa³em. Czytaj±c opinie zdecydowa³em siê na pocz±tek Air Gunsa AZ3 HTE2 Iwata i ju¿ idzie do mnie kurierem. Z Waszych wypowiedzi zam ogólne zalecenia ale chcia³em zapytaæ o u¿ytkowników tego konkretnie pistoletu, czy baz± wodn± (LESONAL, DP) ci¶nienie na wci¶niêtym cynglu to tak¿e najlepiej 2 bary, a dla klaru 2,5 przy dyszy 1,3? Oraz jak najlepsza odleg³o¶æ tego pistoletu od malowanej powierzchni dla optymalnej efektywno¶æ przenoszenia, ¿eby materia³ nie szed³ w powietrze (nie dotyczy cieniowania).
Pozdrawiam |
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2009-04-18, 14:15
|
0
|
|
|
Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
Magic75 napisa³/a: | Przy okazji tego tematu witam wszystkich bo w³a¶nie siê zarejestrowa³em. Czytaj±c opinie zdecydowa³em siê na pocz±tek Air Gunsa AZ3 HTE2 Iwata i ju¿ idzie do mnie kurierem. Z Waszych wypowiedzi zam ogólne zalecenia ale chcia³em zapytaæ o u¿ytkowników tego konkretnie pistoletu, czy baz± wodn± (LESONAL, DP) ci¶nienie na wci¶niêtym cynglu to tak¿e najlepiej 2 bary, a dla klaru 2,5 przy dyszy 1,3? Oraz jak najlepsza odleg³o¶æ tego pistoletu od malowanej powierzchni dla optymalnej efektywno¶æ przenoszenia, ¿eby materia³ nie szed³ w powietrze (nie dotyczy cieniowania).
Pozdrawiam |
Zasadniczo sam sobie odpowiedzia³e¶.Odleg³o¶æ pistoletu od elementu 15-25 cm. przy cieniwaniu. |
|
|
|
|
Magic75
|
Wys³any: 2009-04-18, 21:45
|
0
|
|
|
|
Dziêkujê za odpowied¼ ale chodzi³o mi nie o cieniowanie, bo to kwestia wyczucia pistoletu, tylko konkretnie przy ostatniej warstwie bazy czy klaru ¿eby nie pyliæ niepotrzebnie i dobrze rozlaæ ale bez zacieków. Z tego co doczyta³em to zalecana odleg³o¶æ dla LVLP 20-25 cm, Trans-Tech 18-23 cm, hvlp 10-15 cm a dla HTE? 20-30 cm? Szeroki przedzia³ i info z ma³o rzetelnego ¼ród³a. Je¶li kto¶ maluje tym pistoletem to proszê o weryfikacjê teoretyczn± i wynikaj±c± z do¶wiadczenia.
Pozdrawiam |
|
|
GMC
|
Wys³any: 2009-12-14, 23:22
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 382
|
siwus2007 napisa³/a: |
sprawdzi³em u producenta i okazuje siê ¿e w sprzeda¿y s± 2 modele
AZ3 HTE2 (Z£OTY REG.)
AZ3 HTE2 AV (¦RUBA)
|
Mo¿e to kto¶ potwierdziæ bo przejrza³em stronê i nie natkn±³em siê na tak± informacjê ale mo¿e przeoczy³em.
I mam jeszcze pytanie do posiadaczy. Jak sobie radzi HTE 2 z klarami? |
|
|
|
|
stek
|
Wys³any: 2009-12-15, 20:12
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 235 Sk±d: ok kraków
|
GMC napisa³/a: | siwus2007 napisa³/a: |
sprawdzi³em u producenta i okazuje siê ¿e w sprzeda¿y s± 2 modele
AZ3 HTE2 (Z£OTY REG.)
AZ3 HTE2 AV (¦RUBA)
|
Mo¿e to kto¶ potwierdziæ bo przejrza³em stronê i nie natkn±³em siê na tak± informacjê ale mo¿e przeoczy³em.
I mam jeszcze pytanie do posiadaczy. Jak sobie radzi HTE 2 z klarami? |
Jak a te pieniadze to radzi sobie super, wiatru trochê do³ozyæ trzeba, ja przy lakierze daje ok 3 ,Pozdrawiam. |
|
|
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2009-12-18, 12:39
|
0
|
|
|