Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
dooku 
Wysłany: 2009-04-23, 20:59   
0
UP DOWN

mebart wyszlo wszystko LUX.
ale wybacz dla mnie braklo tutaj morki:/
jak na Roerlo zwieksze cisnienie to tez na 1.5 warstwy mam lustro ale wtedy nie ma morki.
znow z drugiej strony nie mam komory wiec jak mi smietki i odkurz wpadnie to i tak 2000/2500 musze ciac wiec i tak morke scinam :sciana: paradoks:P

kalbi 
Wysłany: 2009-04-23, 22:44   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
Nie zdejmowa³em klamki bo ja nie umiem Ale ³¹dnie wylane co nie? prawda golas?nie tylkko Ty potrafisz zlac.
he he jak dziecko :D no fakt Âładnie wylane ale czy fabryczne sÂąsiednie elementy teÂż sÂą tak wylane bo wÂątpiĂŞ?

gola 
Wysłany: 2009-04-23, 22:49   
0
UP DOWN

@Meb,wszystko lakierujesz na szybkim utwardzaczu?

mebArth 
Wysłany: 2009-04-24, 16:48   
0
UP DOWN

gola napisał/a:

Tak bo nie mam zbyt gorÂąco na kabinie smiechu.
W czym problem? Ulewa sie Âładnie....nie za szybko wÂłasnie niby ze ma byc szybki harter.

A co do panĂłw co gadaja o strukturce/morce Ja pokazaÂłem jak mozna wylac bez polerki na szkÂło. strukturke tez zrobie bo zmniejsze cisnienie i zrobie gestrzy klar. Da sie na szkÂło.... da sie. Cmok ;)

mebArth 
Wysłany: 2009-04-24, 17:00   
0
UP DOWN

gola napisał/a:

Jkabym miaÂł kabine smiechu zprawdziwego zdarzenia to bym harterami i temperaturÂą regulowaÂł rozlewnosc i morkĂŞ. Niestety mam pisde a nie kabiine i musze robiĂŚ tak, zeby byÂło dobrze. Czyli kombinowaĂŚ. Jakbym miaÂł kabine na 70stopni to nie potrzebuje szybkiego hartera, prawda? Godzina grzania, godzina stygniecia, polerka i wyjazd. No niestety u mnie tak siĂŞ nie da.

mebArth 
Wysłany: 2009-04-24, 17:04   
0
UP DOWN

Edit + delete

mebArth 
Wysłany: 2009-04-24, 17:13   
0
UP DOWN

dooku napisał/a:
mebart wyszlo wszystko LUX.
ale wybacz dla mnie braklo tutaj morki:/
jak na Roerlo zwieksze cisnienie to tez na 1.5 warstwy mam lustro ale wtedy nie ma morki.
znow z drugiej strony nie mam komory wiec jak mi smietki i odkurz wpadnie to i tak 2000/2500 musze ciac wiec i tak morke scinam :sciana: paradoks:P

WIecie co?
Toforum jest podĂłpcone.
Jak zrobie morke..to jest pÂłacz na 20 postĂłw ze jest baran/mora/kasza i bla bla bla
Jak zrobie lustro to jest pÂłacz ze jest szkÂło.

Zastanówcie sie krwa czego chcecie? To czy jest baran czy szk³o to JA O TYM DECYDUJÊ.

Niepozdrawiam bo szukacie (...) do (...) no.

mebArth 
Wysłany: 2009-04-24, 17:21   
0
UP DOWN

Jescze jedno gdzie powyzej widzieta lustro? To jest Panowie strukturka fabriczna. Bez polerki. TakÂże przed plumkaniem do moich prac prosze sie zastanowiĂŚ 2x

ZIEMBA
Wysłany: 2009-04-24, 18:07   
0
UP DOWN

gola napisał/a:
mebArth napisał/a:
ZIEMBA napisał/a:
Cytat:
Powiem Ci Piotrek Âże jednak nie jest to taki cudowny lakier jak myÂślaÂłem. KÂładzie siĂŞ go zajebiscie ale po 3 dniach jest jeszcze miĂŞkki. To znaczy jest wyschniĂŞty ale nie tak jak powinien, paznokiec w niego wchodzi. Nie wiem czy ja cuÂś zle zrobiÂłem czy ten lakier tak ma. We wtorek bĂŞde znowu nim malowaÂł to zobacze po jakim czasie tak dobrze stwardnieje.

Jednak to jest normalne, dzisiaj przyglÂądaÂłem sie 3750, malowane byÂło w sobote i teÂż nie byÂł taki jak myÂślaÂłem Âże bĂŞdzie. Piotrek, ja ten cp2009 polecam.

Co byÂło nie tak? Sam cos spieprzyÂłeÂś. 3750 sie wylewa na zero gosciu...

naucz sie wreszcie czytac i rozumiec posty gosciu.
@ZIEMBA pisal o twardosci lakieru DP 3750 po kilku dniach

WÂłasnie Meb, czytaj dokÂładniej :D SprawdzajÂąc moimi super paznokciami 3750 po 3 dniach nie byÂł jeszcze taki twardy jak na reszcie auta. O to mi chodziÂło.

No-limit
Wysłany: 2009-04-24, 19:49   
0
UP DOWN

Pogadajcie z Kolegamii z airbrusha.MoÂże dorobiÂą" Mebowi" kÂły wampira ociekajÂące krwiÂą ;)

kalbi 
Wysłany: 2009-04-24, 23:57   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:

Zastanówcie sie krwa czego chcecie? To czy jest baran czy szk³o to JA O TYM DECYDUJÊ.

Niepozdrawiam bo szukacie (...) do (...) no.
ja pisaÂłem z przekÂąsemP sam lubisz siĂŞ czepiaĂŚ o i ja siĂŞ poczepiam he he. Ale bez czepiania siĂŞ struktury to mĂłwie, Âże wyszÂło Âładnie oby tak dalej

mebArth 
Wysłany: 2009-04-25, 15:54   
0
UP DOWN

Cytat:
WÂłasnie Meb, czytaj dokÂładniej SprawdzajÂąc moimi super paznokciami 3750 po 3 dniach nie byÂł jeszcze taki twardy jak na reszcie auta. O to mi chodziÂło.

Ciekawe....ciekawe...moja super polerka i pasta mówi ze jest twardy 3750 po 1 dniu. I moja super szmatka. I super gabka i super szampon. Pewnie lejesz SUPER utwardzacz i masz SUPER ciep³o to SUPER plumkasz. :help: Skoncz.... A jesli masz watpliwosci, to poprosze WZÓR IDEA£U na super twardosc. Melduj.

gola 
Wysłany: 2009-04-25, 19:32   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
Ciekawe....ciekawe...moja super polerka i pasta mówi ze jest twardy 3750 po 1 dniu. I moja super szmatka. I super gabka i super szampon. Pewnie lejesz SUPER utwardzacz i masz SUPER ciep³o to SUPER plumkasz. :help: Skoncz.... A jesli masz watpliwosci, to poprosze WZÓR IDEA£U na super twardosc. Melduj.

to ze ty polerujesz nastepnego dnia nie oznacza idealnie doschnietego lakieru.
Sprobuj wbic paznokiec np w maske ktora lakierowales dzien wczesniej.Napewno zostanie slad,zebys mial cudowny lakier bezbarwny,wiec nie pitol ze jest idealnie twardy bo to bzdura jakich malo.
NIE MA :!: :!: :!: bezbarwnego,ktory jest w 100% suchy na drugi dzien po lakierowaniu bez suszenia w wysokiej temperaturze.
Owszem wypolerowac sie da ale nie mozesz powiedziec ze w pelni doschniety.

Grzesiek11 
Wysłany: 2009-04-25, 20:08   
0
UP DOWN

Nie ma takiej mozliwosci :nie:

Piotr112
Wysłany: 2009-04-25, 22:32   
0
UP DOWN

przepraszam jeœli namiesza³em ale nie chodzi³o mi o tak¹ miêkkoœÌ ¿e mo¿na wbiÌ paznokieÌ chodzi³o mi o to ¿e na wypolerowanym lakierze jak mocno nacisnê opuszkiem palca i poci¹gnê nim to zostaj¹ smugi kiedyœ nie wiem czy któryœ z was pamiêta jakieœ 15 lat temu robi³em diamontopem RM , sikkensem i to siê nie dzia³o lakiery by³y twardsze i nikt mi nie powie ¿e tak nie jest a czy robi³ ktoœ z was BSR SIKKENSA to by³ strasznie twardy lakier zalecany na nissany (bo one swego czasu mia³y twardszy lakier ni¿ inni producenci

mebArth 
Wysłany: 2009-04-26, 10:41   
0
UP DOWN

Skoro nie ma takiej mozliwosci to po co w ogĂłle istnieje lakiernictwo? Czyli wg waszych teorii kazdy klar jest do dupy bo nie jest twardy jak fabryka.

Grzesiek11 
Wysłany: 2009-04-26, 11:05   
0
UP DOWN

Meb chodziÂło mi o to ze nie jest doschniety na drugi dzien ale polerowac sie da

Piotr112
Wysłany: 2009-04-26, 12:21   
0
UP DOWN

MEBART nie wiem dlaczego ty jesteœ taki dra¿liwy , próbuje znale¿Ì odpowied¿ na moje pytanie o twardoœÌ bezbarwnego dp3750 wygrzewa³em promiennikiem i na pewno by³ ju¿ wyschniêty lecz po polerowaniu nie jest twarty kolega który robi na IXELU próbowa³ nim robiÌ w kabinie i te¿ stwierdzi³ ze jest miêkkszy od ixela . ja zamówi³em sobie lakier z MIPY nie pamiêtam symbolu . ma byÌ ska³a jak spróbuje to siê podzielê wra¿eniami . UWA¯AM ¿e powinniœmy dzieliÌ siê wra¿eniami i doœwiadczeniami pope³nialibyœmy mniej b³êdów i by³o by to mniej kosztowne dla nas ,chyba ¿e ktoœ wie wszystko ?

mebArth 
Wysłany: 2009-04-26, 14:16   
0
UP DOWN

Piotr, bo po grzaniu promiennikim musi farba ostygn¹Ì. Nie przyspieszysz czegoœ, co jest inaczej na opakowaniu napisane. Poczytaj opakowanie a potem plumkaj. Na zdrowy rozum... jak cos moze byc twarde po 1H suszenia? Jak bywa ze w 20 stopniach 2 dni jest mokre. Jesli wylejesz na zero...na szk³o czy jak tam chcesz w 20 stopniach, wygrzejesz promiennikiem lub w komorze to mozesz takie wydac i za 2 dni gosc moze myÌ auto na myjce BP.

ZIEMBA
Wysłany: 2009-04-26, 17:32   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
Cytat:
WÂłasnie Meb, czytaj dokÂładniej SprawdzajÂąc moimi super paznokciami 3750 po 3 dniach nie byÂł jeszcze taki twardy jak na reszcie auta. O to mi chodziÂło.

Mebarth, nie obraz siĂŞ ale jazysz jak stary diesel. Czasami rozumiem Gole Âże tak siĂŞ Ciebie czepia. Strasznie jestes nerwowy, dobrze Âże ja jestem oazÂą ciszy i spokoju :D NapisaÂłem przeciez wyraznie, Âże lakier po 2 dniach od malowania (oczywiÂście nie mĂłwie tu o suszeniu w kabinie bo takiej nie posiadam) nie jest taki twardy ja stary lakier. A Ty mi piszesz Âże po co w takim razie my istniejem jak nie malujemy jak fabryka. Nie ma chyba takiego lakieru ktĂłry na drugi dzien bĂŞdzie idealnie twardy. Pewnie Âże siĂŞ go spoleruje ale paznokcia w niego wbije. Zeby byÂł twardy jak stary lakier to musi pare dni poschnÂąc. Ma ta Twoja zona z TobÂą nerwusie :rotfl:

mebArth 
Wysłany: 2009-04-27, 18:31   
0
UP DOWN

To KIEDY MA BYC TWARDY? ZA ROK? kuwra lakier wysokiej jakosci!

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu