Autor |
Wiadomość |
 |
ROBA
|
Wysłany: 2009-04-30, 20:03 Zgrzewanie - sciÂąganie blachy
|
0
|
|
|
|
kupiÂłem samochĂłd po lekki m dachowaniu jak dla mnie nie wyglÂądaÂło do strasznie zaÂłamany lekko sÂłupek kierowcy. SÂłupek wyciÂągnoÂłem rozpierakami dach naklepaÂłem i pokitowaÂłem 4 cienkie warstwy , pomalowaÂłem wszystko byÂło rĂłwniutkie do czasu gdy wyjechaÂłem na sÂłoĂące poprostu porobiÂły sie fale dunaju na dodatek kit zaczoÂł pekaĂŚ sÂłyszaÂłem coÂś o zgrzewaniu (sciÂąganiu blachy) miesca ktĂłre byÂło klepane wie ktoÂś moze jak to sie robi na czym to polega? |
|
|
|
 |
pitterek
|
Wysłany: 2009-05-02, 16:29
|
0
|
|
|

|
Po uderzeniu w miejscu zagniotek blacha siĂŞ roÂściÂąga. Po prostowaniu sporych powierzchni jest potem nadmiar tej blachy, dlatego czasem pÂłaty skaczÂą w gĂłre i w dĂłl pod bardzo maÂłym naciskiem. Zgrzewanie blachy, myslĂŞ Âże chodzi tu o tzw potocznie baĂąkowanie. Polega to na podgrzewaniu gazami punktowo blachy bo momentu gdy w miejscy grzania zrobi siĂŞ mozna powiedzieĂŚ taki lej do wewnÂątrz elementu. tam jest Âściagany nadmiar blachy.Potem trzeba to doÂśc gwaÂłtownie ochÂłodziĂŚ najlepiej mokrÂą gÂąbkÂą.
A Âże porobiÂły Ci siĂŞ fale dunaju to chyba nikogo na forum juÂż nie dziwi;P To normalka przy ekstremalnym tynkowaniu dachu |
_________________ Pit
 |
|
|
|
 |
ROBA
|
Wysłany: 2009-05-02, 16:48
|
0
|
|
|
|
najproÂściej , najszybciej i bez kitu bedzie jak rozwiertam zgrzewy i wymienie caÂły pÂłat gĂłrny dachu |
|
|
|
 |
bartek
|
Wysłany: 2009-05-03, 09:45
|
0
|
|
|

|
jakiego kitu uzyles ze popekal po tak krotkim czasie ? |
|
|
|
 |
ROBA
|
Wysłany: 2009-05-03, 10:09
|
0
|
|
|
|
kit byl ten z domieszkÂą aluminium mozna powiedzieĂŚ ze peknoÂł po pierwszym kontakcie ze sÂłoĂącem robiÂłem tez maske i bÂłotniki tym ale tam trzymie bez zarzutu,sÂądze ze to bedzie przez to ze nie zgrzaÂłem tego dachu i na sÂłoĂącu zaczeÂło wszystko pracowaĂŚ nakodatek jeszcze jest w czarnym kolorze |
|
|
|