Autor |
Wiadomość |
 |
Travolta
|
Wysłany: 2009-05-14, 21:56 Sprawne oko lakiernika ;)
|
0
|
|
|

|
Witam mam maÂłe pytanko moÂże jest na forum ktoÂś kto moÂże mi powiedzieĂŚ na co zwraca sie uwage przy zakupie samochodu Jak sprawdziĂŚ czy samochĂłd byÂł malowany, szpachlowany, polerowany klepany etc.
ZainteresowaÂłem siĂŞ tym poniewaÂż znajomy powiedziaÂł mi ze moja bunia (bmw e36) musiaÂła byc stukniĂŞta w tyÂł i przĂłd
Z tyÂłu poniewaÂż jak jest szparka miedzy drzwiami a bÂłotnikiem to ona nie biegnie caÂły czas rĂłwno tylko tak rozchodzi sie i schodzi
Natomiast z przodu poniewaÂż przedni zderzak z jednej strony wystaje trochĂŞ bardziej niz z drugiej
PomoÂżecie?? |
|
|
|
 |
omzigo
|
Wysłany: 2009-05-15, 01:45
|
0
|
|
|
omzigo
|
a co siĂŞ martwisz jak jeÂździ to jeÂździ.,... aby 4 ÂśladĂłw nie zostawiaÂła........ |
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2009-05-15, 09:39
|
0
|
|
|

|
Na internecie jest multum poradnikĂłw jak kupiĂŚ samochĂłd, a jeÂżeli szukasz konkretnej marki to polecam fora uÂżytkownikĂłw... czĂŞsto sÂą tam tematy poÂświĂŞcone najczĂŞstrzym bolÂączkom danego modelu oraz porady na co zwracaĂŚ najwiĂŞkszÂą uwagĂŞ podczas zakupu...
a co do napraw blacharsko lakierniczych to jeÂżeli nie masz wÂśrĂłd znajomych lakiernika to jedynym wyjÂściem jest miernik gruboÂści lakieru, myÂślĂŞ Âże nawet te najtaĂąsze powinny wykryĂŚ warstwy szpachli... jeÂżeli chodzi o samochody z rocznikĂłw produkcji e36 to lepiej polegaĂŚ na lakierniku, poniewaÂż lepiej skoncentrowaĂŚ siĂŞ na samochodzie dobrze naprawionym niÂż bezwypadkowym ( bo takie wymarÂły ) |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-05-15, 13:08
|
0
|
|
|
|
Sprawdzasz szparki zapa³kami.... czy wszystkie równe. Stajesz w bok i patrzysz na strukture lakieru czy wszedzi taka sama. Zw³aszcza na dó³. pod listwami. Patrzysz paluchem na ranty elementów czy nie sa szorstkie. Na wnêki drzwi zdejmujesz uszczelke i patrzysz na rant gdzie uszczelka siedzi czy nie ma 2 kolorów. Zak³adasz bryle i ogl¹dasz lakier czy nie ma wtraceù (smieci) na lakierze. Patrzysz na œrubki b³otników pod mask¹...czy œa poobdzierane lub nie ma œladów przesuniêcia. Patrzysz na markê lamp. Patrzysz na œrodki drzwi na ³¹czenia poszycia na mase czy jest taka sama wszedzie. Eh... nie che mi sie wiecej pisac wex kolege lakiernika i sprawdŸcie auto.
pzdr |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
Travolta
|
Wysłany: 2009-05-16, 19:01
|
0
|
|
|

|
O dziĂŞki dziĂŞki
OgĂłlnie "bawarka" lata jak zÂła i normalnie bym siĂŞ tym nie przejmowaÂł bo to drobnostka i w niczym nie przeszkadza ale BMW to moje oczko w gÂłowie i mnie trochĂŞ drĂŞczy ze ktoÂś to zauwaÂżyÂł |
_________________ to nie prawda ze obama nie lubi hopcoli |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-05-17, 14:14
|
0
|
|
|
|
A skad jestes? Travolta a jescze jedno...weÂź metra i zmierz przekÂątne na kopuÂłach McPersonĂłw po krzyÂżu. I odlegÂłosci osiek lewa-prawa. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
Travolta
|
Wysłany: 2009-05-17, 23:47
|
0
|