Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Grabarz
Wysłany: 2009-05-18, 18:18   Createx Transparent Kit
0
UP DOWN

Witam

Panowie powiedzcie dlaczego w zestawie transparentym Createxa jest czarny i biaÂły opaque czyli normalny?

A druga sprawa gdzieÂś czytaÂłem, Âże do tych farbek nic siĂŞ nie leje tylko w maszynu i do przodu... a w zetawie zwykÂłym jest coÂś co siĂŞ nazywa Reducer czy jakoÂś tak a w transparentnym go nie ma. To jak rozcienczaĂŚ czy nie ?

W temacie farb wodnych jestem totalnie zielony bo jakoÂś do dnia dzisiejszego byÂłem zwolennikiem konwencji :)

Pozdrawiam

acidhouse
Wysłany: 2009-05-18, 20:38   
0
UP DOWN
Kustom Kulture

Mo¿e dlatego ¿eby by³o lepiej mieszaÌ je z innymi transparentami jako kolory "bazowe" (nie mówie tu o konwencji, tylko termin bazowy odnosci sie jako podstawowy) - ja u¿ywam AutoAirów - to lepszy wypust Createxa i jestem w miare zadowolony z tych farb radz¹ sobie - u¿ywam do nich reduktora œredniego zeby nie robiÌ sobie syfu na igle, no có¿ czy tak do kubeczka i do przodu nie wiem zale¿y - bieli, czernni, granatu, ¿ó³cienia nie zaryzykowa³bym bez reduktora bo zapchanko gwarantowane w pierwszej minucie pracy - u¿ywam dyszy 0,4 (infinity) i idzie, do 0,15 u¿ywam PRO COLORS

Grabarz
Wysłany: 2009-05-18, 21:03   
0
UP DOWN

Dobra juÂż coÂś Âłapie. Teraz mi napisz jak to rozcieĂączaĂŚ ? 1:2 ? bardziej ? ...mniej ? Czy reduktor z innego systemu wodnego podoÂła czy narobi baÂłaganu ?

A teraz pytanie z innej beczki kto na powaÂżnie handluje Auto Air'em i Pro Color'em bo przymierzaÂłem siĂŞ do tych dwĂłch marek ale jak chcesz od Âłapy coÂś kupiĂŚ to nie ma. W zasadzie chodzi mi o komplety na dzieĂą dzisiejszy bazowych, candy i transparentĂłw. MoÂżesz napisaĂŚ na priva jak nie chcesz siaĂŚ reklamy albo wal w temacie.

LoboLoco 
Wysłany: 2009-05-19, 07:45   
0
UP DOWN

http://aerografy.com/ tutaj jest kilka propozycji z AA, z Pro Color problemy sÂą wiĂŞc nie wiem czy koleÂś wogĂłle bĂŞdzie je sprowadzaÂł...
A co do obecnoÂści Bieli i czerni w zestawie transparent to jest taki myk Âże dodajÂąc do transparenta odrobinke bieli odcinasz go, czyli przestaje byĂŚ transparentny i staje siĂŞ opaque... pozatym dzieki bieli i czerni taki zestaw pozwala otrzymaĂŚ peÂłnÂą gamĂŞ kolorĂłw. A co do reducera to ja uÂżywam wody destylowanej w miarĂŞ potrzeby kilka kropel ( plus gliceryna jako retarder do tej wody w proporcji np. 5:1 )

Grabarz
Wysłany: 2009-05-19, 10:10   
0
UP DOWN

No i juÂż prawie wszystko wiem :)

A tak swoj¹ drog¹ to zazdroszcze ludziom z cywilizowanego œwiata którzy maj¹ takie fajne sklepy dla fanatyków ró¿nej maœci hobby gdzie robisz klik klik i masz w domu co potrzeba. U nas to jeszcze raczkowanie - gdzieœ ktoœ coœ maca ale nie do koùca. A w zasadzie wydawa³o by siê, ¿e to dziedzina ju¿ doœÌ popularna i móg³by siê ktoœ tym zaj¹Ì na powa¿nie.

LoboLoco 
Wysłany: 2009-05-19, 10:22   
0
UP DOWN

Z polszy przecie¿ te¿ mo¿na klikn¹Ì i czekaÌ na dostawe.... ale... wci¹¿ jest to zbyt ma³y rynek by w przedstawiciele HoKa i innych zawitali do Polski... pewnie jeszcze pare lat trzeba bedzie poczekaÌ na w pe³ni wyposa¿one sklepy dla custom painterów... na razie róbmy to co wychodzi nam najlepiej... partyzantkê... (koniec cytatu) ;)

Tadeusz 
Wysłany: 2009-05-20, 17:05   
0
UP DOWN

powiem tyle, ¿e zamawia³em wiêksz¹ iloœÌ st¹d , do wyboru do koloru, chyba nawet taniej ni¿ w Polsce :) Przysz³o po 5 dniach, do ceny dolicz c³o, które raczej Ciê nie ominie a wynosi chyba 5-6 %

Grabarz
Wysłany: 2009-05-20, 20:19   
0
UP DOWN

No ceny majÂą dobre jak na moje IMHO.

A powiedz mi - nadal zdaÂża Ci siĂŞ tam zaopatrywaĂŚ ? Bo kurcze tak myÂślĂŞ, Âże moÂżna by sie jakoÂś zgadaĂŚ i w jednych paczkach to puszczaĂŚ... co Ty na to ?

Tadeusz 
Wysłany: 2009-05-27, 18:27   
0
UP DOWN

cena przesyÂłki roÂśnie wraz zamĂłwieniem, wiĂŞc nie ma to wiĂŞkszego sensu. ZrĂłb sobie "symulacjĂŞ"

cube 
Wysłany: 2009-06-19, 16:13   
0
UP DOWN

polecam zamawiac z www.airbrush4you.de
jest chiba wszystko co byc moze
ceny w miare ok
jak macie konto na PAYPAL to w 3 dni macie w domu
przesylka 16,5 Euro wiec warto zamowic od razu wiecej rzeczy

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Forum Airbrush

Odpowiedz do tematu