Autor |
Wiadomo¶æ |
|
reeq
|
Wys³any: 2009-06-02, 23:47 Mini pracownia w piwnicy.
|
0
|
|
|
|
Mój pierwszy temat...
Po wymianie ogrzewania mieszkania na gazowe zwolni³a mi siê piwnica w której trzymany by³ wêgiel i drewno, co da³o mi mo¿liwo¶æ spe³nienia marzenia - w³asnej pracowni aerografu. Piwnica posiada okienko - tote¿ mam wietrzenie. Po jej oczyszczeniu i wymalowaniu chcia³bym tam stworzyæ pracowniê, w której malowa³bym aerografem oraz nak³ada³ podk³ady na ma³e przedmioty typu kask, bak, ewentualnie maska samochodu. Lakierowanie koñcowe mam zamiar powierzyæ zawodowym lakiernikom. W zwi±zku z tym mam kilka pytañ :
1. Jak± minimaln± temperaturê musia³bym utrzymaæ zim±, aby móc k³a¶æ podk³ady na metal i tworzywa sztuczne?
2. Podobne pytanie je¿eli chodzi o aerograf - malowanie na podk³adach, obrazy, itp ...
3. Czy takie wietrzenie (okienkowo - przeci±gowe) oraz u¿ywanie maski wystarcz± do bezpiecznej pracy i dobrej wentylacji. |
|
|
|
|
gola
|
Wys³any: 2009-06-02, 23:58
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 854
|
ad1. w granicach 15 stopni to minimum
ad2.Zapytaj w dziale aerografu
ad3.Nie wystarcza,zamontuj sobie przynajmniej jakis wyciag w tym oknie. |
|
|
|
|
reeq
|
Wys³any: 2009-06-03, 00:15
|
0
|
|
|
|
Dziêki za odpowied¼ |
|
|
|
|
LoboLoco
|
Wys³any: 2009-06-03, 06:38
|
0
|
|
|
Pomóg³: 13 razy Posty: 657 Sk±d: Silesia
|
Co do bezpiecznej pracy... to jest ostatnio modny temat, wiêc mo¿esz poczytaæ ostatnie posty PROJEKTERa w dzia³ach warsztat i firma... co do warunków do aerografu... je¿eli bêdziesz malowa³ bazami i lakierami "samochodowymi" to obowi±zuj± ciê te same zasady co lakierników... |
_________________ >>> Airbrush'Lab <<< |
|
|
|