Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Ryba 
Wysłany: 2009-02-08, 09:06   MĂłj Civic
0
UP DOWN

Studia dzienne, codzienna szko³a bardzo mnie denerwuje i wykaùcza psychicznie :help: Kupi³em wiêc coœ czym zajmujê siê w weekendy i roznego rodzaju przerwy od tego dziadostwa; jedni je¿d¿¹ na ryby inni graj¹ w pi³kê, a ja robie to auto ! :D
Tak wyglÂądaÂło po kupnie:

Tak z zewnĂŞtrz, teraz czas na wady :D

Tyle na dziÂś; to stan na lipiec 2007
PS. Wiem, Âże nie opÂłaca siĂŞ czegoÂś takiego robiĂŚ, ale je nie traktuje tej roboty w kategori opÂłacalnoÂści, tylko tak jak napisaÂłem wyÂżej !

mebArth 
Wysłany: 2009-02-08, 09:13   
0
UP DOWN

ooo staruszek :) No to bedziesz miaÂł zabawy. ÂŻyczĂŞ powodzenia na progach (podÂłoga pewnie tez) ale chyba sa reperaturki na zamiennikach. do Civica okrÂągÂłego sÂą. Czekamy na relacje.

Ryba 
Wysłany: 2009-02-08, 10:11   
0
UP DOWN

WidzĂŞ zainteresowanie wiĂŞc napiszĂŞ dalej:
W tak zwanym "miĂŞdzyczasie" dokupiÂłem:
- maskĂŞ pod kolor
- Felgi alu
- sprĂŞÂżyny -60
OdÂświeÂżyÂłem lakier pastÂą automax i wyglÂądaÂło to tak:

Felgi przeszÂły renowacjĂŞ:
- naprawione ubytki w rantach + 1 wyprostowana
- polerka rantĂłw, Âśrodek na czarno(malowaÂłem sam)

I ca³oœÌ latem 2008:

mebArth 
Wysłany: 2009-02-08, 17:28   
0
UP DOWN

ale to juz po robocie jezdzi czy przed? Felgi znajome, widywaÂłem takie na hondzie juÂż.

adam12
Wysłany: 2009-02-08, 21:18   
0
UP DOWN

no widze kawa³ roboty z ni¹ mia³eœ. te progi to naprawde wyzwanie by³o. ja w³aœnie swojego civica postawi³em (vgen chatchback) reperaturki ju¿ zmienione teraz klepie to co trzeba i rozbieram ca³¹ bo zmieniam kolorek (nielubie akrylu). troche wolno id¹ mi prace bo czêsto komuœ robie auto w miêdzyczasie. te¿ bardzo lubie grzebaÌ przy swoim ale czasem sie nie chce (zawód i czas wolny - non stop to samo) ja w ramach relaksu wola³bym iœÌ do szko³y :) mam nadzieje ¿e zd¹¿e do lata mo¿e sie spotkamy w Borsku RYBA ?? :) ¿ycze powodzonka z hani¹ i jak najlepszych modów

Ryba 
Wysłany: 2009-02-08, 23:15   
0
UP DOWN

To fotki jeszcze przed robotÂą.
W koĂącu po lecie, prace ruszyÂły "peÂłnÂą parÂą"; jesli tak moÂżna nzawaĂŚ sobotnio-niedzielne dÂłubanie. ZakupiÂłem:
- Reperaturki tylnych bÂłotnikĂłw 3 szt - 2 lewe i 1 prawa; jedna posÂłuÂżyÂła na dorobienie rantu do lewego nadkola
- progi 2 szt
- lewy tylny bÂłotnik ciĂŞty
Wszystkie zamienniki zostaÂły obdarte do goÂłej blachy, przeszlifowane P120 na sucho; na to reaktyw i akrylowy.

Tu fotka jak to wyglÂądaÂło po rozebraniu ... sÂłabo

Odnowione wewnĂŞtrzne nadkola czy jak to siĂŞ zwie - reaktyw + akrylowy
, z obu stron tak samo zrobione.
Wyciête pozosta³oœci po progu zewnêtrznym. Próg wewnêtrzny równie¿ odmówi³ wspó³pracy w niektórych miejscach, zrobi³em wiêc 1 du¿¹ wstawkê z blachy 0,8, do tego profilowane rowki odp³ywowe. CaloœÌ pomalowana reaktyw + akrylowy, spawy zabezpieczone gum¹. To samo z prawej strony, ale tu oby³o siê bez spawania.

Pomalowana podÂłoga (ta sama metoda) + 1 wsatwka, aÂż dziw, Âże przy takim stanie zewnĂŞtrznym podÂłoga byÂła prawie caÂłkiem ok.

adam12 robiÂłem juÂż w maluchu caÂłoÂściĂłwkĂŞ ze zmianÂą kolrou i nigdy wiĂŞcej. Tutaj kolor pozostanie ten sam, teÂż w akrylu ze wzglĂŞdu na koszty !
Do Borska nie jade, bo nie bĂŞdĂŞ mieĂŚ za co; jedynymi moimi wakacyjnymi rozrywkami sÂą:
-siedzenie w garaÂżu
-piesza pielgrzymka na jasnÂą gĂłrĂŞ :D

Ryba 
Wysłany: 2009-02-28, 13:02   
0
UP DOWN

Up'uje sam siebie, ale co tam :spoko:
Dorabianie brakujacych czĂŞÂści nadkola:
Z prawej:

SkoĂączone + nowy rĂłw melioracyjny zamiast fabrycznego maÂłego odpÂływu :cool:

I z lewej:

Niestety nie mam fotek, jak to wyglÂądaÂło po skoĂączeniu :/

A to juÂż robota sÂłynnego japoĂąskiego blacharza "tatymaka" :D

Dalesze postĂŞpy wkrĂłtce; to stan na 04.02.09

glover
Wysłany: 2009-02-28, 15:36   
0
UP DOWN

AÂż siĂŞ gĂŞba sama uÂśmiecha jak siĂŞ widzi takie zdjĂŞcia. Dobrze, Âże duch w narodzie nie ginie i pasja bierze gĂłrĂŞ nad rozsÂądkiem ekonomicznym. Brawo. :spoko:

stek
Wysłany: 2009-02-28, 20:09   
0
UP DOWN

No ryba, widzĂŞ Âże lubisz wyzwania, teÂż takie cenzuraÂły robiĂŞ, oczywiÂście nie zawodowo bo z tego kasy niema. robie amatorsko po godzinach. Opisuj pracĂŞ niech inni teÂż moze bĂŞdÂą mieli jakieÂś wyzwania.

pitterek 
Wysłany: 2009-03-05, 19:49   
0
UP DOWN

Ryba napisał/a:
Studia dzienne, codzienna szkoÂła bardzo mnie denerwuje i wykaĂącza psychicznie

hehe jak ja by, chciaÂł byc na dziennych ^^ ^^
prawie same nygusy i alkoholicy w akademikach ^^ ^^
ja jestem na zaocznych i zazdroszcze tym dziennym beztroski i wolnego czasu do realizowania swoich pasji

Ryba 
Wysłany: 2009-03-06, 18:56   
0
UP DOWN

No z tym wolnym czasem na realizowanie pasjii to troche pomyÂłka; bo co prawda w szkole mam duzop wolnego ostatnio, ale szkole mam w Âłodzi a auto tu gdzie na staÂłe mieszkam - w radomsku ~100 km.
A u babci ani kompa, ani neta, w tv 3 kana³y wiêc ... le¿ê, œpiê, a w szkole jestem na wszystkim na czym siê da :spoko: Przy aucie d³ube tylko w weekend, dlatego to tyle trwa. I wierzcie mi, ¿e z nudów te¿ mo¿na byÌ zmêczonym !

Za to gdy przychodzÂą wakacje mogĂŞ wreszcie siĂŞ wyÂżyĂŚ na swoim aucie - zrobiĂŚ jak powinno byĂŚ :cool:

pitterek 
Wysłany: 2009-03-06, 22:56   
0
UP DOWN

tak poza tematem to co studiujesz?

Ryba 
Wysłany: 2009-03-07, 07:30   
0
UP DOWN

Nowe fotki pokazujÂące powolny obrĂłt spraw:
Uszczelnione praktycznie wszystkie spawy:

Komora bagaÂżnika w 80% przygotowana pod podkÂład i lakier; zakupiÂłem gÂąbki indasa i dziÂś dojadĂŞ resztĂŞ.

tylny pas przygotowany pod lakier (w podkÂładzie) + ultra rare JDM wydech :rotfl:

Rozebrany pas przedni + kabelkologia dla odwaÂżnych:

No i cotygodniowe libacje w garaÂżu + zadowolony z zycia wÂłaÂściciel :D

A studiuje GP na EK-Socu, a po ludzku GospodarkĂŞ PrzestrzennÂą na Wydziale Ekonomiczno - Socjologicznym Uniwersytetu ÂŁĂłdzkiego :help:

Ryba 
Wysłany: 2009-04-25, 23:12   
0
UP DOWN

I kolejny Up'ik ^^
- pomalowaÂłem podkÂładem antykorozyjnym i akrylowym miejsca skorodowane i spawane w bagaÂżniku

ResztĂŞ komory pomalujĂŞ przed lakierowaniem na kolor, podkÂładem w systemie m/m, Âżeby nie szlifowaĂŚ znowu wszystkich tych zakamarkĂłw.
Robie jakiÂś UP; bo dawno nic juÂż nie pisaÂłem a ciÂągle coÂś robiĂŞ :)
Na poczÂątek przymiarka prototypowej dokÂładki mugen style :P (nikt takiej nie ma, a przynajmniej ja nie widziaÂłem :D ); jak widaĂŚ trzeba bĂŞdzie dorobiĂŚ kawaÂłek i przyczepiĂŚ jakoÂś lepiej niÂż taÂśmÂą :rotfl:

DoszedÂł tez przedni lewy bÂłotnik, mĂłj jest na sprzedaÂż, bo ten jest prawie idealny ;) To czarne to gÂąbka zabezpieczajÂąca w tarnsporcie, ktĂłra nie zeszÂła do koĂąca :wstyd:

Ze spraw szpachalĂłwkowych:

Czyli lewy bok - wyci¹gniête kszta³ty, teraz pozosta³o zaci¹gn¹Ì ca³oœÌ od góry do do³u wykonczeniówk¹ i wybraÌ jakieœ ryski do³ki i co tam jeszcze trzeba; prawego nie pokazuje bo jest ca³y zaci¹gniêty wykonczeniówk¹ w tym samym celu, a zaraz bêd¹ komentarze, ¿e 10 kg szpachli bla bla itp :kwasny:
WnĂŞtrze; torchĂŞ siĂŞ zakurzyÂło; od paÂździernika niesprzÂątane, za to z dobrym przewiewem bo nie ma drzwi i tylnej klapy :rotfl:

Tyle auto pzrejechaÂło od paÂździernika:

Pas przedni - wyklepany wyprostowany pospawany tam gdzie tzreba, pozostalo oczyÂściĂŚ i pomalowaĂŚ :hyhy:

I na koniec ciekawostka. Ostatnio zastanawia³em siê gdzie le¿¹ czêœci od tego auta i wysz³o:
- w domu w pokoju
- w domu w piwnicy
- w 1 garaÂżu
- w 2 garaÂżu
- u babci na strychu
- u 2 babci w piwnicy
- u ciotki na strychu
Jest ktoÂś lepszy ?? :rotfl: :cwaniak:

bartek 
Wysłany: 2009-04-26, 21:01   
0
UP DOWN

super, calkiem sprawnie Ci to idzie, moze nie zbyt oszczednie w czasie
ale to chyba tylko na plus :D

Ryba 
Wysłany: 2009-05-10, 22:18   
0
UP DOWN

Prawa strona wykitowana :D W koĂącu siĂŞ udaÂło:

I szpachla natryskowa
ZrobiÂłem fotki pĂłki jeszcze nie odparowaÂło, Âżeby byÂło widaĂŚ jaka wyszÂła powierzchnia. PoÂłysk sÂłaby, no ale to nie lakier i w dodatku szare, ale najwaÂżniejsze, Âże widaĂŚ - wszystko Âładnie wyprowadzone; teraz tylko ostatecznie wszystko wyrĂłwnaĂŚ i moÂżna waliĂŚ podkÂład :D
Fotki:
Przed - oklejane gazetami :rotfl:

I po: Fotki s¹ robione na ró¿nych warstwach, dlatego na niektórych widaÌ, ¿e nie wszêdzie jest jeszcze pokryte :P

Przy progu (2 fota od koĂąca) zrobiÂłem bacika, ktĂłrego starÂłem szmatÂą, dlatego wyglÂądajak by coÂś byÂło nie tak ^^

pitterek 
Wysłany: 2009-05-12, 21:06   
0
UP DOWN

gratuluje. projekt amatorski ale wykonanie jak najbardziej rzeczowe. czekam na dalsz¹ czêœÌ relacji o dopinguje do dzia³ania

Ryba 
Wysłany: 2009-05-21, 21:38   
0
UP DOWN

Wrzucam fotkĂŞ "skoĂączonej" drugiej strony - strony lewej, ktĂłrej podobno nie daÂło siĂŞ zrobiĂŚ, bo trzeba byÂło wstawiĂŚ caÂły bÂłotnik, a nie tylko reperaturkĂŞ o jej o jej :rotfl:

I coÂś co lubiÂą wszyscy, ale niestety poÂłowa nie rozumie - elektryka :D

A tu juÂż oklejone, zaraz przed naÂłoÂżeniem szprycy:

I fotki z "malowania"; niestety dzi¶ ostro grza³o i wszysto odparowywa³o zanim zd±¿y³em od³o¿yæ pistol i cykn±æ fotkê, dlatego te¿ ostatni± warstwê nak³ada³em po kawa³ku z aparatem wisz±cym na szyi :rotfl: , ¿eby potem nikt nie mówi³, ¿e nie wrzucam fot, bo wysz³o z dÓpy :kwasny: :D Podsumowuj±c ... s³abe ale s±:

A tu juÂż po zdjĂŞciu maskowania - done :P

WyszedÂł niezÂły baran, z uwagi na to, Âże przy poprzednim razie miaÂłem problemy z kryciem i dziÂś dodaÂłem mniej rozcieĂączalnika. WystarczyÂły 3 warstwy zamiast 5 :super:

lukas
Wysłany: 2009-05-21, 23:25   
0
UP DOWN

jak moÂże kiedyÂś bĂŞdzie ocenianie prac z fotorelacji to masz mĂłj gÂłos :spoko:

klimeq 
Wysłany: 2009-05-25, 20:54   
0
UP DOWN

Git kolo :spoko:

Ryba 
Wysłany: 2009-05-30, 11:06   
0
UP DOWN

W koĂącu zabraÂłem siĂŞ za przedni pas ... po miesiÂącu :blee: od ostatnich ingerencji.
Oszlifowanie, zmatowione resztki farby, porobione przejœcia (ale tylko w widocznych miejscach). Ca³oœÌ pomalowana reaktywny + akrylowy i zapylona kontrastem prezentuje siê tak:

Dobre oklejenie tych miejsc to prawdziwy balet artystyczny wymagaj¹cy masy cierpliwoœÌi - zesz³o ok 2,5 h; dlatego te¿ nie œci¹gam maskowana - zrobiê to dopiero po finalnym malowaniu.

Drobne poprawki, aby wszystko wyglÂądaÂło jak naleÂży:

Za tydzieù uszczelnienie spawów i malowako c¹³oœci na czerwony r-63, ale w pó³macie lub w macie - spróbujê zrobiÌ coœ podobnego jak w ca³ej komorze silnika :niepewny: Czyli na aucie bêdzie 1 nowy lakier :devil:

shalashaska 
Wysłany: 2009-05-30, 18:11   
0
UP DOWN

Kiedy planujesz to skoĂączyĂŚ?

Ryba 
Wysłany: 2009-05-30, 18:13   
0
UP DOWN

Na Euro 2012 w polsce i na Ukrainie; jak siĂŞ nie odbĂŞdzie to bĂŞdĂŞ miaÂł usprawiedliwienie ^^

przemo1972 
Wysłany: 2009-05-30, 19:50   
0
UP DOWN

Skoro Ci sie nie spieszy, to do malowania oklej to jeszcze raz, napewno podniesiesz jakosc efektu koncowego :spoko:

shalashaska 
Wysłany: 2009-05-31, 19:55   
0
UP DOWN

Rybko opisz pi razy oko jakich materiaÂłow uÂżywaÂłeÂś, o szpachli nie musisz wspominaĂŚ :cool:

Ryba 
Wysłany: 2009-05-31, 21:52   
0
UP DOWN

- PodkÂład akrylowy Protect 310 - Novol
- PodkÂład reaktywny Protect 340 - Novol
- Epox Protecy 360 - Novol
- Kit - wiadomo ^^
- Szpryc - Dyna
- masa uszczelniajÂąca Gravit 630 - Novol i ostatnio jakiÂś Retal, albo coÂś takiego
- ÂŚrodek do konserwacji podwozia (spray) - Gravit 610 - Novol
- ÂŚrodek do zabezpieczania proofili zamkniĂŞtych Gravit 640 - Novol
- Zmywacz Plus 780 - Novol, ostatnio coÂś z firmy 2W
- Rozpuchy:
* do akryli - z 2w
* nitro - byle jakie - jakie majÂą ^^
- TaÂśmy malarskie - troton
Papiery œcierne + g¹bki + w³ókno = Indasa

I chyba tyle :cool:

shalashaska 
Wysłany: 2009-05-31, 21:56   
0
UP DOWN

Hmm ostatnio jak kladles szpryc to na go³¹ blachê, wiec gdzis ty dawal ten epoxyd?Wlasnie, dlaczego nie uzywa³eœ reaktywnego?Takie autko napewno posiada wiele miejsc w ktorych nie zawsze da sie usun¹Ì rdze do golej blachy.A wczoraj mebArth wlasnie mi wytlumaczyl ze reaktywny zamyka rdze.

Ryba 
Wysłany: 2009-05-31, 21:59   
0
UP DOWN

Epoxa jeszcze nie uzywaÂłem - to racja, uzyjĂŞ go jak bĂŞdĂŞ malowaĂŚ bagaÂżnik - mokro na mokro.
A mieszanka reaktyw + akrylowy byÂła stosowana praktycznie wszĂŞdzie - przeczytaj caÂły temat :blee:
Wszystkie reperaturki sÂą tym malowane, wszystko co ja spawaÂłem jest tak malowane, wewnĂŞtrzne progi, nadkola, spawy teÂż :spoko: Do wszystkiego sÂą foty :D

EDIT:
przypomniaÂło mi siĂŞ epox jest na spawach na reperaturkach od wewnÂątrz :D

pitterek 
Wysłany: 2009-06-02, 22:57   
0
UP DOWN

Ryba w ktĂłrymÂś temacie pisaÂłem o numerze dla Ciebie, zgubiÂłem ten temat w miĂŞdzyczasie wiĂŞc stwierdziÂłem Âże napisze tu.
Numer o ktĂłrym pisaÂłem to R-525P. Zajebista czerwieĂą z hondy. DoÂśc droga( ok 250zÂł) ale xyralic w koĂącu. Zapoznaj sie

pitterek 
Wysłany: 2009-06-04, 18:30   
0
UP DOWN

a tak poza blacharÂą i lakierem, to jak ta Honda stoi pod wzglĂŞdem technicznym??? daje rade??

No-limit
Wysłany: 2009-06-05, 20:08   
0
UP DOWN

Ryba napisał/a:
Epoxa jeszcze nie uzywaÂłem - to racja, uzyjĂŞ go jak bĂŞdĂŞ malowaĂŚ bagaÂżnik - mokro na mokro.
A mieszanka reaktyw + akrylowy byÂła stosowana praktycznie wszĂŞdzie - przeczytaj caÂły temat :blee:
Wszystkie reperaturki sÂą tym malowane, wszystko co ja spawaÂłem jest tak malowane, wewnĂŞtrzne progi, nadkola, spawy teÂż :spoko: Do wszystkiego sÂą foty :D

EDIT:
przypomniaÂło mi siĂŞ epox jest na spawach na reperaturkach od wewnÂątrz :D

BagaÂżnik.Wystarczy jedna warstwa podkÂładu epoxy.

Ryba 
Wysłany: 2009-06-06, 11:57   
0
UP DOWN

"Stao" siĂŞ dziÂś naÂłoÂżyÂłem 1 nowy lakier na samochodzie :D Co prawda to tylko przedni pas no ale zawsze liczy siĂŞ.
Przygotowane do malowania:

No i malowanie - najtaĂąszy jaki siĂŞ daÂło akryl w kolorze R-63, z dodatkiem pasty matujÂącej wiĂŞc poÂłysk jest taki sobie, no ale tak miaÂło byĂŚ - na przedniej belce oryginalny lakier teÂż nie ma 100% poÂłysku. Tak wyglÂąda:

Dla porĂłwnania.
Przed:

Po:

I jeszcze jedna ciekawostka - chÂłodnica malowana farbÂą olejnÂą, ktĂłrÂą znalazÂłem u babci na strychu :rotfl:

A ze spraw technicznych to tak: zawieszenie wymaga poprawek - jest wielowachaczowe i wiadomoo co chodzi :sciana:
Silnik i reszta bez najmniejszych problemĂłw. 13 tys przejeÂździÂłem tym autem; zima lato nic siĂŞ nie zepsuÂło, zawsze odpaliÂł itp. Z mechaniki wymieniÂłem klocki + tarcze + szczeki z tyÂłu.

Ryba 
Wysłany: 2009-06-24, 19:15   
0
UP DOWN

No to UP!
ZaczĂŞÂły siĂŞ wakacje i wreszcie mogĂŞ sobie robiĂŚ co mi siĂŞ podoba i nie muszĂŞ przerywaĂŚ co chwile. Zamiast robiĂŚ 1-2 dni wtygodniu robie 7 dni od 8 do 18 z przerwÂą na obiad ... no i od razu wszystko szybciej idzie.
CoÂś do czego gĂłwniarze (ja) uÂżywajÂą plastelinĂŞ (Âśrubki to OEM)

Inne pomalowane graciki, wisz¹/le¿¹ bo œrubki s¹ u babci na strychu i nie ma czym przykrêciÌ :rotfl:

SkÂładam teÂż przĂłd - wymyÂłem lampy, zakupiÂłem nowe wĂŞÂże do chÂłodzenia oleju z automatu. Zaczepy i wszystko widoczne Âśrubki na czarny mat.

I pionierski mod - rejestracja bĂŞdzie jak w Âścigaczu :rotfl: Fajnie spawa siĂŞ rdze do rdzy i to do czoÂła :sciana:

Z wczoraj:

Prawy bÂłotnik kupiony za 10 zÂł - do poprawek, ale i tak o niebo lepszy niÂż mĂłj poprzedni:

Ospa :rotfl:

I ca³oœÌ przygotowana pod podk³ad:

I dzisiaj:
Maska tez by byÂła w podkÂładzie, gdy by nie to, Âże mi go brakÂło :wstyd: :rotfl:
BÂłotniki przygotowane:

I pomalowane:

Kolejna porcja Âśrubek w czarnym macie:

I foto na koniec dnia:

Szpachluje teÂż wzmocnienie w ksztaÂłcie T, bo wyglÂąda do dupy i trzeba je nieco wygÂładziĂŚ :ok: A custom podkÂładka pod rejestracjĂŞ juÂż gotowa, pozostaÂło pomalwaĂŚ w kolor.

mÂłody19
Wysłany: 2009-06-24, 21:24   
0
UP DOWN
Æwicz æwicz æwicz :D

Ta chÂłodnica rzadzi :D

clear 
Wysłany: 2009-06-24, 22:49   
0
UP DOWN

nono ;d idzie robota;d powodzenia;d

Ryba 
Wysłany: 2009-07-02, 19:06   
0
UP DOWN

Jedne z ostatnich detali pomalowane. ZostaÂły juz chyba tylko zawiasy drzwi i wzmocnienia do zderzakĂłw.

No i wzmocnine T przygotowane pod podkÂład, tak samo jak lewy bÂłotnik. Na prawym ostatnie poprawki.

Kolor jaki w koĂącu wybraÂłem na auto. Nie ma szaU ale po przystawienu obok samochodu z ktrego maielm dobierac lakeir doszedlem do wniosku ze bez malowania ÂśrodkĂłw bĂŞdzie qpa, wiĂŞc wybĂłr padÂł na coÂś takiego. Na fotce w porĂłwnaniu do obecnego R-63.

Nowe foty jak idzie:
Prawy bÂłotnik wyrzeÂźbiony z kitu. tutaj jescze przed finalnym podkÂładowaniem, w kicie natryskowym:

Tylny pas + wnĂŞka - gotowe do malowania:

Dach; dopiero zaczĂŞty:

I przĂłd - gotowy do malowania. Poprostowane bÂłotniki + maska.

Pomalowane zawiasy + ¶rubki + patyk od maski (lÓbiê robiæ detale :P )

ZÂłoÂżony juz do koĂąca przĂłd. Na wzmocnieniu T przewaÂża kit, ale i tak wyglÂąda nieÂźle:

Zamek teÂż miaÂł swoje 5 minut:

shalashaska 
Wysłany: 2009-07-06, 18:08   
0
UP DOWN

Ryba a koĂącz to juÂż :cool:

Ryba 
Wysłany: 2009-07-06, 21:48   
0
UP DOWN

Spokojnie, od dziÂś jestem pracownikeim sfery budÂżetowej i mam mniej czasu niÂż dotychczas. KoĂączĂŞ robotĂŞ o 15:30 :D

adamndg 
Wysłany: 2009-07-12, 11:21   
0
UP DOWN

Gratuluje! Ja tez mam cos podobnego do zrobienia, ale do tego jeszcze silnik, zawieszenie itp :) Tu nie liczy sie czas i koszty ,a satysfakcja. "Satysfakcja- bezcenna, za wszystko inne zaplacisz karta..." :D Ja mam Nissana Sentra coupe z 93roku, to jest prawdziwa bestia, 2,0, 16V, pelny wtrysk, kancuch rozrzadu, klima, tempomat. Postaram sie rowniez zamiescic taka fotorelacje, ale czas to chyba znajde na to dopiero zima.

Ryba 
Wysłany: 2009-07-25, 18:27   
0
UP DOWN

Zacz¹³em robiÌ drzwi. Najpierw czyszczenie, matowienie itp:

A to moja kochana rÂączka podczas pracy :rotfl:

"PozbyÂłem" siĂŞ rdzy na obu drzwiach:

Nastepnie mastyka i podk³ad m/m na ca³oœÌ:

I na koniec malowanie nowym kolorem, w jakim bêdzie auto, czyli R-51 w odcieniu D (sugerowany, niejceimniejszy), z tym, ¿e w pó³macie przy u¿yciu ... :rotfl:

Konserwacja tylnego pasa. Jutro powinien rĂłwnieÂż byĂŚ w kolorze i wykoĂączeniu takim samym jak drzwi.

drevan
Wysłany: 2009-07-26, 19:16   
0
UP DOWN

caÂłkiem fajnie zaczyna to wyglÂądaĂŚ - zderzaki robisz w kolor :?:
sam niedÂługo bĂŞdĂŞ lakierowaÂł swojego civica z caÂłkowitÂą zmianÂą lakieru ;P

Ryba 
Wysłany: 2009-07-26, 23:02   
0
UP DOWN

Zderzaki zostajÂą czarne, za to mam 2 egzemplarze bez otarĂŚ na rogach i rys - CUD :D
DziÂś pomalowaÂłem ramkĂŞ bagaÂżnika i tylny pas :D
Najpierw podkÂład m/m:

Na koniec R-51 w pó³macie:

I gotowe :D

piotrwicha
Wysłany: 2009-07-27, 21:59   
0
UP DOWN

szacunek za wkÂład pracy :spoko:
pozdrawiam uÂżytkownik HONDY CRX

No-limit
Wysłany: 2009-07-27, 22:07   
0
UP DOWN

Ryba napisał/a:
:D

Nei zamaluj tych panienek na ostatniej stronie"Fakt"u!u!u! :D

Ryba 
Wysłany: 2009-07-29, 21:08   
0
UP DOWN

Nie uzywam faktu, co najwyÂżej gazetki z lidla i gazeta radomszczaĂąska ^^
Kolejny dni w garaÂżu i owoce spĂŞdzonego czasu:
Drzwi przygotowane pod podkÂład:

I juÂż po:

Lewe sÂą nieco krzywe, ale nie bĂŞdĂŞ ich prostowaĂŚ :zawstydzony: , bo majÂą na sobie tyle kitu, Âże juÂż wystarczy :blee:
Drzwi juÂż prawe gotowe. PozostaÂło pomalowaĂŚ ramki na czarny mat.
Wykitowane:

I w podkÂładzie:

Dla odmiany zaj¹³em siê spodem auta, bo ca³y czas mi siê nie chcia³o w³aŸiÌ do kana³u :zawstydzony: A na podwoziu pe³no obcierek i odprysków od jazdy na glebie :D i jak to na podwoziu - syf i jeszcze raz syf ... dziœ my³em siê chyba z 40 minut, ¿ebym wygl¹da³ normalnie.

Wszystkie miejsca, ktĂłre tego wymagaÂły, zostaÂły oczyszczone i zapodkÂładowane. Jutro guma na Âłaczenia i spawy (na progach), baranek i bĂŞdzie gotowe :super:

DrCruel
Wysłany: 2009-08-05, 20:31   
0
UP DOWN

DuÂży plus za detale, na to czasami ludziom nie starcza cierpliwoÂści. Podoba mi siĂŞ Twoja konsekwencja :spoko:

Ryba 
Wysłany: 2009-08-07, 18:27   
0
UP DOWN

To jak dosta³em pochwa³ê od admina, wrzucam kolejn¹ porcjê fot ;)
Ogólnie auto jest teraz u cz³owieka orkiestry - blacharza, mechanika, t³umikarza, "lakiernika' i na pewno coœ jeszcze. Ma mi wstawiÌ poszycie slupka, zamontowaÌ nowy koùcowy t³umik (po¿eracz kotów), wyci¹Ì 1 z œrodkowych (od zawadzania wszêdzie zaraz siê rozleci :shock: ) i zmontowac z 2 listew podreflektorowych 1 nadaj¹c¹ siê do daleszej obróbki :D
A co zrobiÂłem pzrez ostatni tydzieĂą:

Uszczelnione spawy i ³¹czenia na pod³odze:

Potem pomalowa³em ramki drzwi na czarny pó³mat. Najpierw podk³ad m/m potem baza czarna (ta sama co mam na felgach) z dodatkiem 15% utwardzacza do lakieru bezbarwnego i 10% rozpuszczalnika - niez³y mix, ale jak najbardziej skuteczny. Mo¿ecie nie wierzyÌ, ale ca³oœÌ przy naj³adaniu pachnie jab³kiem :rotfl: ... nie wiem, mo¿e mam juz tak zryt¹ baniê, ale na serio czu³em jab³ko :D

I na koniec poÂłoÂżona konserwacja na podÂłogĂŞ i zaÂłoÂżyÂłem koĂącowy tÂłumik - wreszcie cisza :)

Lotka. W kicie:

I w podkÂładzie:

Przednia listwa:

Wzmocnienie zderzaka, stJuningowane tak, Âżeby pasowaÂło w zderzak :rotfl: ah te zamienniki, ale przynajmniej cena normalna (100 zÂł zderzak + wzmocnienie):

I moje flansze od dolotu robiÂącego "buuuuu" :rotfl:

Ryba 
Wysłany: 2009-08-28, 12:21   
0
UP DOWN

No i zaczĂŞÂło siĂŞ malowanie. Baza niemetaliczna Ixell (z allegro) i klar Novol Spectral 505. Na poczÂątku miaÂłem problemy z oczkami na klarze, no i teraz bĂŞdĂŞ musiaÂł nieco przytrzeĂŚ przed polerkÂą :/
"Oczek" uda³o mi siê pozbyÌ poprzez spuszczanie wody z odwadniacza po ka¿dej warstwie, a z kompresora miêdzy malowaniem baz¹, a klarem. Wszystko fajnie, tylko czemu sie robi³y ?? Wczeœniej, a¿ tak siê nie stara³em, a oczek nie by³o :) A z elementów, na których s¹ to papier wodny i spid³ej :kwasny: Ca³oœÌ i tak bêdê musia³ zmatowiÌ i wypolerowaÌ bo s¹ syfy, no ale to nieuniknione przy malowaniu w takich warunkach.
Fotki:
Maska:

Drzwi, najpierw w bazie, potem klar ;)

PozostaÂłe juÂż pomalowane elementy:

I na koniec fota najwiĂŞkszego okazu tego gĂłwna zwanego "oczkiem" - coÂż ogarnie siĂŞ :cwaniak:

I mówta co chceta mnie sie podba. Ig³a to nie jest, ale ja nie twierdzi³em, ¿e bêdê mieÌ ig³ê :hyhy:

baqo 
Wysłany: 2009-08-28, 12:36   
0
UP DOWN

Ryba napisał/a:
I mĂłwta co chceta mnie sie podba.
to ile jeszcze elimentĂłw ci zostaÂło???

Ryba 
Wysłany: 2009-08-28, 12:40   
0
UP DOWN

Lewe drzwi i buda - dach i 2 tylne Âłotniki + progi + wnĂŞki. Lewe drzwi dziÂś pod wieczĂłr buda po weekendzie.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Fotorelacje

Odpowiedz do tematu