Wysłany: 2009-06-24, 19:50 co dalej po piaskowaniu
0
witam koledzy zabraÂłem sie za piaskowanie mojej wski wypiaskowaÂłem caÂła ramĂŞ i chciaÂł bym zapytaĂŚ jak dalej postĂŞpowaĂŚ czy trzeba to jeszcze przetrzec papierem czy odrazu odtÂłuÂściĂŚ i kÂłasc podkÂład i jaki najlepiej na poczatek epox ?
Tak jak piszesz.....odtÂłuÂściĂŚ naÂłoÂżyĂŚ pierwszÂą warstwĂŞ podkÂładu. Tu masz dwa wyjÂścia: JeÂśli chcesz uzyskaĂŚ dobrÂą ochronĂŞ antykorozyjnÂą uÂżyj np podkÂładu epoksydowego antykorozyjnego np NOVOL Protect 360. PodkÂład ten moÂżesz szlifowaĂŚ i nakÂładaĂŚ na niego dowolnÂą szpachlĂłwkĂŞ.
Jeœli chcesz uzyskaÌ bardzo dobr¹ ochronê antykorozyjn¹ u¿yj podk³adu reaktywnego np Novol Protect 340. Nie zapomnij o odt³uszczeniu ramy. Podk³ad ten jest nazwijmy to "cienkopow³okowy" dlatego po nalo¿eniu nie robimy z nim nic , Z uwagi na to ¿e jest on komponowany na bazie kwasu fosforowego nie mo¿emy go równie¿ szpachlowaÌ. ( z uwagi na zachodz¹ce reakcje chemiczne) ¯eby wykonywaÌ dalsze czynnoœci lakiernicze musisz zamkn¹Ì podk³ad reaktywny dowolnim podk³adem akrylowym dwusk³adnikowym ( z utwardzaczem) . Po utwardzenu podk³adu mo¿esz szpachlowaÌ i szlifowaÌ zgodnie ze sztuk¹ lakiernicz¹, np po³o¿yÌ nastêpnie szpachlówkê natryskow¹ wykaùczaj¹c¹ SPRAY potem znowu podk³ad 2K nastêpnie bazê i klar albo zamiast bazy i klaru po³ó¿ akryl z mieszalnika. Potem polerka . Powinno wyjœc lustro na wieki wieków....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum