Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
mariann
Wysłany: 2009-06-24, 19:50   co dalej po piaskowaniu
0
UP DOWN

witam koledzy zabraÂłem sie za piaskowanie mojej wski wypiaskowaÂłem caÂła ramĂŞ i chciaÂł bym zapytaĂŚ jak dalej postĂŞpowaĂŚ czy trzeba to jeszcze przetrzec papierem czy odrazu odtÂłuÂściĂŚ i kÂłasc podkÂład i jaki najlepiej na poczatek epox ?

binsu18
Wysłany: 2009-06-28, 09:03   
0
UP DOWN

Tak jak piszesz.....odtÂłuÂściĂŚ naÂłoÂżyĂŚ pierwszÂą warstwĂŞ podkÂładu. Tu masz dwa wyjÂścia: JeÂśli chcesz uzyskaĂŚ dobrÂą ochronĂŞ antykorozyjnÂą uÂżyj np podkÂładu epoksydowego antykorozyjnego np NOVOL Protect 360. PodkÂład ten moÂżesz szlifowaĂŚ i nakÂładaĂŚ na niego dowolnÂą szpachlĂłwkĂŞ.

Jeœli chcesz uzyskaÌ bardzo dobr¹ ochronê antykorozyjn¹ u¿yj podk³adu reaktywnego np Novol Protect 340. Nie zapomnij o odt³uszczeniu ramy. Podk³ad ten jest nazwijmy to "cienkopow³okowy" dlatego po nalo¿eniu nie robimy z nim nic , Z uwagi na to ¿e jest on komponowany na bazie kwasu fosforowego nie mo¿emy go równie¿ szpachlowaÌ. ( z uwagi na zachodz¹ce reakcje chemiczne) ¯eby wykonywaÌ dalsze czynnoœci lakiernicze musisz zamkn¹Ì podk³ad reaktywny dowolnim podk³adem akrylowym dwusk³adnikowym ( z utwardzaczem) . Po utwardzenu podk³adu mo¿esz szpachlowaÌ i szlifowaÌ zgodnie ze sztuk¹ lakiernicz¹, np po³o¿yÌ nastêpnie szpachlówkê natryskow¹ wykaùczaj¹c¹ SPRAY potem znowu podk³ad 2K nastêpnie bazê i klar albo zamiast bazy i klaru po³ó¿ akryl z mieszalnika. Potem polerka . Powinno wyjœc lustro na wieki wieków.... :spoko:

(Proces ustalono na podstawie materia³ów NOVOL)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu