Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-15, 18:09
Autor Wiadomość
DrCruel
Wysłany: 2006-01-09, 17:04   Speedway HP vs Speedway HVLP
0
UP DOWN

Bzyku
GoœÌ
WysÂłany: Pon Lis 21, 2005 8:31 am Temat postu: Speedway HP vs Speedway HVLP
--------------------------------------------------------------------------------
Witam,
Zamieram zakupiÌ pistolecik w tatki przedziale cenowym do 100z³ wiec ¿e nie s¹ to profesionalne narzêdzia i nie mo¿na od nich du¿o wymagaÌ, Do tej pory malowa³em takim z zestawu do wszytskiego za 90z³ ca³oœÌ z we¿ami itp. duperelami. Wychodzi³o to ca³kiem dobrze, wiêc przesiadka na taki to ju¿ wy¿szy poziom dla Mnie

Ró¿nica miêdzy nimi to nisko i wysokociœnieniowy, w opisach ciœnienie jest takie same tylko zu¿ycie przy niskocisnieniowym jest wiêksze ni¿ przy wysokociœnieniowym??

KtĂłry moÂżecie poleciĂŚ do prac lakierniczych, baza, lakier... Do podkÂładu mam jakiÂś

fifka
Do³¹czy³: 14 Lis 2005
SkÂąd: otwock
WysÂłany: Pon Lis 21, 2005 10:21 am Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
Witam
Mam te pistolety u siebie w sklepie i jeden sobie uÂżywam do prĂłbek Moje spostrzeÂżenia:
-NIEWOLNO "UTOPIÆ" GO W NITRZE BO SZLAG TRAFI USZCZELKI
-MYCIE TYLKO W STANIE ROZ£ORZONYM,PÊDZELKIEM I ODRAZU SUSZYÆ PAPIEREM
-PO KILKU MYCIACH Z OBYDWU PISTOLETÓW Z£AZI FARBA
Po za tym jest to caÂłkiem przyzwoita oferta dla poczÂątkujÂących ja osobiÂście wybraÂłbym niskociÂśnieniowy ze wzglĂŞdu na duÂże oszczĂŞdnoÂści w zuÂżytym lakierze WÂłaÂściwie to powinieneÂś mieĂŚ dwa pistolety, jeden tylko do bazy , drugi tylko do bezbarwnego Pozdrawiam

Bzyku
GoœÌ
WysÂłany: Pon Lis 21, 2005 11:59 am Temat postu:
Dlaczego powinienem mieĂŚ dwa?

Bzyku
Do³¹czy³: 21 Lis 2005
WysÂłany: Pon Lis 21, 2005 12:28 pm Temat postu:
Zakupilem Speedway experta
do tego jakiÂś odwadniacz jeszcze zobaczymy czy to coÂś daje

Lukasz
Do³¹czy³: 24 Lis 2005
SkÂąd: PoznaĂą
WysÂłany: Czw Lis 24, 2005 2:32 pm Temat postu:
Panowie, przy pistoletach za 100 zÂł nie moÂże byĂŚ mowy o Âżadnym HVLP!!! NapisaĂŚ moÂżna wszystko, nawet BMW na maluchu... a to i tak nie zrobi z niego lepszego samochodu!!!
Ciut inne dziurki wokó³ dyszy nie zrobi¹ ze SPEEDWAYA "HVLP" prawdziwego pistoletu niskociœnieniowego, ani nie dadz¹ wiêkszej wydajnoœci ni¿ ten "zwyk³y" !!!
OczywiÂście, Âże "niedzielny" lakiernik nie kupi sobie SATY HVLP 2000, ale nie wciskajmy mu chociaÂż kitu, Âże tanie podrĂłbki zastÂąpiÂą porzÂądny sprzĂŞt - oczywiÂście da siĂŞ nimi pracowaĂŚ, ale to nie to samo co pistolet za 1500 zÂł !

fifka
Do³¹czy³: 14 Lis 2005
SkÂąd: otwock
WysÂłany: PiÂą Lis 25, 2005 9:46 am Temat postu:
Zgadzam siê z Tob¹ ¿e SPEEDWAY'A od SATY dzieli ca³a galaktyka , ale z praktyki wiem ¿e je¿eli wyrobisz sobie nawyki na podobnym ,ale taùszym sprzêcie to nieporównywalnie ³atwiej jest póŸniej przejœÌ na lepszy i dro¿szy sprzêt.Przecie¿ nie wsadza siê kursanta do BMW tylko do PUNTO, a jeszcze nie tak dawno do MALUCHA , który w tym porównaniu przypomina SPEEDWAY'A A po za tym dobry lakiernik da sobie radê na ka¿dym sprzêcie(widzia³em uczniów lepiej daj¹cych sobie radê gratami ni¿ "superfachowcy" nówkami za 1500pln).Po prostu na czymœ trzeba zacz¹Ì siê uczyÌ a SPEEDWAY jest do tego celu idealny.

Lukasz
Do³¹czy³: 24 Lis 2005
SkÂąd: PoznaĂą
WysÂłany: PiÂą Lis 25, 2005 10:49 am Temat postu:
Masz racjĂŞ, dobry lakiernik poradzi sobie nawet "pĂŞdzlem niskociÂśnieniowym"...... ale najwiekszÂą wadÂą podrĂłbek pistoletĂłw jest to, Âże kaÂżdy jest inny, niektĂłre przez przypadek nawet nieÂźle natryskujÂą, ale innymi egzemplarzami w ogĂłle nie da siĂŞ pracowaĂŚ.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu