Autor |
Wiadomo¶æ |
|
lukaash1999
|
Wys³any: 2009-07-07, 08:50 baran
|
0
|
|
|
|
Witam. Czy moge pmalowaæ barankiem i na to po³o¿yæ lakier??? I jak malowaæ tym barankiem ¿eby wysz³a struktura chropowata??pomocy |
|
|
|
|
Nurglepl
|
Wys³any: 2009-07-07, 09:18
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 305 Sk±d: Gryfino
|
Chodzi Ci o to co jest na progach stosowane ?
Jak tak to zazwyczaj mo¿na lakierowaæ. Jest to napisane na opakowaniu.
S± do tego specjalne pistolety, które siê wkrêca w t± puszkê. Poszukaj na allegro. |
|
|
|
|
mineks600
|
Wys³any: 2009-07-07, 12:48
|
0
|
|
|
|
Pistolet do barana kosztuje 20 z³ nak³adasz z ok 20cm. jak juz go bêdzie wystarczaj±co grubo to ostatni± warstwê maluj na rozcieñczalniku(bardzo rzadki) to wyjdzie ³agodny a nie chropowaty naklej g±bkê maskuj±c± na kraniec malowania ¿eby wysz³o ³agodne pzrej¶cie (ta¶ma odpada)którego nie bêdzie widaæ na lakierze. Aha i proponuje lakierowaæ kolorem na drugi dzieñ bo jak go zamkniesz niewyschnietego lakierem to nie utwardzi siê.
Niby pisz± ¿e po 6 godzinach ale to nieprawda. |
|
|
|
|
Nurglepl
|
Wys³any: 2009-07-07, 13:32
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 305 Sk±d: Gryfino
|
Ja nawet na nastêpny dzieñ bym nie poleca³ lakierowaæ. Poczekaj z tydzieñ lepiej. Po co ma lakier sam schodziæ. |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2009-07-07, 15:15
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
Nurglepl napisa³/a: | Ja nawet na nastêpny dzieñ bym nie poleca³ lakierowaæ. Poczekaj z tydzieñ lepiej. Po co ma lakier sam schodziæ. | wszystko zale¿y od producenta jak zaleca, ja k³adê bazê na baranek ju¿ po oko³o 2,5h ! |
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2009-07-07, 16:54
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
Nurglepl napisa³/a: | Ja nawet na nastêpny dzieñ bym nie poleca³ lakierowaæ. Poczekaj z tydzieñ lepiej. Po co ma lakier sam schodziæ. |
Na opakowaniu jest napisane. Teraz jak mamy lato to styknie 6h |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2009-07-07, 20:47
|
0
|
|
|
Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
mebArth napisa³/a: | Nurglepl napisa³/a: | Ja nawet na nastêpny dzieñ bym nie poleca³ lakierowaæ. Poczekaj z tydzieñ lepiej. Po co ma lakier sam schodziæ. |
Na opakowaniu jest napisane. Teraz jak mamy lato to styknie 6h |
Wystarczy 3 godz.wa¿ne ¿eby 1 warstwê po³o¿yæ lekk±/zaprószyæ/ i poczekaæ 1 godz na odparowanie,a pó¿niêj normalnie. |
|
|
|