Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
weber003
|
Wys³any: 2009-07-07, 20:38 standox
|
0
|
|
|
|
Witam jestem nowy na forum wiec chcia³em siê przywitaæ
A wiêc do rzeczy co s±dzicie o lakierze KRISTALL-PRO KLARLACK ze standoxa i utw. Ms X 15-30 w proporcji 2:1. Proszê o opinie je¶li kto¶ u¿ywa³ i porady. Nie posiadam kabiny a jedynie pomieszczenie z bdb dobra wentylacja i ogrzewaniem Dziêki |
|
|
|
 |
No-limit
|
Wys³any: 2009-07-07, 21:01 Re: standox
|
0
|
|
|

Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
weber003 napisa³/a: | Witam jestem nowy na forum wiec chcia³em siê przywitaæ
A wiêc do rzeczy co s±dzicie o lakierze KRISTALL-PRO KLARLACK ze standoxa i utw. Ms X 15-30 w proporcji 2:1. Proszê o opinie je¶li kto¶ u¿ywa³ i porady. Nie posiadam kabiny a jedynie pomieszczenie z bdb dobra wentylacja i ogrzewaniem Dziêki |
Lakieruj wg. technologii producenta.Poniewa¿ to MS musisz zachowaæ odstêp miêdzy warstwami na odparowanie ok 5 min.Rozciñczalnik ok.20% gotowej mieszaniny lakieru+utw. |
|
|
|
 |
weber003
|
Wys³any: 2009-07-07, 23:26
|
0
|
|
|
|
mo¿na zamieniæ utw na hs wtedy proporcja sie zmieniana 3:1 |
|
|
|
 |
ficu
|
Wys³any: 2009-07-10, 18:19
|
0
|
|
|
|
witam, w sumie to ten lakier nadaje siê tylko do malowania ciemnych samochodów, po nazwie mozna wywnioskowac ze powinien byc bialutki (przezroczysty) a w rzeczywistosci tak nie jest, jest zolty i przy srebrnych samochodach mozemy skopac sobie malowanie, ogolnie maluje sie nim dobrze, ladnie sie rozlewa, dobrze dosycha dobrze sie poleruje, nie jest bardzo wrazliwy na sylikony, no ale jak napisalem jedyny minus to taki ze jest zolty |
|
|
|
 |
weber003
|
Wys³any: 2009-07-11, 15:26
|
0
|
|
|
|
W porównaniu do glasurita jest rewelka dziêki ale u mnie w puszcze jest czy¶ciutki i czysty. Dziêki |
|
|
|
 |
yogi
|
Wys³any: 2012-12-06, 21:06
|
0
|
|
|

|
Ostatnio zakupilem ten klar prawdopodobnie przep³aci³em ( 110z³ za ltr.) ale nie o to chodzii. A wiec do rzeczy.Mam dwa pytania, na ile warstw k³adzie siê ten lakier i ile potrzeba rozcienczalnika ¿eby go wylaæ na lustro? Temperatura w gara¿u oscyluje w granicach 15 stopni. Z góry dziêki za wszystkie podpowiedzi. |
|
|
|