Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
michal_kubek
Wys³any: 2009-08-17, 19:16   malowanie balustrady
0
UP DOWN

witam. jak byscie polecili malowac balustrade?? bo sasiad mnie prosil i mowi ze ma banke 20 litro jakiegos podkladu doczytalem sie ze to epoxydowy ale nei wiem jakiej firmy.... wiec moje pytanie czy moze byc epoxyd jako podklad a pozniej kolor??

berag1 
Wys³any: 2009-08-17, 19:25   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Mo¿e, a na to lakier poliuretanowy. :tak:

michal_kubek
Wys³any: 2009-08-17, 20:04   
0
UP DOWN

a da rade tak zeby bez docierania podkladu to zrobic?? co do koloru to nie wiem jaki bedzie....

Dementor
Wys³any: 2009-08-18, 03:43   
0
UP DOWN

nawet siê nie wyg³upiaj z tym docieraniem balustrady! Tylko dobrze odt³u¶æ przed podk³adem cyba ¿e ju¿ jest rdza to wtedy drrucianka. Farbê na epox mo¿esz daæ jak±kolwiek, dobre sa takie ze strukturk± "Lowigraf" lub np. czarny mat "Lowicyn" a nawt chlorokauczuk. Poliuretan to bêdzie c hyba za drogi wypas jak na balustrade, wa¿ne ¿e podk³ad kupi³ dobry.

michal_kubek
Wys³any: 2009-08-18, 16:50   
0
UP DOWN

podklad dokladnie jest taki
http://www.farby-przemyslowe.pl/products/view/24
ale pojawil sie problem gdyz niema utwrdzacza do niego a musi byc poliamidem przynajmniej gtak pisze co poradzicie?
aha i czy jak cos to odczekac dzien po pomalowaniu podkladem czy mozna na siwezo ze tak powiem;p

berag1 
Wys³any: 2009-08-19, 08:49   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Odno¶nie utwardzacza to lepiej ¿eby¶ zastosowa³ utwardzacz dedykowany dla tego podk³adu, eksperymenty z innymi utwardzaczami mog± siê skoñczyæ tym ¿e bêdziesz musia³ wszystko robiæ od pocz±tku(nie utwardzi siê albo sie powa¿y itp.)
Mo¿e znajdziesz tu co¶ ciekawego odno¶nie parametrów nak³adania twojego podk³adu http://www.tikkurila.pl/p..._mio.2555.shtml

michal_kubek
Wys³any: 2009-08-19, 10:18   
0
UP DOWN

ja wiem ze utwardzacz trzeba zastosowac taki jaki dedykowany... ale w pobliskich mieszalniach nie maja takiego

czym najlepiej odtluscic morsem czy nitro??

Beton
Wys³any: 2012-09-12, 09:25   
0
UP DOWN

sorki za g³upie pytanie, ale czy myslicie ¿e z³ota balustrada pasuje do drewnianych schodów :D ?

[ Dodano: 2012-10-31, 07:13 ]
Chodzi³o mi o to czy mosiê¿na balustrada pasuje do drewna
przyk³ad:

[ Dodano: 2012-10-31, 07:14 ]
Chodzi³o mi o to czy mosiê¿na balustrada pasuje do drewna
przyk³ad:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Ten temat jest zablokowany bez mo¿liwo¶ci zmiany postów lub pisania odpowiedzi  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: