Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
filester
Wysłany: 2009-08-15, 20:37   Marszczenie powÂłoki
0
UP DOWN

Witam. Od jakiegoœ czasu przegl¹dam forum. Dziœ przysz³a pora, alby sie zarejestrowaÌ. Mam pytanie. Malowa³em zderzak - laminat. Podk³ad Novol x2 i baza per³a. Po przykryciu 2 warstw¹ per³y pojawi³y siê w kilku miejscach drobniutkie zmarszczenia powierzchni. Co mo¿na z tym zrobiÌ? Myœla³em o zeszlifowaniu lekko tych miejsc po wyschniêciu lakieru i wkurzeniu siê punktowo i na to póŸniej dopiero klar - tylko czy nie bêdzie ró¿nic w warstwach? Nie mam za du¿ego doœwiadczenia z per³¹.

pepi 
Wysłany: 2009-08-15, 21:39   
0
UP DOWN

moÂżesz papierkiem przelecieĂŚ te miejsca i tylko potem w tych miejscach daj farbe dla sprawdzenia czy coÂś siĂŞ niedzieje -a jesli nie to po caÂłoÂści

pepi 
Wysłany: 2009-08-15, 21:40   
0
UP DOWN

tylko jak perÂła i grubo nalejesz to bĂŞdzie raczej nietaki kolor ;)

mebArth 
Wysłany: 2009-08-16, 08:08   
0
UP DOWN

Trza byÂło odczekac i przeszlifowaĂŚ bazĂŞ i jescze raz obieliĂŚ. A punktowo sie nie wpylisz bo bedziesz miaÂł plamy jak przykryjesz bezbarwnym.

filester
Wysłany: 2009-08-16, 12:42   
0
UP DOWN

A do zaÂłamaĂą jak by napyliĂŚ? Bo akurat po bokach siĂŞ porobiÂły zmarszczki. ZostaÂło mi jakieÂś 150-200ml

filester
Wysłany: 2009-08-19, 20:56   
0
UP DOWN

Odœwie¿am nieco temat. Dokupi³em troche lakieru. Sprzedawca uparcie twierdzi³, ¿e trzeba rozrobiÌ w stosunku 3:1, wczeœniej da³em wiêcej rozpuszcalnika. Ale teraz wydaje mi siê za gêste. Dodatkowo nie chce siê rozlewaÌ za badzo. Prawie nie mam doœwiadczenia z per³¹ - musi siê koniecznie dobrze rozlaÌ?

No-limit
Wysłany: 2009-08-19, 21:34   
0
UP DOWN

filester napisał/a:
Odœwie¿am nieco temat. Dokupi³em troche lakieru. Sprzedawca uparcie twierdzi³, ¿e trzeba rozrobiÌ w stosunku 3:1, wczeœniej da³em wiêcej rozpuszcalnika. Ale teraz wydaje mi siê za gêste. Dodatkowo nie chce siê rozlewaÌ za badzo. Prawie nie mam doœwiadczenia z per³¹ - musi siê koniecznie dobrze rozlaÌ?

Pomijam temat rozcieùczania bazy,bo nie pracujê na Novolu.Podstawowy b³¹d jaki pope³ni³eœ to nie po³o¿enie warstwy izoluj¹cej star¹ warstwê na przeszlifowanych fragmentach od nowej bazy w..Wystarczy po³o¿yÌ podk³ad akrylowy/choÌby w sprayu/1 warstwa.

filester
Wysłany: 2009-08-19, 21:42   
0
UP DOWN

Na b³êdach sie cz³owiek uczy. A co z rozlewalnoœci¹? Czy jeœli nie by³o zupe³nie mokre lustro to mogê matowaÌ znów, k³aœÌ podk³ad i malowaÌ od pocz¹tku? Jak to wygl¹da w przypadku per³y?

pepi 
Wysłany: 2009-08-19, 22:13   
0
UP DOWN

perÂła to wsumie mietalik tylko bardziej cenzura w nakÂładaniu z racji krycia i drobnego ziarna :)

filester
Wysłany: 2009-08-19, 22:14   
0
UP DOWN

pepi napisał/a:
perÂła to wsumie mietalik tylko bardziej cenzura w nakÂładaniu z racji krycia i drobnego ziarna :)

Bardziej precyzyjnie moÂżna prosiĂŚ :cool: :?:

No-limit
Wysłany: 2009-08-21, 19:40   
0
UP DOWN

[quote="filester"]
pepi napisał/a:
Bardziej precyzyjnie moÂżna prosiĂŚ :cool: :?:

Trzeba poÂłoÂżyĂŚ podkÂład aklylowy i przeszlifowaĂŚ tak,Âżeby nie przetrzeĂŚ siĂŞ do starego lakieru.

filester
Wysłany: 2009-08-21, 23:05   
0
UP DOWN

To zrozumiÂłem. Tylko nie bardzo zaÂłapaÂłem o co biega z tÂą cenzurÂą ;P

pepi 
Wysłany: 2009-08-22, 20:59   
0
UP DOWN

no napisaĂŚ miaÂłem u p i e r d l i w y :D i mi wycieÂło

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu