Autor |
Wiadomość |
 |
Tytexo
|
Wysłany: 2009-08-25, 13:56 PodkÂład do plastikĂłw z allegro.pl
|
0
|
|
|

|
Witam. ZamĂłwiÂłem taki oto podkÂład do plastikĂłw motocyklowych z allegro:
http://www.allegro.pl/ite...pont_imron.html
Wla³em w pistolet i zacz¹³em nak³adaÌ jak siê okaza³o widzê w tym ponad 90% rozpuszczalnika wyparowuje pod wp³ywem powietrza a bez dmuchania powietrzem w kilkanaœcie sekund. "Podk³ad" ten jest zabarwiony na ciemn¹ zieleù z czego na owiewkach zostaje trudny do zauwa¿enia zielony osad i to tylko w takich miejscach gdzie zosta³ zaciek zreszt¹ pod placem nie czuÌ ¿e coœ tam jest. I czujê siê oszukany zamówi³em litr zielonego rozpuszczalnika (bardzo rzadki i zapach identyczny jak rozpuszczalnik) popsika³em tym œlady na plastikach mniejsze ni¿ znikome jak to ma byÌ ja nie wiem??
ZamawiaÂł ktoÂś coÂś takiego lub jak powinien wyglÂądaĂŚ i rozprowadzaĂŚ siĂŞ taki podkÂład. |
|
|
|
 |
adams90-90
|
Wysłany: 2009-08-25, 14:03
|
0
|
|
|

|
Kolego na ten podklad to trzeba dac jeszcze akrylowy podklad! Tym podkladem dajesz cienka warstwe, przy takich temperaturach jak sa to szchniecie jest blyskawiczne |
|
|
|
 |
Tytexo
|
Wysłany: 2009-08-25, 14:08
|
0
|
|
|

|
Wiem ¿e dla wype³nienia nale¿y daÌ podk³ad akrylowy no ale ¿eby to ten podk³ad sk³ada³ siê z rozpuszczalnika wiem ¿e on ma daÌ lepsz¹ przyczepnoœÌ powierzchni ale ja na niej nie widze ani œladu. Co do podk³adu akrylowego mo¿e byÌ taki jak do lakierowania aut czyli podk³ad plus utwardzacz czy musze kupiÌ specjalny z uelastyczniaczem a mo¿e do takiego zwyk³ego mo¿na dodaÌ uelastyczniacz?? |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2009-08-25, 14:16
|
0
|
|
|
|
ZwykÂły podkÂład akrylowy,uelastyczniacza moÂżesz dodaĂŚ,jeÂśli sÂą gĂŞtkie plastiki,jeÂśli twarde i nieelastyczne,to moÂżesz z niego zrezygnowaĂŚ |
|
|
|