|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Nurglepl
|
Wys³any: 2009-08-28, 19:03 TEST - LAKIERY BEZBARWNE
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 305 Sk±d: Gryfino
|
Witam
Dzisiaj kupi³em sobie 100 ml lakieru "DuPont 3050s 3:1" i "IVAT SMO’T 2:1 KKL.8000"
IVAT SMO’T 2:1 KKL.8000
Parametry lakierowania:
Star Evo-t z dysz± 1,4
Ci¶nienie 2,6 bar
Nak³adana jedna warstwa nie pe³na, po 5 min ju¿ ostateczna.
W gara¿u 23 oC
Doda³em 20% rozcieñczalnika akrylowego (standoxa)
Utwardzacz szybki.
Ten lakier jest tani, nie pamiêtam dok³adnie ale co¶ ko³o 60 z³ 1 l /kpl.
Do taniej roboty mo¿e byæ. Szybko schnie. Po 20 min ju¿ mog³em palcem przeci±gn±æ i nie zostawia³o to ¶ladu.
Ocena 6/10
DuPont 3050s 3:1
Parametry lakierowania:
Star Evo-t z dysz± 1,4
Ci¶nienie 2,9 bar
Nak³adana jedna warstwa nie pe³na, po 5 min ju¿ ostateczna.
W gara¿u 23 oC
Utwardzacz szybki.
Bez rozcieñczalnika tak mi go¶æ w mieszalni poleci³ i tak zrobi³em. Ba³em siê, bo trochê gêsty by³, ale jest tak
Cena tego lakieru jest trochê wysoka. 130 z³ za 1 l /kpl.
Mi ten lakier bardzo siê spodoba³. Schnie tak¿e do¶æ szybko. Po 20 min mo¿na delikatnie dotykaæ.
Ocena 9/10
Mile widziane bêd± tak¿e wasze testy.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Ryba
|
Wys³any: 2009-08-28, 20:45
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 430 Sk±d: Radomsko
|
To ja dodam co¶ od siebie.
Novol Spectral 505 3:1
Parametry lakierowania:
Pistolet Speed HP dysza 1,4
Ci¶nienie 4 bar
Nak³adanie: 1 warstwa niepe³na, i 2 wylane (syfy i muszê mieæ z czego zebraæ). Pierwsza warstwa wylana po 5 min, 2 po 10.
W gara¿u ok 30 st
Utwardzacz normal, nie dodaje siê rozcieñczalnika.
Po 6 h element przenosi³em i nie ma widocznych "odcisków"
Moja ocena 9/10 bardzo mi pasuej ten produkt. Pewnie by³o by eszcze lepiej gdybym mia³ lepszy pistol, gdy¿ ten ma problemy z równym strumieniem na duzych elementach (nierówna miot³a). Co wa¿ne lakieru nie nale¿y "dolewaæ", po na³o¿eniu wychodzi mora/baran, ale po 5 min sam siê rozlewa - gdy patrzymy z bliska jest lusterko, z dalszej odleg³o¶ci lekka morka. |
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|