Autor |
Wiadomość |
 |
Kanabeer
|
Wysłany: 2009-08-30, 10:53
|
0
|
|
|

|
Cytat: | Rozpisa³em siê, a do czego zmierzam. Otó¿ wszystko fajnie, poczytaÌ co kto poleca, jaki sprzêt dobry, jaki niedopracowany, dane techniczne etc. Ale wg. mnie przede wszystkim, przed zakupem, koniecznoœci¹ i rzecz¹ nie do pominiêcia jest chwycenie sprzêtu w ³apê, jeœli nie zapsykanie paru kartek to przynajmniej pomachanie "na sucho", pobawienie siê cyngielkiem najlepiej pod ciœnieniem itd. Le¿y, nie le¿y ? Wg. mnie aerograf trzeba dopasowaÌ do rêki, nie na odwrót, wywalenie paru stówek na sprzêt i malowanie "pomimo bólu" wszak sztuka powstaje w znoju jest bezsensu i zabija ca³¹ zabawê. To tak jak kupiÌ niewygodne buty, bo dobrej jakoœci i markowe, a siê rozchodz¹ i chodziÌ w "najach" przez nastêpne parê miechów z odciskami.
|
Masz zupeÂłnÂą racje ,ale nie zapomnij Âże nie Âżyjemy w stanach gdzie sklepy z markowymi aerografami moÂżemy spotkaĂŚ bez wiĂŞkszego problemu.W Polsce dostĂŞpna jest jedynie oferta internetowa gdzie raczej niemoÂżliwe jest wyprĂłbowanie czy przypasowanie do sprzĂŞtu i dlatego czasem trzeba siĂŞ troche wykosztowac Âżeby znalezĂŚ ten "jedyny", a pĂłki co moÂżemy tylko wymieniaĂŚ swe wÂłasnie doÂświadczenia na wÂłaÂśnie takim forum i polecaĂŚ ten towar czy inny.
A wracajÂąc do wÂłaÂściwego tematu to Hans caÂłkiem zgrabny widaĂŚ postĂŞpy praca znacznie wyraÂźniejsza duÂży plusik .Pozdrawiam |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2009-08-30, 11:09
|
0
|
|
|
|
gdybym tylko mieszka³ w stanach...;D no polska rzeczywistoœÌ , myœle ¿e najblizej w niemczech by by³o znaleœÌ sklepy z aero przeca h&s , chêtnie zgada³bym siê z kimœ kto sprowadza aero ze stanów , niestety nie mam tam rodzinki , pozatym nie wiem ile przesy³ki c³a itd , co do pracy to dziêkowaÌ |
|
|
|
 |
Tadeusz
|
Wysłany: 2009-08-30, 11:14
|
0
|
|
|
|
w³aœnie o to mi chodzi. To Twoje pocz¹tki. Najlepiej kupiÌ sobie taki aero, który nie bêdzie mêczy³ Ci rêki i zniechêca³ do pracy, którym bêdzie Ci siê pracowa³ bardziej intuicyjnie. Masz do dyspozycji niewielkie fundusze, ale i na tej pó³ce cenowej jest wybór. Ultra to zapewne wart swej ceny aero, bo H&S badziewia nie wypuszcza, ale jest te¿ np. Omni 5000 lub inne. Omni jest chyba troszkê gorzej wykoùczony, ale mi lepiej siê nim pracuje, lepiej wywa¿ony, ma zeszlifowany "trzonek"(to co nakrêcasz na dupkê), czyli mo¿esz odci¹gn¹Ì ig³ê i pozbyÌ siê zatoru bez rozkrêcania, co ma znaczenie przy pracy np. chromacrylem, ma ciekaw¹ koronkê, mo¿esz odkrêciÌ i przykrêciÌ ty³em do przodu, tworz¹c op³ywowy kszta³t pod ods³oniêt¹ ig³¹, nie wiem czy to lepsze, ale przynajmniej koronka siê nie zapodzieje Poza tym ma wiêcej wybaczaj¹c¹ dyszê 0.3 mm (nawet decoralem tym malowa³em ), ³atwo wytwarzaj¹c¹ jednak bardzo cienk¹ kreskê jak i szersze krycie. Ju¿ go w którymœ poœcie "zachwala³em", ale uwa¿am, ¿e dla kupuj¹cego jeden wielozadaniowy aero, z którym nie chce mieÌ problemów to dobry wybór. A ig³a te¿ dwa razy taùsza ni¿ do ultry |
|
|
|
|
 |
Tadeusz
|
Wysłany: 2009-08-30, 11:18
|
0
|
|
|
|
@Kanabeer - nom, gorzka prawda. Ale zawsze mo¿na siê zapytaÌ w sklepie internetowym gdzie siedziba i pyln¹Ì siê osobiœcie |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2009-08-30, 13:19 sprowadzanie aerografĂłw z USA
|
0
|
|
|
|
siemka wszystkim czy ktoÂś mysli o zakupach za wielkÂą wodÂą? moze by tak zebraĂŚ siĂŞ i zamowic jedna paczke a przesyÂłka i ewentualne cÂła wyjdÂą taniej , hmm? |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2009-08-30, 13:27
|
0
|
|
|
|
przeglÂądam te badgery i moj chinczyk przypomina omni 3000 , myÂśle nad zakupem w USA ale suzkam kogos do spolki |
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2009-08-30, 17:43
|
0
|
|
|
|
hm... mĂłwicie w stanach... Jakie ceny tam sÂą aero? |
_________________ "SÂą dwie rzeczy nieskoĂączone - wszechÂświat i gÂłupota ludzka, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien"-A.E |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2009-08-30, 18:22
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2009-08-30, 18:33
|
0
|
|
|
|
no rzeczywiœcie ró¿nica dosyÌ spora, trzeba jeszcze doliczyc koszty przesy³ki c³a inne cenzura³y (nie znam sie na tym), ale i tak pewnie wyjdzie taniej... musze o tym pomyœleÌ, byÌ mia³bym mo¿liwoœÌ coœ zorganizowaÌ... jak bede coœ wiedzia³ wiêcej to siê odezwe
pozdrawiam |
_________________ "SÂą dwie rzeczy nieskoĂączone - wszechÂświat i gÂłupota ludzka, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien"-A.E |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2009-08-30, 19:03
|
0
|
|
|
|
no zebrac siê w minimum 2-3 osoby i przesy³ka nie wyjdzie drogo , mysle ¿e jesli ktos ma rodzinke w usa to c³a mozna omin¹Ì , sprzety trzeba inaczej opakowaÌ itd , czyta³em na jednym z forów ze goœc w³asnie przez rodzinke sobie za³atwia³ i wyszed³ 40 z³ za przesy³ke w ten sposób , jak dla mnie miec np 2 badgery w cenie jednego kupionego w Polsce to jest zajebisty interes , tylko przesy³ka trochê potrwa |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2009-08-31, 09:05
|
0
|
|
|
|
jest jeszcze na forum ktos zainteresowany zakupem za oceanem/? |
|
|
|
 |
Tadeusz
|
Wysłany: 2009-08-31, 10:14
|
0
|
|
|
|
hmmm, z tym wychodzeniem taniej to jest tak, Âże cena przesyÂłki w sklepie i cÂło w Polsce rosnÂą w miarĂŞ wzrostu paczki, wiĂŞc wychodzi na jedno... no i przesyÂłanie w Polsce, jakoÂś tÂą wspĂłlnÂą paczkĂŞ trzeba by podzieliĂŚ czyli koszt przesyÂłki, paliwa czy biletu. |
|
|
|
 |
Tadeusz
|
Wysłany: 2009-08-31, 10:29
|
0
|
|
|
|
napisaÂłem wÂłaÂśnie w innym wÂątku, Âże raczej siĂŞ nie opÂłaca, ale w ten sposĂłb jak wyÂżej opisujesz to juÂż inna kwestia, na pewno ominĂŞÂło by siĂŞ cÂło, ale czy koszt przesyÂłki w USA + do Polski + w Polsce, do tego przepakowywanie, fatygowanie rodzinki, babranie siĂŞ w rozliczeniach, przelewach, adresach jest wiele niÂższy? Czasu i pracy teÂż, by caÂła operacja zajĂŞÂła. |
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2009-08-31, 10:36
|
0
|
|
|
|
jakaÂś opcja z ominieciem cÂła jest, bo jak kiedys kombinowaÂłem Âżeby laptopa z usa ÂściÂągaĂŚ to gdzies czytaÂłem Âże pakuje siĂŞ osobno lapka i zasilacz albo baterie i idzie jako niekompletny albo uszkodzony i wtedy nie pÂłaci siĂŞ cÂła, ale nie wiem do koĂąca jak to jest |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2009-08-31, 12:02
|
0
|
|
|
|
no spoko fatygowanie koszty itd ale róznica niekiedy 300 z³ w cenach to jest jednak cos co przemawia , pozatym jeœli zgadac sie w kilkoro , cena wysy³ki nie bedzie taka wysoka pozniejsze odebranie w polsce to juz formalnoœÌ z tego co siê orientuje na paczce musi byc inf "gift" lub "used staff"wtedy bez c³a idize , ubezpieczenie tez nie moze byc za duze , mozna tez spróbowaÌ dogadac siê odrazu ze sklepem |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2009-08-31, 12:14
|
0
|
|
|
|
ubezpieczenie nie wiecej niz 45uero |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2009-08-31, 12:34
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2009-08-31, 12:49
|
0
|
|
|
|
w tej firmie paka 5 kg 30x30x30 38$ - co daje 107 zÂł na 3 osoby to nie jest duzo |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2009-08-31, 12:53
|
0
|
|
|
|
paczka 5 kg wysyÂłka 107 zÂł |
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2009-08-31, 13:17 Sprowadzanie sprzetu zza oceanu...
|
0
|
|
|

|
Tutaj zamieszczam posty z galegii oraz inne w tym temacie z ostatnich dni. GaleriĂŞ proszĂŞ pozostawiĂŚ na dyskusjĂŞ o zamieszczonych obrazach. Inne waÂżne kwestie mieszczÂą siĂŞ w Forum Airbrush. |
_________________ >>> Airbrush'Lab <<< |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2009-08-31, 20:20
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
malarz
|
Wysłany: 2009-08-31, 20:30
|
0
|
|
|
|
Bêdê œledzi³ postêpy tematu, bo te¿ bym coœ chapn¹³ |
|
|
|
 |
Jasny76
|
Wysłany: 2015-05-20, 11:38
|
0
|
|
|
|
Myœlê ¿e nie jest to op³acalne. Nie zawsze produktu sprowadzane za oceanu (zwykle samochody) nie przechodz¹ czêsto badaù technicznych np. odnoœcie emisji spalin które u nas i w Ameryce siê bardzo ró¿ni¹ ... |
_________________ badania techniczne poznaĂą |
|
|
|
 |
spray painter
|
Wysłany: 2015-07-13, 20:21
|
0
|
|