Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Kanabeer 
Wysłany: 2009-08-30, 10:53   
0
UP DOWN

Cytat:
Rozpisa³em siê, a do czego zmierzam. Otó¿ wszystko fajnie, poczytaÌ co kto poleca, jaki sprzêt dobry, jaki niedopracowany, dane techniczne etc. Ale wg. mnie przede wszystkim, przed zakupem, koniecznoœci¹ i rzecz¹ nie do pominiêcia jest chwycenie sprzêtu w ³apê, jeœli nie zapsykanie paru kartek to przynajmniej pomachanie "na sucho", pobawienie siê cyngielkiem najlepiej pod ciœnieniem itd. Le¿y, nie le¿y ? Wg. mnie aerograf trzeba dopasowaÌ do rêki, nie na odwrót, wywalenie paru stówek na sprzêt i malowanie "pomimo bólu" wszak sztuka powstaje w znoju jest bezsensu i zabija ca³¹ zabawê. To tak jak kupiÌ niewygodne buty, bo dobrej jakoœci i markowe, a siê rozchodz¹ i chodziÌ w "najach" przez nastêpne parê miechów z odciskami.

Masz zupeÂłnÂą racje ,ale nie zapomnij Âże nie Âżyjemy w stanach gdzie sklepy z markowymi aerografami moÂżemy spotkaĂŚ bez wiĂŞkszego problemu.W Polsce dostĂŞpna jest jedynie oferta internetowa gdzie raczej niemoÂżliwe jest wyprĂłbowanie czy przypasowanie do sprzĂŞtu i dlatego czasem trzeba siĂŞ troche wykosztowac Âżeby znalezĂŚ ten "jedyny", a pĂłki co moÂżemy tylko wymieniaĂŚ swe wÂłasnie doÂświadczenia na wÂłaÂśnie takim forum i polecaĂŚ ten towar czy inny.

A wracajÂąc do wÂłaÂściwego tematu to Hans caÂłkiem zgrabny widaĂŚ postĂŞpy praca znacznie wyraÂźniejsza duÂży plusik :spoko: .Pozdrawiam

hlecter
Wysłany: 2009-08-30, 11:09   
0
UP DOWN

gdybym tylko mieszka³ w stanach...;D no polska rzeczywistoœÌ , myœle ¿e najblizej w niemczech by by³o znaleœÌ sklepy z aero przeca h&s , chêtnie zgada³bym siê z kimœ kto sprowadza aero ze stanów , niestety nie mam tam rodzinki , pozatym nie wiem ile przesy³ki c³a itd , co do pracy to dziêkowaÌ

Tadeusz 
Wysłany: 2009-08-30, 11:14   
0
UP DOWN

w³aœnie o to mi chodzi. To Twoje pocz¹tki. Najlepiej kupiÌ sobie taki aero, który nie bêdzie mêczy³ Ci rêki i zniechêca³ do pracy, którym bêdzie Ci siê pracowa³ bardziej intuicyjnie. Masz do dyspozycji niewielkie fundusze, ale i na tej pó³ce cenowej jest wybór. Ultra to zapewne wart swej ceny aero, bo H&S badziewia nie wypuszcza, ale jest te¿ np. Omni 5000 lub inne. Omni jest chyba troszkê gorzej wykoùczony, ale mi lepiej siê nim pracuje, lepiej wywa¿ony, ma zeszlifowany "trzonek"(to co nakrêcasz na dupkê), czyli mo¿esz odci¹gn¹Ì ig³ê i pozbyÌ siê zatoru bez rozkrêcania, co ma znaczenie przy pracy np. chromacrylem, ma ciekaw¹ koronkê, mo¿esz odkrêciÌ i przykrêciÌ ty³em do przodu, tworz¹c op³ywowy kszta³t pod ods³oniêt¹ ig³¹, nie wiem czy to lepsze, ale przynajmniej koronka siê nie zapodzieje ;) Poza tym ma wiêcej wybaczaj¹c¹ dyszê 0.3 mm (nawet decoralem tym malowa³em :D ), ³atwo wytwarzaj¹c¹ jednak bardzo cienk¹ kreskê jak i szersze krycie. Ju¿ go w którymœ poœcie "zachwala³em", ale uwa¿am, ¿e dla kupuj¹cego jeden wielozadaniowy aero, z którym nie chce mieÌ problemów to dobry wybór. A ig³a te¿ dwa razy taùsza ni¿ do ultry ;)

Tadeusz 
Wysłany: 2009-08-30, 11:18   
0
UP DOWN

@Kanabeer - nom, gorzka prawda. Ale zawsze mo¿na siê zapytaÌ w sklepie internetowym gdzie siedziba i pyln¹Ì siê osobiœcie :D

hlecter
Wysłany: 2009-08-30, 13:19   sprowadzanie aerografĂłw z USA
0
UP DOWN

siemka wszystkim czy ktoÂś mysli o zakupach za wielkÂą wodÂą? moze by tak zebraĂŚ siĂŞ i zamowic jedna paczke a przesyÂłka i ewentualne cÂła wyjdÂą taniej , hmm?

hlecter
Wysłany: 2009-08-30, 13:27   
0
UP DOWN

przeglÂądam te badgery i moj chinczyk przypomina omni 3000 , myÂśle nad zakupem w USA ale suzkam kogos do spolki

Erni 
Wysłany: 2009-08-30, 17:43   
0
UP DOWN

hm... mĂłwicie w stanach... Jakie ceny tam sÂą aero?

hlecter
Wysłany: 2009-08-30, 18:22   
0
UP DOWN

dla przykÂładu iwata eclipse w polsce 590 zÂł
w stanach 119$ a kurs jest 2,84 to daje nam 337 zÂł jest rĂłznica?

http://www.coastairbrush.com/categories.asp?cat=10 <jeden ze sklepĂłw

badger za mniej niz 150 zÂł ? no problem
http://www.coastairbrush.....asp?prod=155-2

paasache TALON! za 210 zÂł? prosze

http://www.coastairbrush.com/products.asp?cat=595

tak samo dla pistoletĂłw :
Air Gunsa HVLP iwaty za 360 zÂł?
http://www.coastairbrush.....asp?prod=AZ3HV

Erni 
Wysłany: 2009-08-30, 18:33   
0
UP DOWN

no rzeczywiœcie ró¿nica dosyÌ spora, trzeba jeszcze doliczyc koszty przesy³ki c³a inne cenzura³y (nie znam sie na tym), ale i tak pewnie wyjdzie taniej... musze o tym pomyœleÌ, byÌ mia³bym mo¿liwoœÌ coœ zorganizowaÌ... jak bede coœ wiedzia³ wiêcej to siê odezwe
pozdrawiam

hlecter
Wysłany: 2009-08-30, 19:03   
0
UP DOWN

no zebrac siê w minimum 2-3 osoby i przesy³ka nie wyjdzie drogo , mysle ¿e jesli ktos ma rodzinke w usa to c³a mozna omin¹Ì , sprzety trzeba inaczej opakowaÌ itd , czyta³em na jednym z forów ze goœc w³asnie przez rodzinke sobie za³atwia³ i wyszed³ 40 z³ za przesy³ke w ten sposób , jak dla mnie miec np 2 badgery w cenie jednego kupionego w Polsce to jest zajebisty interes , tylko przesy³ka trochê potrwa

hlecter
Wysłany: 2009-08-31, 09:05   
0
UP DOWN

jest jeszcze na forum ktos zainteresowany zakupem za oceanem/?

Tadeusz 
Wysłany: 2009-08-31, 10:14   
0
UP DOWN

hmmm, z tym wychodzeniem taniej to jest tak, Âże cena przesyÂłki w sklepie i cÂło w Polsce rosnÂą w miarĂŞ wzrostu paczki, wiĂŞc wychodzi na jedno... no i przesyÂłanie w Polsce, jakoÂś tÂą wspĂłlnÂą paczkĂŞ trzeba by podzieliĂŚ czyli koszt przesyÂłki, paliwa czy biletu.

Tadeusz 
Wysłany: 2009-08-31, 10:29   
0
UP DOWN

napisaÂłem wÂłaÂśnie w innym wÂątku, Âże raczej siĂŞ nie opÂłaca, ale w ten sposĂłb jak wyÂżej opisujesz to juÂż inna kwestia, na pewno ominĂŞÂło by siĂŞ cÂło, ale czy koszt przesyÂłki w USA + do Polski + w Polsce, do tego przepakowywanie, fatygowanie rodzinki, babranie siĂŞ w rozliczeniach, przelewach, adresach jest wiele niÂższy? Czasu i pracy teÂż, by caÂła operacja zajĂŞÂła.

Erni 
Wysłany: 2009-08-31, 10:36   
0
UP DOWN

jakaÂś opcja z ominieciem cÂła jest, bo jak kiedys kombinowaÂłem Âżeby laptopa z usa ÂściÂągaĂŚ to gdzies czytaÂłem Âże pakuje siĂŞ osobno lapka i zasilacz albo baterie i idzie jako niekompletny albo uszkodzony i wtedy nie pÂłaci siĂŞ cÂła, ale nie wiem do koĂąca jak to jest

hlecter
Wysłany: 2009-08-31, 12:02   
0
UP DOWN

no spoko fatygowanie koszty itd ale róznica niekiedy 300 z³ w cenach to jest jednak cos co przemawia , pozatym jeœli zgadac sie w kilkoro , cena wysy³ki nie bedzie taka wysoka pozniejsze odebranie w polsce to juz formalnoœÌ z tego co siê orientuje na paczce musi byc inf "gift" lub "used staff"wtedy bez c³a idize , ubezpieczenie tez nie moze byc za duze , mozna tez spróbowaÌ dogadac siê odrazu ze sklepem

hlecter
Wysłany: 2009-08-31, 12:14   
0
UP DOWN

ubezpieczenie nie wiecej niz 45uero

hlecter
Wysłany: 2009-08-31, 12:34   
0
UP DOWN

http://www.polamerusa.com/NMGPages/Kalkulator.aspx <ta firma ma niskie ceny wysyÂłki

hlecter
Wysłany: 2009-08-31, 12:49   
0
UP DOWN

w tej firmie paka 5 kg 30x30x30 38$ - co daje 107 zÂł na 3 osoby to nie jest duzo

hlecter
Wysłany: 2009-08-31, 12:53   
0
UP DOWN

paczka 5 kg wysyÂłka 107 zÂł

LoboLoco 
Wysłany: 2009-08-31, 13:17   Sprowadzanie sprzetu zza oceanu...
0
UP DOWN

Tutaj zamieszczam posty z galegii oraz inne w tym temacie z ostatnich dni. GaleriĂŞ proszĂŞ pozostawiĂŚ na dyskusjĂŞ o zamieszczonych obrazach. Inne waÂżne kwestie mieszczÂą siĂŞ w Forum Airbrush.

hlecter
Wysłany: 2009-08-31, 20:20   
0
UP DOWN

dla kolegi malarza
http://www.tcpglobal.com/...ot/devgate.aspx nie znam cen polskich sprzĂŞtĂłw

http://www.tcpglobal.com/...ot/devflg3.aspx <ten np za 366 zÂł , nie znam siĂŞ na pistoletach , naleÂży szukaĂŚ samemu ale myÂśle Âże rĂłznica en tez powinna byc znaczna

malarz
Wysłany: 2009-08-31, 20:30   
0
UP DOWN

Bêdê œledzi³ postêpy tematu, bo te¿ bym coœ chapn¹³ :D

Jasny76
Wysłany: 2015-05-20, 11:38   
0
UP DOWN

Myœlê ¿e nie jest to op³acalne. Nie zawsze produktu sprowadzane za oceanu (zwykle samochody) nie przechodz¹ czêsto badaù technicznych np. odnoœcie emisji spalin które u nas i w Ameryce siê bardzo ró¿ni¹ ...

spray painter
Wysłany: 2015-07-13, 20:21   
0
UP DOWN

jakby ktos szukal dobrego aerografu... ;)
http://allegro.pl/show_item.php?item=5540595372

domi.nika
Wysłany: 2022-05-17, 13:29   
0
UP DOWN

jak wyglada ubezpieczenie takiego zamĂłwienia sprzetu, co jesli nie dojedzie albo dojedzie uszkodzony?

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Forum Airbrush

Odpowiedz do tematu