Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
kawas
Wysłany: 2009-09-03, 23:07   Moja opinia do pistoletu ST3000 DIGITAL HVLP
0
UP DOWN

A wiĂŞc tu daje link jak to wyglÂąda ja mam wersje HVLP http://www.allegro.pl/ite...1_4mm_fvat.html

Po 5malowaniach popsuÂła siĂŞ regulacja powietrza jest plastikowa i nie chce siĂŞ obracaĂŚ bo siĂŞ wyrobiÂła, po kolejnym malowaniu padÂł elektroniczny miernik ciÂśnienia (chodzi ale pokazuje w caÂły Âświat ciÂśnienie) po kolejnym malowaniu padÂło pokrĂŞtÂło od regulacji strumienia byÂło plastikowe w pistolecie SATA te czĂŞÂści o ile siĂŞ nie mylĂŞ sÂą metalowe .
OdnoÂśnie malowania maluje tak samo jak pistolet SATA za 1500zÂł czy1800zÂł
ale dysze nie bêd¹ pasowaÌ bo w pistolecie SATA jest drobny gwint o ile dobrze pamiêtam po za tym nie ró¿ni¹ siê niczym mam namyœli dysze
Ten pistolet jest chyba jeszcze raz taki ciĂŞÂżki jak pistolet SATA
Nie polecam go do firmy rĂŞka bĂŞdzie boleĂŚ przy dÂługim malowaniu ale do domu jak ktoÂś od czasu do czasu maÂło maluje moÂże byĂŚ.

pepi 
Wysłany: 2009-09-04, 20:34   
0
UP DOWN

chiczyk :spoko: nic dziwnego przynajmniej maluje :)

PROJEKTER
Wysłany: 2009-09-05, 09:51   
0
UP DOWN

kawas napisał/a:
OdnoÂśnie malowania maluje tak samo jak pistolet SATA za 1500zÂł czy1800zÂł

W œrodê by³em uczestnikiem prezentacji pomp t³okowych SATA do lakierowania przemyslowego. Przy okazji oczywiœcie trwa³y prezentacje wszystkich produktów. Pewnie wielu z was siê z tym nie zgodzi ale ... ¯ADEN PISTOLET LAKIERNICZY NIE LAKIERUJE TAK JAK SATA szczególnie model 3000 ! Ró¿nice s¹ czasem widoczne na pierwszy rzut oka a czasem dopiero jak ktoœ zwróci na to uwagê ... ale ciekawostk¹ jest to ¿e SATA traktuje swoich konkurentów bardzo powa¿nie i ...wydaje wewnêtrzny poufny biuletyn porównawczy w którym zestawia 56 parametrów ka¿dego produktu renomowanego producenta ze swoim odpowiednikiem. To na prawdê rzetelne informacje szczególnie ¿e w niektórych przypadkach biuletyn pokazuje ¿e producenci sami sobie zani¿aj¹ wa¿ne parametry swych produktów jak np skutecznoœÌ aplikacji.

W przypadku kilku produktĂłw SATA wskazuje Âże dany model ma bardzo zbliÂżone parametry i jest groÂźnym konkurentem. Jednak dopiero przy elementach dotyczÂących zakresu regulacji szerokoÂści strumienia, czy iloÂści materiaÂłu podawanego na sek lub zachowania zdolnoÂści do utrzymywania zgodnoÂści koloru dla kilku wielkoÂści gÂłowic w danym modelu widaĂŚ przewagĂŞ renomowanych producentĂłw nad innymi i czoÂłowÂą pozycjĂŞ SATA. Jak siĂŞ okazaÂło nawet parametr gÂłowicy np 1,3 to nie jest oznaczenie wielkoÂści metrycznej czyli otworu o wielkoÂści 1,3 mm. Takie gÂłowice w jednostkach metrycznych majÂą 1,27 - 1,32 i to w SATA. U innych producentĂłw podawane oznaczenie to zupeÂłnie inne rozpiĂŞtoÂści. I teraz wyobraÂź sobie jak trudno jest porĂłwnaĂŚ dwa pistolety HVLP z gÂłowicÂą 1,3 w parametrze skutecznoÂści czyli iloÂści zuÂżywanego materiaÂłu jak w jednym przypadku to 1,27 a w drugim gÂłowica to 1,34. No i najwaÂżniejsze ... to czy efekt powÂłoki po lakierowaniu danym pistoletem jest zadowalajÂący czy nie to parametr najmniej istotny ! To tak jakby porĂłwnujÂąc dwa samochody w pierwszym punkcie oceny napisaĂŚ auto A - jeÂździ , auto B teÂż jeÂździ wiĂŞc sÂą porĂłwnywalne ! Ta podrĂłbka to pistolet lakierniczy ... i musi siĂŞ nim daĂŚ lakierowaĂŚ ... ale z oryginaÂłem to siĂŞ nie da porĂłwnaĂŚ nawet na tym zdjĂŞciu ( gdzie widaĂŚ Âże to produkt nieprofesjonalny i niedopracowany ! )

Ale dobrze Âże wydaÂłeÂś na jego temat wÂłasnÂą opiniĂŞ i Âże po raz kolejny potwierdza siĂŞ zasada, Âże na urzÂądzeniach od ktĂłrych bezpoÂśrednio zaleÂży efekt koĂącowy i koszty nie wolno oszczĂŞdzaĂŚ. Nawet robiÂąc to amatorsko, bo to oznacza tylko Âże nie robi siĂŞ tego za pieniÂądze.

devilbiss
Wysłany: 2009-12-08, 21:36   
0
UP DOWN

hymmmmm a ja mysle ze niema pomp tÂłokowych SATA tylko membranowe.... Sprzedaje urzadzenia Sata i je serwisuje gwarancyjnie i pogwarancyjnie ale pierwsze slysze o pompach nurnikowych (tÂłokowych) SATA....

PROJEKTER
Wysłany: 2009-12-11, 10:13   
0
UP DOWN

hmmm ! a ja nie serwisuje i nie handluje SATA ... ale myÂślĂŞ @devilbiss, Âże jako handlowiec i serwisant powinieneÂś siĂŞ trochĂŞ bardziej postaraĂŚ i trochĂŞ poszerzyĂŚ wiedzĂŞ.

Bo jak ktoÂś stwierdza, Âże ma wiedzĂŞ i doÂświadczenie i wie na pewno, Âże takiego produktu NIE MA to moÂże straciĂŚ autorytety jak siĂŞ okaÂże Âże siĂŞ myli ! MoÂże zacznij od tego :

SATA shark spray mix. - pompa tÂłokowa z przeÂłoÂżeniem 32 : 1
iloœÌ materia³u doprowadzonego na jeden skok t³oka 27 cm3

http://www.sata.pl/produk...at=11&podzial=1

aaa ... to stary produkt ! Pracuje z pistoletami klasy K3.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu