Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
ralf203
Wysłany: 2009-09-07, 18:42   kompletowanie sprzĂŞtu
0
UP DOWN

Witam
Od d³u¿szego czasu szukam wskazówek jaki sprzêt mam wybrac otó¿ jestm pocz¹tkuj¹cym i chcia³ bym se sk¹pletowac jakiœ w miare sprzêt do malowania bo w nied³ugim czasie chce pomalowaÌ poczciwe stare auto. A wiec kompresor ju¿ posiadam nie jest to jakiœ taki profesjonalny ale myœle ¿e jak dla mnie to w zupelnoœci wystarczy gorzej jest z pistoletami bo nie mam pojêcia jaki wybraÌ wiec prosze Was o pomoÌ bo widze ¿e wiele osob na tym forum o lakiernictwie wie bardzo du¿o.
z gĂłry dziekuje za pomoc.

lukasz509
Wysłany: 2009-09-07, 19:23   
0
UP DOWN

napisz ile cchesz wydaÌ an ten pistolet i jakom masz wydajnoœÌ kompresora to napewno ch³opaki ci dobrze doradz¹ jaki pistolet kupic

ralf203
Wysłany: 2009-09-07, 21:11   
0
UP DOWN

hm tak mysle przeznaczyÌ na to ok 200z³ coœ w tym przedziale. A wydajnoœÌ kompresora to na wydechu czy jakoœ tak to sie nazywa chodzi o t¹ rzeczywist¹ to pisze 400l/min.

o a jeszcze takie pytanko nic nie bedzie siĂŞ dziaÂło jeÂżeli kompresor bedzie stal w innym pomieszczeniu niz te w ktĂłrym chce malowac ,a miĂŞdzy tymi pomieszczeniami jest ok 20m odstĂŞpu i najlepsza droga to przez podowrko to chodzi mi o to czy np nie bedzie sie woda skraplaÂła w przewodzie??

lukasz509
Wysłany: 2009-09-08, 19:39   
0
UP DOWN

wiec tak jak bedzie taki d³ugi w¹¿ to bedzie spadek ciœnienia chyba tak kiedyœ wyczyta³em. a co do skraplania to musisz sobie za³atwiÌ odwadniacz pod pistolet i nie masz co sie amrtwiÌ. co do pistoletu nie wypowiem sie bo za 200chyab nic dobrego nie kupisz. ja mam fobo hp 1.4 i s³u¿y mi juz ponad rok mói¹ na forum ze to dziadostwoa le mi sie jakoœ uda³.

ralf203
Wysłany: 2009-09-08, 19:44   
0
UP DOWN

dziĂŞki Kolego za pomoc chociaz nadal nie wiem jaki pistolecik wybrac duÂżo nie chce na niego przeznaczaĂŚ bo nie mam zamiaru otwieraĂŚ warsztatu. A jaki masz model tego fobo?

Nurglepl 
Wysłany: 2009-09-08, 20:16   
0
UP DOWN

ralf203, niestety sÂłabo z odpowiedziami bĂŞdzie, bo takich tematĂłw jest sporo.
Ale zawsze ktoÂś doradzi EVO-t, Air Gunsa, DeVilbiss, Walcom. Zawsze rozmowy toczÂą siĂŞ do okoÂła tych pistoletĂłw. WiĂŞc albo dokÂładasz i kupisz dobry, albo kup sobie zestaw lakierniczy za 50 zÂł i paĂŚkaj.

ralf203
Wysłany: 2009-09-08, 20:36   
0
UP DOWN

to jaki z tych co podaÂłeÂś jest najmniej budrzetowy??

Nurglepl 
Wysłany: 2009-09-08, 20:42   
0
UP DOWN

Jest allegro, i tam moÂżna poszukaĂŚ. To ma byĂŚ twoje, a nie moje, wiĂŞc trochĂŞ zaangaÂżowania. PodaÂłem 4 pistolety, wiĂŞc dasz radĂŞ.
Pozdro

jzagaja
Wysłany: 2009-09-08, 20:49   
0
UP DOWN
Jacek

A co konkretnie zlego jest w Speedway HP/HVLP za 85zl? Co z najnowszymi LVLP i pistoletami MAR R500 na allegro? Mam Sate LM2000 ktora wyglada tak samo jak Speedway jesli chodzi o wykonczenie motylka. Nie moge ustawic ja na farbe poliuretanowa mimo ze dysza 1.7 powinna juz ja chwytac. Kupic dysze do niej w normalnej cenie nie jest latwo. Posiadanie kilku drogich pistoletow do roznych farb to jakas pomylka. Kiedys nie bylo takich cudow i jakos sie malowalo.

Proponuje zrobic liste wiecej niz 3 wy/wy pistoletow godnych uwagi z opisem co im dolega zeby nie szukac non stop po kilkunastu watkach. Czyzby tylko trzy firmy sie liczyly na rynku?

lukasz509
Wysłany: 2009-09-08, 20:50   
0
UP DOWN

no to jest fobo hp ten czerwony wysokociœnieiowy hyba:/ ten zzestawu za 50 to ledwo podk¹³d nak³¹da:D:D:Dkup sobie 2 fobo jeden z dysz¹ 1.4 a drugi z 2.0 do podk³¹dów i wyjdzie cie prawie 200.ja mam takie i lakieruje nimi motocykle i ejst ok wiem ze to nie za dobre pistolety jak to mói¹ ale mi chodz¹ dobrze i maluj¹ ok na inne mnie nie staÌ:/ wiec jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma:D:D:Dka¿dy ma to na co go staÌ

ralf203
Wysłany: 2009-09-08, 21:00   
0
UP DOWN

o tych pistoletach jest wspomniane na mo¿e polowie tematów na tym forum wiec to nie nowoœÌ ale chialem zapoznac sie co mi poradzicie ale jak narazie to nic nie wiem no mo¿e tyle ¿e dobre s¹ pistolety >400 z³ ale zwazaj¹c na to ¿e bedzie on wykorzystany mo¿e raz w miesi¹cu to nie wiem czy wogóle jest to op³acalne dla tego szukam jakiegoœ rozwi¹zania.Niedawno bylem w sklepie lakierniczym to wciskano mi Saco ,¿e to jest bardzo dobry sprzêt lecz sie wstrzyma³em, a gdy wszed³em na forum to opinie na temat tego sprzêtu nie by³y zadolawaj¹ce. Coœ czuje ¿e najlepiej bedzie jechaÌ do jakiegoœ sklepu i kupiÌ pierwszy leprzy za rozs¹dn¹ cene.
DziĂŞki Nurglepl za prĂłbe pomocy Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-09-09, 20:30 ]
Jak by ktoÂś mĂłgÂł wypowiedziec sie o kilku pistoletach to bardzo bym prosil niech wyrazi SwojÂą opinie o:

http://rg-sklep.com.pl/gr...98v-p-1635.html

http://rg-sklep.com.pl/jo...6111-p-890.html

http://rg-sklep.com.pl/ya...350-p-1625.html

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu